fbpx

5+1 ανερχόμενες Κύπριες αθλήτριες!

Υπάρχει η αντίληψη στο ευρύτερο κοινό πως τα σπορ είναι κυρίως αντρική υπόθεση. Αυτή την αντίληψη είναι που καταρρίπτουν εδώ και αρκετά χρόνια αθλήτριες ανα το παγκόσμιο εδώ και αρκετά χρόνια.

Η Κύπρος, για να μπούμε σιγά – σιγά στο θέμα, έχει την τιμή να μπορεί να περηφανεύεται για τον αθλητισμό της και ειδικότερα για τις γυναίκες που αφιέρωσαν την ζωή τους στον αθλητισμό. Καρολίνα Πελενδρίτου, Ελένη Αρτυματά, Άντρη Σιάλου είναι μόνο μερικές από τις αθλήτριες που μας έκαναν (και συνεχίζουν να μας κάνουν) περήφανους όλα αυτά τα χρόνια.

Πέρα από αυτές τις μεγάλες προσωπικότητες όμως, υπάρχουν αρκετές αθλήτριες, πιο νεαρές, που ανάλαβαν τα ηνία και δείχνουν αποφασισμένες να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του κυπριακού αθλητισμού.

Εμείς μαζέψαμε 5 από αυτές και σου τις παρουσιάζουμε!

Δες ποιες είναι παρακάτω:

1
Λεοντία Καλλένου

Η 22χρονη αθλήτρια του άλματος εις ύψος αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες του κυπριακού αθλητισμού. Γεννημένη στο Δάλι από μια καθαρά αθλητική οικογένεια (πατέρας ποδοσφαιριστής και μητέρα δασκάλα γυμναστικής και μπασκετμπολίστρια) δεν είχε άλλη επιλογή από το να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Πειραματίστηκε αρκετά πριν την κερδίσει το άλμα εις ύψος. Μόλις αποφόιτησε, μετακόμισε στην Αμερική όπου και φοιτά στο University of Georgia. Έχει κερδίσει 3 χρυσά μετάλλια σε πρωταθλήματα NCAA με το ρεκόρ της να είναι στο 1.93. Ήταν μέλος της κυπριακής αποστολής στους Ολυμπιακούς του Ρίο και σίγουρα έχει όλο το μέλλον μπροστά της.

2
Άντρη Χριστοφόρου

Στα 24 της, η νεαρή ποδηλατίστρια αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση αφού αν και μητέρα, συμμετείχε πέρσι στους Ολυμπιακούς του Ρίο (κατέλαβε την 52η θέση κάτω από δύσκολες συνθήκες) δείχνοντας πως με όπλο τη θέληση, όλα μπορούν να συμβούν. Η σχέση της πρωταθλήτριας μας στην ποδηλασία, βλέπεις, ξεκίνησε από πολύ μικρή, όταν ήταν ακόμα μαθήτρια δημοτικού. Η ενασχόληση αυτή έφερε και τους αγώνες στο εξωτερικό, την ενσωμάτωση της στην εθνική ομάδα αλλά και τη συμμετοχή σε Ολυμπιάδα Νέων στα 18 της. Πλέον, μετά και την εμπειρία του Ρίο, το μέλλον προδιαγράφεται γεμάτο επιτυχίες για την Άντρη Χριστοφόρου.

3
Σωτηρία Νεοφύτου

Είναι μόλις 18 ετών αλλά μπορεί να περηφανεύεται πως έχει ήδη ζήσει την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων αφού εκπροσώπησε την Κύπρο στην κολύμβηση και τα 100μ. πεταλούδα. Για την νεαρή κολυμβήτρια, όμως, η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς ήταν απλά η κορύφωση της προσπάθειας που ξεκίνησε από τα 3 της. Αυτή ήταν η ηλικία στην οποία ξεκίνησε την κολύμβηση εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας που είχε. Το ταλέντο της αθλήτριας του Ναυτικού Όμιλου Λεμεσού (και του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης) έγινε πάθος και το πάθος πρωταθλητισμός από τα 9 της χρόνια! Το δεδομένο είναι πως σίγουρα η έφηβη κολυμβήτρια αναμένεται να μας δώσει πολλές όμορφες στιγμές στη συνέχεια!

4
Κυριακή Κουττούκη

Η Κυρακή Κουττούκη είναι σίγουρα μια γυναίκα που κάθε άντρας πρέπει να φοβάται! Στα 20 της, ειδικεύεται στις πολεμικές τέχνες και συγκεκριμένα στο taekwondo. Ξεκίνησε να ασχολείται με την συγκεκριμένη τέχνη από τα 10 της ενώ στο γυμνάσιο πειραματίστηκε και με άλλα αθλήματα. Μετρά αρκετές συμμετοχές και μετάλλια σε εφηβικούς και νεανικούς αγώνες. Το καλοκαίρι του 2016 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 46 κιλών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 ενώ τo 2015 βραβεύτηκε από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου σαν η κορυφαία αθλήτρια. Παράλληλα, είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το μέλλον είναι λαμπρό και για την πρωταθλήτρια μας στο taekowndo!

5
Νεκταρία Παναγή

Με καταγωγή από το Δασάκι της Άχνας και μόλις στα 26 της χρόνια, η αθλήτρια μας στο άλμα εις μήκος έχει ήδη κατακτήσει τις καρδιές των απανταχού φιλάθλων του κλασσικού αθλητισμού (όπως όλες οι κοπέλες τις λίστας αυτής). Η Νεκταρία Παναγή ασχολείται με τον αθλητισμό και το μήκος από τα 9 της χρόνια ως μαθήτρια του δημοτικού, ενώ στα 17 της, στην πρώτη της επίσημη συμμετοχή σε αγώνα, κέρδισε το χρυσό στους αγώνες μικρών κρατών Ευρώπης. Ακόμα, το 2013 κέρδισε το χρυσό μετάλιο στους Μεσογειακούς αγώνες που διεξήχθηκαν στη Μερσίνα της Τουρκίας στη μεγαλύτερη της στιγμή μέχρι σήμερα. Το ρεκόρ της νεαρής αθλήτριας είναι 6, 56 μ. και σίγουρα στο μέλλον αναμένεται να μας προσφέρει ακόμα περισσότερες χαρές και συγκινήσεις!

6
Ραμόνα Παπαϊωάννου

Η Ραμόνα Παπαϊωάννου είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Είναι Κύπρια, γεννήθηκε στην Ελλάδα ενώ η καταγωγή της φτάνει μέχρι και τη Βραζιλία. Ακόμα, ο πατέρας της υπήρξε ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Αθηνών και 10 φορές διεθνής με την εθνική Ελλάδος. Η σπρίντερ μας ξεκίνησε να ασχολείται εντατικά με τον στίβο και το τρέξιμο από μικρή αλλά μόλις στα 23 της άρχισε να το παίρνει σοβαρά, βλέποντας πως μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό. Αποκορύφωμα της ανοδικής της πορείας στο στίβο ήταν η συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα του Ρίο στα 100μ. και τα 200μ. Σήμερα, στα 27 της, η συνέχεια προβλέπεται ακόμα καλύτερη για την 2η ταχύτερη Κύπρια όλων των εποχών!

Εσύ ποια πιστεύεις πως είναι η πιο ανερχόμενη Κύπρια αθλήτρια;

 

Δες επίσης: Αυτές είναι οι αθλήτριες που ομορφαίνουν το Ρίο!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending