fbpx

5 μάρκες αυτοκινήτων που πιθανόν να μην ξέρεις!

Στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας υπάρχουν πάρα πολλές μάρκες που είναι αδύνατο να τις γνωρίζεις όλες.

Επιλέξαμε 5 από αυτές που μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλείς όσο π.χ. η Ferrari, όμως το έργο τους είναι αξιοθαύμαστο!

1
Pagani Automobili

O Ιταλός Horacio Pagani, μετά τη συνεργασία του με τη Lamborghini, αποφάσισε να δημιουργήσει το αποκλειστικά δικό του αυτοκίνητο.

Τα μοντέλα της, Zonda και Huayra, είναι εξολοκλήρου φτιαγμένα από carbon fiber, και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό. Ωστόσο, οι μηχανές που χρησιμοποιεί είναι Mercedes-AMG, αφού η Pagani δεν παράγει τους δικούς της κινητήρες.

2
Apollo Automobil

Το 2004, ο Roland Gumpert ιδρύει την Apollo ενώ ένα χρόνο αργότερα παράγει το πρώτο του μοντέλο, Apollo Gumpert.

Χαρακτηριστικό της Apollo είναι ότι τα μοντέλα της είναι άκρως εντυπωσιακά, ενώ παράλληλα είναι αφοσιωμένα στους γρήγορους χρόνους στις πίστες.

3
Koenigsegg

To 1994 ο Σουηδός, Christian Von Koenigsegg, ιδρύει την εταιρεία σε ηλικία μόλις 22 ετών. Το 2005 κατάφερε να παράξει το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής, το Koenigsegg CCR.

Ακόμα ένα επίτευγμα της σουηδικής μάρκας είναι ότι το 2014, παρουσιάστηκε το One:1. Το μοναδικό αυτοκίνητο που διατηρεί αναλογία 1:1 σε ίπποι/κιλά ( 1360kg & 1360hp).

4
W Motors

To 2012 ιδρύεται η λιβανέζικη εταιρεία, ενώ δύο χρόνια αργότερα παρουσιάζεται το μοντέλο που την έκανε γνωστή, Lykan Hypersport.

Οι 780 ίπποι, τα 220 διαμάντια στα μπροστινά φώτα και άλλες εξωπραγματικές προσθήκες ανεβάζουν την αξία του πέραν των 3 εκατομμύρια ευρώ.

5
Tesla Motors

Το 2003 ιδρύεται η αμερικανική εταιρεία. Τα αυτοκίνητα της κινούνται μόνο με ηλεκτρισμό, ενώ είναι η πρώτη εταιρεία που εφαρμόζει την αυτόνομη οδήγηση (χωρίς τη βοήθεια του οδηγού).

Το Model X επιταχύνει 0-100km/h σε 2.5 δευτερόλεπτα, καθιστώντας το σε ένα από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα παραγωγής.

Εσύ ήξερες κάποια από αυτές τις εταιρίες;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending