fbpx

Ανδρέας Γκουγκούρης: “Είναι απίστευτο συναίσθημα να σκοράρεις μπροστά στην οικογένεια σου”!

Συναντήσαμε για πρώτη φορά τον Ανδρέα Γκουγκούρη στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου ανδρών και ακούσαμε τα καλύτερα σχόλια από συμπαίκτες του αλλά και από τον προπονητή του.

Ο ίδιος διαπρέπει και με την ομάδα του στην Γ’ κατηγορία (ανεβαίνουν φέτος στη Β’) και μιλάει σε εμάς για την αγάπη του για το ποδοσφαίρο αλλά και για τις σπουδές του!

Ανδρέα, πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο και πού αγωνίζεσαι τώρα;

Άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο από την ηλικία των 12 χρόνων στις ακαδημίες της Ομόνοιας Λευκωσίας, όπου εκεί έκανα και τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα. Την περασμένη χρονιά εντάχθηκα στον Π.Ο. Ξυλοτύμβου όπου και αγωνιζόμουν εκεί για την ποδοσφαιρική χρονιά στο πρωτάθλημα Γ΄ κατηγορίας 2016-2017.

Η φετινή σεζόν ήταν μια εξαιρετική χρονιά από κάθε άποψη αφού η ομάδα μου κατέκτησε το πρωτάθλημα Γ΄ κατηγορίας και ανέβηκε στη δεύτερη κατηγορία. Επίσης κατακτήσαμε και το κύπελλο Γ΄ κατηγορίας και στοκ. Με τα αποτελέσματα αυτά εκπληρώθηκαν όλοι οι στόχοι που θέσαμε με την έναρξη του πρωταθλήματος. Παράλληλα αγωνιζόμουν και στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα όπου και εκεί η ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Ποια είναι η θέση που σου αρέσει να αγωνίζεσαι και γιατί;

Η θέση που μου αρέσει να αγωνίζομαι είναι η θέση του κεντρικού αμυντικού στην οποία αγωνίζομαι τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι στην θέση του κεντρικού αμυντικού μπορώ να αποδώσω περισσότερο από κάθε άλλη θέση λόγω της σωματικής μου διάπλασης, παρόλο που πιστεύω ότι θα μπορούσα να αποδώσω εξίσου καλά και σαν μέσος λόγω της τεχνικής και διαφόρων άλλων ικανοτήτων που προνοεί η θέση αυτή.

Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάζεις αθλητισμό και σπουδές;

Θα πρέπει να παραδεχθώ ότι είναι αρκετά δύσκολο να συνδυάζει κάποιος τις σπουδές με το ποδόσφαιρο το οποίο απαιτεί καθημερινή προπόνηση αρκετών ωρών. Όταν όμως υπάρχει η θέληση και η διάθεση οι δυσκολίες αυτές μπορούν να υπερπηδηθούν, χωρίς αυτό να είναι εις βάρος των σπουδών. Προσωπικά εγώ δεν έκανα ποτέ αυτό που λέμε φοιτητική ζωή, να βγαίνω έξω, να πίνω, αυτό που έρχεται στο μυαλό δηλαδή του κάθε ενός μόλις ακούσει για σπουδές.

Έπρεπε πάντοτε να έχω το πρόγραμμα μου. Δηλαδή, πάντοτε στα φοιτητικά μου χρόνια οι ώρες του διαβάσματος μου ήταν μετά από την απογευματινή προπόνηση μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες. Αυτό βέβαια είχε αρκετές δυσκολίες για τον λόγο ότι όλοι οι δικοί μου άνθρωποι θα έπρεπε να προσαρμοστούν με το δικό μου πρόγραμμα. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρω ότι έχω συμπληρώσει τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με αρκετά μεγάλη επιτυχία και τώρα τελειώνω και το μεταπτυχιακό μου.

Ποια είναι η πιο ξεχωριστή στιγμή που συγκράτησες μέχρι σήμερα;

Υπήρχαν μερικές ξεχωριστές στιγμές που σημαδεύτηκαν από προσωπικές μου επιτυχίες αλλά θεωρώ πώς ακόμη δεν πέτυχα τίποτα, εννοώ κάτι αρκετά μεγάλο. Ακόμα νιώθω ότι έχω πολλά πράγματα να πετύχω και δεν θεωρώ ότι έχω πετύχει κάτι άξιο αναφοράς.

Απλά μια από τις καλύτερες στιγμές που θα μου μείνει περισσότερο σαν μια εμπειρία είναι η στιγμή που πέτυχα το πρώτο τέρμα στον αγώνα κυπέλλου που ήταν και το τέταρτο συνολικά τέρμα μου τη φετινή σεζόν. Ήταν ένα απίστευτο συναίσθημα να σκοράρεις μπροστά από εκατοντάδες φιλάθλους, την οικογένεια σου τους φίλους σου και γενικά να κάνεις όλον αυτόν τον κόσμο να πανηγυρίζει σαν μικρά παιδιά.

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξει για να έρθει κοντά ο κόσμος αλλά και τα μέσα ενημέρωσης στις πιο μικρές κατηγορίες;

Είναι αλήθεια ότι ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει τα πρωταθλήματα αυτά των μικρών κατηγοριών ούτε και πόσο ενδιαφέρον και ψηλού επιπέδου είναι. Αυτό πιστεύω συμβαίνει λόγω της ελάχιστης προβολής από τα ΜΜΕ και την τηλεόραση. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και οι διοικήσεις των ομάδων μεγαλύτερων κατηγοριών θα ήταν καλό να επιδεικνύουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις ομάδες μικρότερων κατηγοριών και να βοηθούν αλλά και να προωθούν περισσότερο τους Κύπριους ποδοσφαιριστές γιατί πιστεύω υπάρχουν αρκετά ταλέντα που μένουν ανεκμετάλλευτα.

Ποια είναι τα σχέδια σου και τα όνειρα σου για το μέλλον;

Όπως για κάθε ποδοσφαιριστή τα σχέδια μου είναι να εξελίσσομαι χρόνο με τον χρόνο, να γίνομαι καλύτερος και γιατί όχι σε κάποια φάση τις καριέρας μου να αγωνίζομαι και στα σαλόνια της Α΄κατηγορίας.

Τέλος μια συμβουλή για τους φοιτητές/νέους- αθλητές;

Η συμβουλή μου για τους νέους που ασχολούνται με τον αθλητισμό είναι να πιστεύουν στο στόχο τους και να μην βάζουν ποτέ ταβάνι στα όνειρά τους. Απλά θα ήταν καλό να μην βασίζονται μόνο από τον αθλητισμό για τον λόγο ότι στον αθλητισμό και γενικά στην ζωή μπορεί να έρθουν γεγονότα τα οποία να μην περιμένουμε.

Έτσι σπουδάζοντας κάποιος, μιλώντας πάντοτε και από προσωπικές μου εμπειρίες, του αφαιρεί αρκετό άγχος. Επίσης βλέποντας τον εαυτό μου στα 4 χρόνια του πτυχίου μου είδα πως η ενασχόληση μου με το ποδόσφαιρο μου αφαιρούσε αρκετό άγχος το οποίο πήγαζε από τον μεγάλο φόρτο εργασίας του πανεπιστημίου.

Ακόμη πιο σημαντικό είναι πώς φροντίζοντας για την μόρφωση σου, αυτό απευθείας σε απαλλάσσει από το επιπλέον άγχος που έχει ένας ποδοσφαιριστής, δηλαδή το αν θα πετύχει σαν ποδοσφαιριστής ή όχι. Στην ερώτηση αν συνδυάζονται σπουδές και αθλητισμός μαζί, θα πω με σιγουριά πως συνδυάζονται φτάνει να έχεις πίστη, σωστό προγραμματισμό και να τα θέλεις και τα δύο αρκετά.

Ευχαριστούμε τον Ανδρέα Γκουγκούρη για τη συνέντευξη του και ευχόμαστε σύντομα να τον δούμε στα γήπεδα της 1ης κατηγορίας!

Δες επίσης: Ο Ανδρέας Ευσταθίου μιλάει για την ιδιαιτερότητα της θέσης του τερματοφυλάκα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending