fbpx

5 χαρακτηριστικές στιγμές του Κώστα Μαλέκκου!

Σε οποιαδήποτε λίστα με τους καλύτερους Κύπριους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζει, ένας ποδοσφαιριστής από αυτούς που οι Άγγλοι αρέσκονται να χαρακτηρίζουν “larger than life“.

Αυτός ο ποδοσφαιριστής δεν είναι άλλος από τον Κώστα Μαλέκκο, ένα μπαλαδόρο από τους λίγους (δεν ονομάστηκε τυχαία ο “Νουρέγιεφ των γηπέδων μας“) που αγαπήθηκε και μισήθηκε ταυτόχρονα όσο κανένας άλλος στην Κύπρο. Η αιτία, με απλά λόγια, ήταν οτι επεδίωξε, ενώ αγαπούσε πολύ το ποδόσφαιρο, να είναι επαγγελματίας σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο της Κύπρου ήταν σε σχεδόν ερασιτεχνικά επίπεδα!

Μαζέψαμε 5 βίντεο που υπάρχουν στο διαδίκτυο και που αναπαριστούν όσο γίνεται την ποδοσφαιρική ευφυία αλλά και την τρέλλα του “Μάλε”!

Δες ποια είναι παρακάτω:

 

1
Το καλύτερο του τέρμα!

Ένα πολύ μικρό δείγμα του τεράστιου ταλέντου του Μαλέκκου είναι και το παραπάνω τέρμα. Σε ένα ντέρμπι με την Ανόρθωση την σεζόν 1998-99 (και όταν οι 2 ομάδες ήταν οι βασικές διεκδικήτριες του πρωταθλήματος) ο 46χρονος, σήμερα, “Μάλε” παίρνει την μπάλα από δεξιά, αποφεύγει με “βραζιλιάνικη” ντρίμπλα τον αδικοχαμένο Vladan Tomic και ενώ όλοι περίμεναν σέντρα αυτός με σουτ από την γραμμή του άουτ νικά τον Νίκο Παναγιώτου! Ήταν χωρίς αμφιβολία ένα τέρμα που μόνο ο “Νουρέγιεφ των κυπριακών γηπέδων” μπορούσε να πετύχει!

2
Και θεαματικός και πανέξυπνος!

Η σεζόν 2001-02 βρήκε τον Κώστα Μαλέκκο στον ΑΠΟΕΛ. Ο Κύπριος μεσοεπιθετικός συνέχισε να κάνει αυτό που έκανε και στην Ομόνοια και στην ΑΕΛ (την σεζόν 2000-01), να δημιουργεί και να σκοράρει τέρματα! Στο συγκεκριμένο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, ο Μαλέκκος έδειξε για ακόμα μια φορά την ποδοσφαιρική του ευφυία.

Οι γαλαζοκίτρινοι της Λευκωσίας κέρδισαν ένα φάουλ από πλάγια αριστερά με τους πλείστους να αναμένουν σέντρα. Σέντρα ανέμενε και ο τερματοφύλακας των γαλάζιων, Σωφρόνης Αυγουστή, με τον Μαλέκκο να τον ξεγελά και να στέλνει την μπάλα να αναπαυθεί στα δίκτυα του!

3
Βοήθησε όπου πήγε!

https://www.youtube.com/watch?v=nasle_ymW-g

Ο Γεννάρης του 2005 και ενώ είναι σχεδόν 34 τον βρίσκει στον Απόλλωνα σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους γαλάζιους να γλιτώσουν τον υποβιβασμό! Το “10 το καλό” μοιάζει να μην περνούν τα χρόνια από πάνω του! Σαν το παλιό, καλό κρασί μοιράζει ασίστ, σκοράρει και μαζί με τον Lukasz Sosin συνθέτουν ένα πολύ παραγωγικό δίδυμο. Τελικά η ομάδα της Λεμεσού σώζεται και μεγάλο μερίδιο έχει και ο Κώστας Μαλέκκος!

4
Μαέστρος και στην Ευρώπη και πρωτοπόρος!

Πέρα από το κυπριακό πρωτάθλημα, η αξία του Μαλέκκου φάνηκε και σε παιχνίδια ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Χαρακτηριστικότερες στιγμές ίσως της μεγάλης του αξίας είναι 2 τέρματα που πέτυχε απέναντι στην μεγάλη Arsenal και την Rapid Wien, 2 τέρματα με ψηλό βαθμό δυσκολίας και που μόνο ο “Μάλε” μπορούσε να πετύχει. Ήταν 2 ενέργειες εφάμιλλες με αυτές που βλέπουμε από μεγάλους σταρ του ποδοσφαίρου που θα μπορούσαν να παίζουν ακόμα και σήμερα σαν highlights σε αθλητικές εκπομπές.

Παράλληλα, δεν ήταν ο πρώτος που έπαιξε και στην Ομόνοια και στον ΑΠΟΕΛ, ήταν όμως ίσως ο μόνος που προκάλεσε τόσο θόρυβο! Δεν δίστασε να πανηγυρίσει τέρμα εναντίον της πρώην ομάδα του στέλνοντας στα ουράνια τους πορτοκαλί αλλά εξοργίζοντας τους πράσινους που δεν τον συγχώρησαν μέχρι σήμερα!

5
Ήταν και τρελλάρας!

Ο Μαλέκκος δεν ήταν και δεν είναι Αελίστας. Αγωνίστηκε στους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού μόλις μια σεζόν (2000-01) και όμως στο παραπάνω βίντεο τον βλέπουμε να πανηγυρίζει την νίκη επί της Ανόρθωσης λες και γεννήθηκε μέσα στην Θύρα 3! Είναι ακόμα ένα αποδεικτικό αυτού που είπαμε στον πρόλογο του άρθρου: οτι δηλαδή ο Μαλέκκος λάτρευε να παίζει ποδόσφαιρο και έπαιζε για την νίκη ανεξαρτήτως της φανέλας την οποία φορούσε για όσο την φορούσε. Ήταν δηλαδή ένα επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Πόσο καλά θυμάσαι τον Κώστα Μαλέκκο;

 

Δες επίσης: 3 στιγμές που έχουν την σφραγίδα του Γιάννη Οκκά!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending