fbpx

5+1 έξυπνα μυστικά για να χάσεις τα παραπανίσια κιλά μέχρι το καλοκαίρι!

Κοντεύει το καλοκαίρι και αρκετοί ξεκίνησαν το γυμναστήριο για να αποκτήσουν το “τέλειο” καλοκαιρινό σώμα. Η άσκηση όμως πρέπει να συνυπάρχει μαζί με μια καλή διατροφή.

Αρκετοί από εμάς ταλαιπωρούμαστε με παραπανίσια κιλά που δε λένε να φύγουν με τίποτα. Στο σημερινό μου post αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σου διαφορά από τα μυστικά που μου πρότειναν διάφοροι διατροφολόγοι, για να καταφέρεις κι εσύ μαζί μου την μείωση αυτών των κιλών!

Δες τα παρακάτω:

1
Μην τρως μετά τις 8 το βράδυ

Ακούγεται παράξενο και όμως, μετά τις 8 το βράδυ είναι καλύτερα να μην τρως για να βοηθήσεις το στομάχι σου να χωνέψει όσα έφαγες καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Δίνεις στο σώμα σου την ευκαιρία να διαλύσει όλα τα φαγητά. Σίγουρα θα άκουσες κάποιον να λέει ότι τα φαγητά που τρως το βράδυ δύσκολα μπορεί να τα διαλύσει ο οργανισμός σου με αποτέλεσμα να τα αποθήκευσει και να τα μετατρέψει σε λίπος.

2
Να τρως πρωινό

Είναι κανόνας! Όπως έλεγαν και οι παλιοί να τρως πρόγευμα σαν βασιλιάς! Ένα πλούσιο πρόγευμα βοηθά να ξεκινήσεις την μέρα σωστά. Παρέχεις τα απαραίτητα καύσιμα που χρειάζεται ο οργανισμός σου για να λειτουργείς ολόκληρη την μέρα. Επίσης έτσι βοηθάς τον μεταβολισμό σου να ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά και να σε βοηθήσει να κάψεις το extra λίπος.

3
Να κόψεις την ζάχαρη

Κάτι που δηλώνω ενοχή, τα γλυκά όπως οι σοκολάτες είναι η αδυναμία μου. Όταν όμως μειώσεις την ζάχαρη που καταναλώνεις θα προσέξεις ότι το σώμα σου αλλάζει. Αν είσαι άτομο που έχει τάσεις ακμής θα προσέξεις επίσης μεγάλη διαφορά.

4
Σαλάτα

Ένα μέρος του φαγητού που είτε σου αρέσει ή όχι θα σε βοηθήσει πολύ. Μια συμβουλή που μου έχει δώσει ο δικός μου διατροφολόγος είναι το μισό μου πιάτο να περιέχει πάντα σαλάτα! Πρόσθεσε την σαλάτα στην διατροφή σου και θα με θυμηθείς, η κατανάλωσει των διαφόρων πράσινων λαχανικών είναι διαδεδομένο ότι βοηθάει πολύ στην καταπολέμηση των περιττών κιλών.

5
Νερό

Όσο παράξενο και αν ακούγεται το νερό είναι ο άσσος στο μανίκι σου. Κόψε τα αναψυκτικά και τους χυμούς και πίνε στην θέση τους νερό. Πριν από κάθε γεύμα πίνει ένα ποτήρι νερό και θα δεις ότι θα σε βοηθήσει πολύ.

Επίσης θα δεις και διαφορά στο πρόσωπό σου, αλλά και στα χέρια σου. Θα φαίνεσαι πιο ξεκούραστη. Επίσης όταν νιώθεις ότι πεινάς ενώ έφαγες πριν από λίγο πιες ένα ποτήρι νερό και θα δεις ότι αυτή η πείνα θα εξαφανιστεί.

6
Γυμναστική

Η καλή διατροφή δε βοηθά στο να χάσεις κιλά αν δεν την συνδυάσεις με γυμναστική. Αν είσαι και εσύ όπως εμένα που ούτε να περνά από γυμναστήριο δεν θέλεις, υπάρχουν άλλες λύσεις για να γυμναστείς!

Ένα 15 λεπτό περπάτημα καθημερινά θα βοηθήσει πολύ. Όχι μόνο θα βοηθήσεις τον μεταβολισμό σου να ξεκινήσει να λειτουργεί σωστά, αλλά θα βοηθήσεις στην κάψη των περιττών κιλών.

Αυτά από εμένα σήμερα, 

Εσύ ποια απο αυτά θα βάλεις στην ρουτίνα σου;


Διάβασε επίσης: Πώς να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά – 5 ασκήσεις για κοιλιακούς στο σπίτι!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending