fbpx

Jorge “Magico” Gonzalez: Ο ύπνος του στέρησε το μεγαλείο!

Ο ύπνος είναι ένα σπορ για πάρα πολλούς από εμάς. Γλυκός πάνω από όλα και απαραίτητος για να μας ξεκουράζει, να μας γαληνεύει και να μας κάνει να ξεχνάμε κάθε λογής προβλήματα, αν αυτά μας αφήσουν να κοιμηθούμε.

Είναι και ένας ποδοσφαιριστής, σχεδόν άγνωστος στους πλείστους που θα διαβάσετε το άρθρο, που η κακή ζωή σε συνεργασία με τον ύπνο του στέρησαν την επιτυχία αλλά έβαλαν και τέρμα στην περαιτέρω επιτυχία του με τα όσα μπορούσε να κάνει με τα πόδια.

Ο λόγος για τον Jorge “Magico” Gonzalez, ένα άνθρωπο που όπως είπε και ο μεγάλος Diego Maradona “ο Θεός του έδωσε την επιδεξιότητα να κάνει με τα πόδια όσα εμείς μπορούμε να κάνουμε με τα χέρια“.

Ο ποδοσφαιριστής από το Ελ Σαλβαδόρ έγινε γνωστός στο Μουντιάλ του 1982 όταν η εθνική του ομάδα έσπαγε το αρνητικό ρεκόρ αφού έχανε με 10-1 από την Ουγγαρία, αλλά εκείνος έβαλε το τέρμα της ντροπής με καταπληκτική επιδεξιότητα, ταχύτητα και περίσσεια τεχνική.

Το καλοκαίρι εκείνο ήταν περιζήτητος από όλες τις ομάδες της Ισπανίας και από την Paris Saint Germain αλλά οι φήμες αλλά και οι αποδείξεις ότι ο τεχνήτης επιθετικός έκανε άστατη ζωή του στέρησαν μια σπουδαία μεταγραφή. Κατέληξε στην Cadiz, όπου με 15 γκολ την ανέβασε κατηγορία και απέδειξε ότι ήταν ειδικός στην περίφημη ντρίμπλα “elastica“, εκείνη που μας χαζεύει ο Ronaldo, o Neymar και ο Messi.

Στην ομάδα της Ανδαλουσίας ήταν που του προσκόμισαν και το παρατσούκλι “Magico” που σημαίνει όπως καταλαβατε μαγικός, λόγω της καταπληκτικής τεχνικής κατάρτισης και των θεαματικών τερμάτων που έβαζε. Συνέχιζε να διαπρέπει εντός των γηπέδων ενώ έξω από τα γήπεδα έχει για καλύτερους φίλους τη νύχτα, τις γυναίκες, το αλκοόλ και το ξενύχτι.

Και τώρα ερχόμαστε στο σενάριο του ύπνου, εκεί που λες δεν γίνεται! Ο κύριος αυτός, ενώ αλωνίζει στη μεγάλη κατηγορία κυκλοφορούν πολλές ιστορίες με αυτόν. Κάποιες από αυτές έλεγαν πως πιάστηκε να κοιμάται στον ώμο συμπαίκτη του ενώ περίμενε να εκτελεσθεί κόρνερ, ότι πήγε στον αγώνα ενάντια στην Ατλέτικο μεθυσμένος και κοιμήθηκε μεθυσμένος και ότι μια άλλη φορά αποκοιμήθηκε και έτσι η ομάδα του ενάντια στην Μπάρτσα ξεκίνησε με 10 παίκτες.

Ο Maradona, όταν η Cadiz πέφτει κατηγορία και ο Μάχικο είναι τρίτος σκόρερ, πιέζει τον προπονητή του να δώσουν μια ευκαιρία στον νεαρό στην ομάδα της Καταλονίας, τα καταφέρνει και θα περάσει για δοκιμαστικά σε μια περιοδεία στις ΗΠΑ. Ο Jorge αποκοιμάται, χάνει το αεροπλάνο και παίρνει το επόμενο όπου συναντά τους υπόλοιπους, την νύχτα του δεύτερου αγώνα. Στον αγώνα συνεργάζεται τέλεια με τον Maradona και σκοράρει και ένα τέρμα, αλλά την νύχτα παίρνει φωτιά το ξενοδοχείο, σημάνει συναγερμός, μετράνε τους παίκτες και ο “Magico” απουσιάζει, τον βρίσκουν να κοιμάται στην αγκαλιά μιας κοπέλας και εκεί η ευκαιρία του χάνεται.

alchetron.com

Από εκεί και πέρα, η καριέρα του παίρνει την κάτω βόλτα, βολοδέρνει δεξιά και αριστερά σε μικρές ομάδες της Ισπανίας, επιστρέφει στην FSA του Ελ Σαλβαδόρ, ομάδα που τον ανέδειξε, και βάζει τέλος στην καριέρα του στα 42 του χρόνια.

Αυτή είναι η ιστορία του άγνωστου ίσως καλύτερου ποδοσφαιριστή στην ιστορία, που αν δεν έκανε άστατη ζωή και αν δεν ήταν και λίγο λάτρης του ύπνου, ίσως να έμενε στην ιστορία για περισσότερα πράγματα.

Ηθικό δίδαγμα της μέρας: όταν έχουμε ραντεβού για interview σε σημαντικές δουλειές, βάζουμε και 2 και 3 ξυπνητήρια!

Δες επίσης: Matthias Sindelar: Ο ποδοσφαιριστής που αψήφισε τον Hitler!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending