fbpx

Έτσι θα μπορείς να βάλεις… κιλά με υγιεινό τρόπο!

Το πιο συχνό πρόβλημα στις μέρες μας, όσον αφορά το βάρος, είναι τα επιπλέον κιλά και το πώς χάνονται! Δεν είναι όμως λίγες και οι περιπτώσεις ατόμων με ακριβώς το αντίθετο πρόβλημα

 

Όσο περίεργο κι αν φαίνεται σε μερικούς, τα άτομα με χαμηλό βάρος αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες στην προσπάθειά τους να πάρουν κάποια κιλά.

Γι’ αυτό και εγώ ετοίμασα μια λίστα με ορισμένες πολύ βοηθητικές συμβουλές!

Διάβασε πιο κάτω τι πρέπει να ξεκινήσεις να κάνεις:

 

1
Καλό πρωινό

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Αν δεν φας πρωινό είναι πολύ πιθανό να χάσεις κι άλλο βάρος! Είναι απαραίτητο να γεμίζεις τις μπαταρίες σου, σε χρονικό διάστημα μιας ώρας το αργότερο, από τη στιγμή που ξύπνησες.

Επίσης είναι σημαντικό να ξέρεις πώς να συνδυάσεις σύνθετους υδατάνθρακες, μία πηγή πρωτεΐνης και κάποιο φρέσκο φρούτο ή φυσικό χυμό!

Για παράδειγμα, μπορείς να τρως ένα μήλο, και μετά δύο φέτες πολύσπορο ψωμί με ταχίνι και μέλι ή με γιαούρτι και γλυκό του κουταλιού!

2
Σταθερά γεύματα

Δεν πρέπει να παραλείπεις γεύματα, ούτε να περνάνε πάρα πολλές ώρες χωρίς να φας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τρως συνεχώς. Πρέπει να αφήσεις και το στομάχι σου να χωνέψει πριν φας το επόμενο γεύμα!

Το σημαντικό είναι να ακολουθείς ένα πρόγραμμα και να έχεις κάποιον τρόπο για να κρατάς αναφορά των ωρών που τρως.

Εμπλούτισε τη διατροφή σου και με έξυπνα σνακ, όπως για παράδειγμα τους ξηρούς καρπούς! Σου προσφέρουν ενέργεια ανάμεσα στα γεύματα για να μην αρχίσει το σώμα σου να χρησιμοποιεί τα δικά του αποθέματα.

3
Καλά λιπαρά

Καλές επιλογές είναι τα φυσικά, μη επεξεργασμένα λιπαρά. Το σημαντικό είναι να αποφεύγεις τα υδρογονωμένα που περιέχονται στα επεξεργασμένα τρόφιμα, καθώς επίσης και τα υπερβολικά κορεσμένα λιπαρά που υπάρχουν στις ζωικές τροφές.

Τα ψάρια εκτός από πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, περιέχουν και καλά λιπαρά, κάτι που τα κάνει εξαιρετική τροφή αν θες να πάρεις βάρος.

Καλά λιπαρά επίσης υπάρχουν στο παρθένο ελαιόλαδο, το αβοκάντο, τους ξηρούς καρπούς, τα σπόρια και το ταχίνι.

4
Συμπληρώματα διατροφής

Τα συμπληρώματα διατροφής είναι πολύ χρήσιμα. Μπορούν να σου προσφέρουν κάτι που μπορεί να σου λείπει. Η χρήση τους εξαρτάται πολύ από τις προσωπικές σου ανάγκες.

Αν τρως βιολογικά τρόφιμα και έχεις ποικιλία στη διατροφή σου, δεν θα έχεις μεγάλη ανάγκη από συμπληρώματα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις είναι καλή ιδέα να παίρνεις κάποιο φυσικό συμπλήρωμα.

Μια καλή επιλογή είναι η σπιρουλίνα, που αποτελεί φυσική πολυβιταμίνη. Για περισσότερες πληροφορίες σου συστήνω να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό.

5
Γυμναστική

Η διατροφή από μόνη της δεν είναι αρκετή. Για να πάρεις σωστά βάρος και να χτίσεις ένα δυνατό σώμα, χρειάζεται να γυμνάζεσαι.

Σημαντικό είναι να αποφύγεις την έντονη αεροβική γυμναστική και να εστιάσεις σε ασκήσεις δύναμης με βάρη ή αντιστάσεις, για να κτίσεις το σώμα σου.

Αυτό πρέπει να γίνει με πρόγραμμα και χωρίς υπερβολές.

Να ξέρεις πως η αύξηση του βάρους για όποιον «παίρνει δύσκολα κιλά» είναι πολύ πιο δύσκολη από το να προσπαθεί να χάσει κιλά.

Ο σωστός προγραμματισμός, η γυμναστική, η επιμονή και η βοήθεια κάποιου ειδικού, συμβάλλουν στο να πετύχεις τον σκοπό σου και να αποκτήσεις το υγιεινό βάρος που χρειάζεσαι!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending