fbpx

Αυτές είναι οι 5 καλύτερες στιγμές του Wenger στην Arsenal!

Ένας από τους προπονητές ο οποίος βρίσκεται στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα είναι ο Αλσάτος τεχνικός της Arsenal, Arsene Wenger.

Αυτό γίνεται και λόγω της ανανέωσης του συμβολαίου του για ακόμη δύο χρόνια αλλά και για το ρεκόρ το οποίο έσπασε με την τελευταία κατάκτηση του Fa Cup.

Ο Γάλλος τεχνικός έχει γίνει πλέον ο πολυνίκης της διοργάνωσης, αφού έχει φτάσει τα 7 τρόπαια, ένα επίτευγμα που δύσκολα θα δούμε να σπάει τα επόμενα χρόνια.

Ποιες είναι όμως οι καλύτερες στιγμές του Γάλλου προπονητή σε αυτά τα 21 χρόνια με την Arsenal;

1
Οι “Invincibles”

Χρονολογικά, η πρώτη στιγμή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις αναμνήσεις του Wenger και κάθε ποδοσφαιρόφιλου δεν είναι άλλη από τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς 2003-2004 στον οποίο η τότε ομάδα του Γάλλου προπονητή κατόρθωσε κάτι το τρομερά ασύλληπτο.

Την κατάκτηση της Premier League χωρίς καμία ήττα. Το γεγονός αυτό είχε επαναληφθεί μόνο μια φορά στο παρελθόν, όταν η Preston κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1888-1889.

2
Η πορεία στο Champions League το 2006

Η δεύτερη χρονικά στιγμή που χαρακτηρίζει την πορεία του Wenger είναι η πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου σε τελικό του Champions League την περίοδο 2005-2006.

Εκεί ηττήθηκε με 2-1 μιας και είχε να αντιμετωπίσει μια ασταμάτητη Barcelona. Για να φτάσει βέβαια εκεί απέκλεισε μεγαθήρια όπως την, εκπληκτική τότε, Villareal στα ημιτελικά αλλά και πιο πριν τις Juventus και Real.

3
To νέο γήπεδο

Την αμέσως επόμενη χρονιά είχε υλοποιηθεί και η μεγαλύτερη απόφαση στην ιστορία της Arsenal, όπως την χαρακτήρισε και ο ίδιος ο Αλσατός τεχνικός.

Αυτή ήταν η δημιουργία ενός νέου γηπέδου, το Emirates Stadium, και η αποχώρηση από το ιστορικό κατα τα άλλα Highbury. Μια αλλαγή που θα ανέβαζε επίπεδο τον όλο σύλλογο.

Το πρώτο παιχνίδι της Arsenal στο νέο της σπίτι θα έμενε για πάντα αξέχαστο στον Wenger αφού όπως πολλοί ισχυρίζονται, αυτός ήταν ο “εργολάβος” του γηπέδου αφού ήταν συνεχώς υπο την επίβλεψή του.

4
Τρόπαιο μετά από 9 χρόνια!

Οι ακόλουθες χρονιές στο νεο γήπεδο της Arsenal, δεν ήρθαν όμως όπως θα τις ήθελαν ο Wenger και οι φίλοι των “κανονιέρηδων”.

Μετά απο μια μεγάλη περίοδο ξηρασίας από τρόπαια έχουμε φτάσει στην περίοδο 2013-2014. Οι ρόλοι πλέον αντιστράφηκαν πλέον ο Wenger ήταν κάτω από τρομερή πίεση, άνευ προηγουμένου προς το πρόσωπο του.

Ο Γάλλος προπονητής όμως, την σεζόν αυτή, κατορθώνει να βάλει ενα τέλος στα 9 χρόνια δίχως τρόπαιο αφού διεκδικεί μέχρι τέλους και στο τέλος κατακτά το Fa Cup.

‘Ετσι χρίζει την ομάδα του αλλά και τον ίδιο ως Κυπελλουχους 2013-2014. Μια κατάκτηση που ήρθε να δώσει νεα πνοή στην ομάδα αλλά και στον ίδιο τον 67χρονο, σήμερα, τεχνικό.

5
Το κύπελλο του 2017

Η τελευταία όμως χρονικά επιτυχία του Wenger είναι το Fa Cup του 2017. Ενα τρόπαιο-σταθμός για την συνέχειά του στον σύλλογο αφού το συγκεκριμένο κύπελλο είναι που του έδωσε και το νέο συμβόλαιο!

Το γεγονός αυτό, όπως έχουμε ήδη πει, κάνει τον Wenger τον πολυνίκη της διοργάνωσης αλλά και την Arsenal πρώτη σε κατακτήσεις Fa Cup φτάνοντας ήδη τα 13.

Η επιτυχία αυτή αναγνωρίζεται και απο τον ίδιο τον Αλσατό αφου δήλωσε πως ενώ ποτέ του δεν κρατούσε τα μετάλλια της διοργάνωσης, το συγκεκριμένο ηταν τόσο σημαντικο που τον έκανε να το κρατήσει αφου κανείς άλλος δεν έφθασε τα 7 μετάλλια.

Εσυ ποια άλλη στιγμή του Wenger στον λονδρέζικο σύλλογο θα έβαζες στην συγκεκριμένη λίστα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending