fbpx

5 ποδοσφαιριστές που θεωρούνται… καταραμένοι!

Συνηθίζουμε όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο ο νους μας να πηγαίνει σε χαρούμενες στιγμές, πανηγυρισμούς και έντονα συναισθήματα.

Όπως όμως και στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και οι πιο σκοτεινές γωνιές. Τα συμβάντα εκείνα που δεν μπορούν να εξηγηθούν με καμιά λογική σκέψη.

Έτσι, ο νους πλάθει σενάρια περί κατάρας, βουντού και σκοτεινών συνωμοσιών του σύμπαντος εναντίον μιας ομάδας ή ενός ποδοσφαιριστή.

Εμείς μαζέψαμε 5 τέτοιους ποδοσφαιριστές που θεωρούνται ή θεωρήθηκαν σε κάποιο σημείο της καριέρας του καταραμένοι.

Δες ποιοι είναι πιο κάτω:

 

1
Aaron Ramsey

Πρόκειται για ένα από τους πιο χαρισματικούς ποδοσφαριστές που γέννησε η Ουαλία και μέρος της χρυσής γενιάς του ποδοσφαίρου της χώρας μαζί με τον Bale, τον Allen και τους άλλους που οδήγησαν την Ουαλία μέχρι τα ημιτελικά του Euro 2016.

Μέσος που ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς αλλά και ένας μέσος με φοβερή έφεση στο σκοράρισμα.

Το πρόβλημα είναι αλλού. Κάθε, σχεδόν, φορά που σκοράρει ο Ουαλός κάποιος γνωστός πεθαίνει. Osama Bin Laden, Qaddafi, Steve Jobs, Whitney Houston, David Bowie και Paul Walker είναι μόνο μερικά από τα θύματα του.

Τραγική σύμπτωση, συνωμοσία της μοίρας ή μήπως κάποια κατάρα συνοδεύει τον μέσο της Arsenal;

2
Eusebio

Μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση είναι αυτή του Eusebio και κατά συνέπεια αυτή της Benfica. Ο “μαύρος πάνθηρας” εντάχθηκε στους αετούς σαν έφηβος ακόμα σε μια εποχή που η ομάδα της Λισαβώνας ήταν κυρίαρχη στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου ενώ έθεσε και τις βάσεις για ευρωπαϊκή κυριαρχία κατακτώντας 2 συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών.

Όταν το 1965 ο Bela Guttmann, προπονητής της ομάδας, αποχώρησε όταν η διοίκηση της Benfica δεν δέχτηκε να του αυξήσει τον μισθό έβαλε κατάρα στην ομάδα να μην ξανακατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο.

Μετά από 5 χαμένους ευρωπαϊκούς τελικούς, το 1990 η Benfica βρέθηκε ξανά σε τελικό. Αντίπαλος η Milan με τον τελικό να διεξάγεται στη Βιέννη, πόλη που πέθανε ο Guttmann.

Έστειλαν, λοιπόν, οι διοικούντες των Πορτογάλων τον μεγάλο Eusebio στον τάφο του Ούγγρου τεχνικού να σπάσει την κατάρα. Η κατάρα όχι μόνο δεν έσπασε αλλά από τότε οι Πορτογάλοι έχασαν ακόμα 3 ευρωπαϊκούς τελικούς!

3
Michael Ballack

Για ένα από τους πλέον χαρισματικούς ποδοσφαιριστές της γενιάς του και τον πιο προικισμένο Γερμανό σε μια εποχή που το ποδόσφαιρο των πάντσερ ήταν σε πλήρη αναδιοργάνωση να τον θεωρήσεις “καταραμένο” ίσως ακουστεί βαρετό! Εξάλλου, κατέκτησε πάμπολλους τίτλους τόσο σε προσωπικό όσο και ομαδικό επίπεδο.

Έλα όμως που πάντα θα τον στοιχεώνει η σεζόν 2001-02! Τότε φορώντας την φανέλα της Bayer Leverkusen έκανε πράματα και θάματα στο γήπεδο και ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στην τρελή πορεία προς το τρέμπλ.

Έλα όμως που όλα ανατράπηκαν μέσα σε λίγες μέρες και οι “ασπιρίνες” έχασαν και το πρωτάθλημα και το κύπελλο και το Champions League;

Σαν να μην έφτανε αυτό στο Μουντιάλ του 2002 (είμαστε στην ίδια σεζόν ακόμα όπως κατάλαβες) ο Ballack πήρε από το χέρι την νάσιοναλμανσαφτ παίρνοντας την ως τον τελικό.

Δέχτηκε όμως μια κίτρινη κάρτα στον ημιτελικό με την Κορέα που του στερούσε το δικαίωμα συμμετοχής. Ήταν ο μοναδικός τελικός που (θα) έπαιζε σε εθνικό επίπεδο αν δεν δεχόταν την κάρτα!

4
Andres Escobar

Ήταν ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του κόσμου το 1994 ο Κολομβιανός. Mετά το Μουντιάλ των ΗΠΑ μάλιστα θα μετακόμιζε στην Ιταλία για να παίξει ποδόσφαιρο στην φημισμένη Milan.

Η Κολομβία όμως δεν ξεκίνησε καλά την διοργάνωση και ήθελε μόνο νίκη απέναντι στην διοργανώτρια Αμερική για να έχει ελπίδες πρόκρισης από τον όμιλο. Οι ποδοσφαιριστές μάλιστα δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους από τους μεγαλέμπορους ναρκωτικών που είχαν παίξει μεγάλα ποσά στο στοίχημα στη νίκη της Κολομβίας.

Ο Andres Escobar, όμως, ο τζέντλεμαν των γηπέδων όπως τον φώναζαν τότε, σημείωσε αυτογκόλ με την Κολομβία να γνωρίζει την ήττα με 2-1.

Οι “νονοί” θεώρησαν τον 27χρονο, τότε, αμυντικό υπέυθυνο για την ήττα και με την επιστροφή της ομάδας στη χώρα και μια βραδιά που ο Andres βγήκε να πιει μπας και ξεχαστεί τον σκότωσαν. 6 σφαίρες αποτελείωσαν τον χαρισματικό αμυντικό.

Υπάρχει μεγαλύτερη κατάρα από το να χάνεις την ζωή σου εξαιτίας του ποδοσφαίρου; 

5
Jonathan Richter

Το 2009 έμελε να αλλάξει μια για πάντα η ζωή του Δανού μέσου της Nordsjaelland. Αιτία ήταν ένας κεραυνός που τον χτύπησε εν ώρα παιχνιδιού στις 20 Ιουλίου.

Ως αποτέλεσμα, ο Richter έπαθε καρδιακή προσβολή με τους γιατρούς να τον “ρίχνουν” σε κώμα προκειμένου να του σώσουν την ζωή. Η αποθεραπεία του κυλούσε πιο αργά από ότι περίμεναν οι γιατροί.

Τελικά,  τον “ξύπνησαν” την 1η Αυγούστου και την επομένη ο 24χρονος, τότε, χαφ μπορούσε να μιλά κανονικά. Φαινόταν πως δεν επηρεάστηκε ο εγκέφαλος του νεαρού ποδοσφαιριστή.

Μέχρι το τέλος του Αυγούστου, ωστόσο, οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το αριστερό πόδι του Δανού που υπέστη ζημιά από το ηλεκτρικό σοκ.

Ο ακρωτηριασμός βελτίωσε μεν την κατάσταση της υγείας του Richter αλλά του έκοψε την μπάλα!

Αυτό και αν είναι Όσκαρ ατυχίας!

Εσύ θεωρείς αυτούς τους ποδοσφαιριστές καταραμένους;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending