fbpx

5+1 πρόεδροι ομάδων που άφησαν την σφραγίδα τους στο ποδόσφαιρο μας!

Κακά τα ψέματα, το ποδόσφαιρο στην Κύπρο μπορεί να χαρακτηριστεί και σαν παραγοντικό. Με άλλα λόγια, οι παράγοντες των ομάδων ή καλύτερα οι πρόεδροι τους παίζουν σημαντικό ρόλο στο άθλημα αφού οι πλείστοι θέλουν να περνούν τα πάντα από τα χέρια τους.

Με αυτή τη λογική, αρκετοί είναι οι πρόεδροι που άλλαξαν την πορεία της ομάδας τους, που άλλαξαν το ποδόσφαιρο μας.

Εμείς μαζέψαμε 5+1 από αυτούς που πραγματικά άφησαν εποχή και σου τους παρουσιάζουμε παρακάτω.

Δες ποιοι είναι:

 

1
Κίκης Κωνσταντίνου

Για πάρα πολλούς φίλους και οπαδούς της Ανόρθωσης είναι ο κορυφαίος πρόεδρος που είχε ποτέ η ομάδα τους!

Ανέλαβε την Ανόρθωση το 1989, διαδεχόμενος τον Στέλιο Φρεναρίτη, με στόχο να κάνει ξανά την ομάδα της Αμμοχώστου μια από τις μεγάλες δυνάμεις του ποδοσφαίρου.

Όταν αποχωρούσε το 2003 άφησε πίσω του μεγάλο χρέος μεν αλλά από την άλλη πέτυχε σχεδόν κάθε στόχο που έθεσε.

Κατέκτησε 5 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα, έκανε το “Αντώνης Παπαδόπουλος” την έδρα που ξέρουμε σήμερα σαν μια από τις καλύτερες της Κύπρου ενώ χτύπησε και την πόρτα των ομίλων του Champions League αρκετές φορές!

2
Ντίμης Κίρζης

Ότι ισχύει για τον Κίκη Κωνσταντίνου ισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό και για τον Ντίμη Κίρζη!

Ο πατέρας του σημερινού πρόεδρου του Απόλλωνα ανέλαβε τους Λεμεσιανούς το 1991 και με αυτόν στην προεδρική καρέκλα οι γαλάζιοι κατέκτησαν τα 2 πρώτα τους πρωταθλήματα όπως και το κύπελλο του 1992.

Το πιο σημαντικό όμως της θητείας του Ντίμη Κίρζη ήταν το γεγονός ότι ο Απόλλωνας ήταν, ειδικά στο ξεκίνημα της δεκαετίας του ’90, άξιος διεκδικητής του τίτλου.

Άλλωστε, όσοι έζησαν τις κόντρες του με τον πρόεδρο της Ανόρθωσης μιλούν για την μεγαλύτερη προεδρική κόντρα που υπήρξε ποτέ στα ποδοσφαιρικά μας δρώμενα.

3
Κίκης Φιλίππου

Ο άνθρωπος συνώνυμο του Εθνικού Άχνας και ο μακροβιότερος πρόεδρος σε κυπριακή ομάδα!

Είναι στην προσφυγική ομάδα από το 1989 συμπληρώνοντας φέτος 28 ολόκληρα χρόνια στην προεδρία ενώ υπήρξε και ποδοσφαιριστής της.

Με τον Κίκη Φιλίππου στο τιμόνι, ο Εθνικός έγινε παραδοσιακή ομάδα Α’ Κατηγορίας με μερικές εξαιρετικές πορείες στο πρωτάθλημα.

Ήταν φιναλίστ κυπέλλου το 2001 ενώ η μεγαλύτερη του επιτυχία ήταν η είσοδος στο κύπελλο UEFA μέσω του Ιντερτότο την σεζόν 2006-07!

4
Χριστόφορος Τορναρίτης

Από γνωστή οικογένεια της Λευκωσίας και μόλις στα 34 του χρόνια ανέλαβε τον Ολυμπιακό το 2000.

Με τον Χριστόφορο Τορναρίτη πρόεδρο η ομάδα του Τακτακαλά θύμισε ξανά την μεγάλη ομάδα των δεκαετιών του ’60 και του ’70.

Οι μαυροπράσινοι διεκδίκησαν με αξιώσεις το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά το 1971, την σεζόν 2000-01.

Τελικά τερμάτισαν στην 2η θέση, την ψηλότερη των τελευταίων χρόνων και εξασφάλισαν θέση στα ευρωπαϊκά κύπελλα μετά το 1977!

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη όμως, αφού παρά την κάθοδο ακόμα και “Μουντιαλικών” ποδοσφαιριστών (Miran Pavlin, Marko Simeunovic) δεν επαναλήφθηκε η πορεία του 2001, το κλίμα στράβωσε και ο Τορναρίτης αποχώρησε τον Γεννάρη του 2005.

5
Μιλτιάδης Νεοφύτου

Ανέλαβε τις τύχες της Ομόνοια το 2008, διαδεχόμενος την υπηρεσιακή διοίκηση Άγη Ιακωβίδη.

Ο γνωστός εργολάβος, έθεσε σαν στόχο να επαναφέρει την Ομόνοια σε πορεία τίτλων επενδύοντας πάρα πολλά χρήματα.

Μάζεψε στο “Ηλίας Πούλλος” την αφρόκρεμα του κυπριακού ποδοσφαίρου (Κωνσταντίνου, Οκκάς, Χριστοφή, Μακρίδης κ.α.) ενώ χρυσοπλήρωσε πάμπολλους ξένους.

Αποχώρησε το 2012 με απολογισμό 1 πρωτάθλημα και 2 κύπελλα αλλά δημιουργώντας και χρέος που προσπαθεί μέχρι σήμερα να διαχειριστεί η ομάδα της Λευκωσίας!

6
Φοίβος Ερωτοκρίτου

Είχε το φορτίο να διαδεχτεί τους Πρόδρομο Πετρίδη και Κυριάκο Ζιβανάρη που επι προεδρίας τους έφεραν τίτλους και ευρωπαϊκές επιτυχίες στον ΑΠΟΕΛ.

Ανέλαβε την προεδρία των γαλαζοκιτρίνων το φθινόπωρο του 2008 και με αυτόν στο τιμόνι ο ΑΠΟΕΛ πέρασε για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League ενώ κατέκτησε 3 πρωταθλήματα.

Η μεγαλύτερη του επιτυχία όμως σαν πρόεδρος ήταν η πορεία στο Champions League της σεζόν  2011-12 όταν οι Λευκωσιάτες έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης!

Αποχώρησε το 2013 με τον Πρόδρομο Πετρίδη να επανέρχεται στην προεδρία.

Ποιος είναι ο πρόεδρος με την μεγαλύτερη συνεισφορά για ‘σένα; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending