Αυτοί είναι οι 4 κύριοι λόγοι για να σε κάνουν… unfriend στο Facebook!

Maria Papadouri
Content Crafter | Social Media Consultant

Βρέθηκες ποτέ στη θέση να διαγράψεις έναν διαδικτυακό φίλο από το Facebook; Ίσως να έχεις αφαιρεθεί κι εσύ από τη λίστα κάποιου, αν δεν είχατε π.χ. κάποια κοινά.

Ίσως να μην πρέπει να το παίρνεις προσωπικά, ίσως και να φταίνε κάποιες υπερβολικές συμπεριφορές σου σε ορισμένα θέματα.

Συνήθως, όταν γίνονται διαγραφές φίλων από το Facebook, συμβαίνουν διάφορες συγκυρίες. Ο πιο συνηθισμένος λόγος είναι όταν αποφασίσουμε να «καθαρίσουμε» τη σχετική λίστα, διαγράφοντας άτομα που δεν τα γνωρίζουμε προσωπικά ή που πλέον δεν κάνουμε παρέα.

Υπάρχουν ωστόσο κι άλλοι λόγοι που μπορεί κανείς να θέλει να διαγράψει φίλους. Μαζέψαμε 4 λόγους και σου τους παρουσιάζουμε:

 

1Συνέχεια αναρτήσεις, χωρίς κάποιο έλεγχο

Είναι οι περιπτώσεις που ένας χρήστης κάθε τρεις και λίγο ανεβάζει πράγματα για ένα συγκεκριμένο θέμα, που τα βρίσκει από μη ποιοτικές πηγές.

Οι διαδικτυακές απάτες, γνωστές ως “hoaxes”, παρουσιάζονται ως αληθινές, συνοδεύονται από υπερβολικές λεζάντες και αυτοί που τις διαμοιράζουν «βαρυφορτώνουν» χωρίς κανένα λόγο το timeline μας. Ορίστε και η πόρτα της εξόδου!

2Μόνιμα αρνητική συμπεριφορά

Είναι εκείνοι που μονίμως έχουν μιαν αρνητική συμπεριφορά, που πάντα τους φταίνε οι άλλοι και παραπονιούνται συνεχώς.

Στο Facebook μπαίνουμε και συνήθως θέλουμε να χαλαρώνουμε… Δεν υπάρχει λόγος για τόση γκρίνια!

3Σε ζαλίζουν με requests, groups, invitations κλπ.

Σχεδόν καθημερινά σε «τρελαίνουν» με προσκλήσεις σε events, με app requests ή σε βάζουν σε groups που δεν έχουν μαζί σου καμία σχέση.

Αν δεν δεχτείς ένα app request, το ξαναστέλλουν. Αν το δεχτείς, σειρά παίρνουν τα υπόλοιπα. Δεν έχεις σωτηρία!

4Μεταδίδουν spams

Είναι κι εκείνοι οι απρόσεκτοι χρήστες που πατάνε σε μολυσμένα links και μεταφέρουν ιούς και spams στους φίλους τους.

Το πιο σημαντικό είναι πως την παθαίνουν οι ίδιοι χρήστες κάθε φορά. Άντε τις πρώτες 2-3 φορές να το συγχωρέσουμε, αλλά μετά καταντάει εκνευριστικό.

Τι πιστεύεις εσύ; Συμφωνείς; Για ποιο άλλο λόγο θα έκανες unfriend κάποιον στο Facebook;