fbpx

Αυτά είναι τα φαγητά που δεν πρέπει να δώσεις ΠΟΤΕ στο σκύλο σου!

Αν έχεις κατοικίδιο σκύλο, τότε σίγουρα θα ξέρεις τι θα πει να… σε βλέπει με τα γλυκά του λυπημένα ματάκια και να θέλει να φάει από το φαγητό που τρως.

Είμαι σίγουρη ότι υπέκυψες πολλές φορές στα καμώματα του. Μάθε όμως πως είναι επικίνδυνο και υπάρχουν φαγητά που αν του τα δώσεις, μπορείς να τον… σκοτώσεις χωρίς να το θες.

Δες πιο κάτω τα φαγητά που ο σκύλος σου ΔΕΝ πρέπει να τρώει:

1
Αβοκάντο

pexels.com/Daria Shevtsova

Το αβοκάντο, όσο υγιεινό και αν είναι για τους ανθρώπους, άλλο τόσο ανθυγιεινό είναι για τους σκύλους.

Περιέχει μια τοξίνη η οποία μπορεί να προκαλέσει στο σκύλο σου πεπτική διαταραχή.

Φυσικά, το κουκούτσι είναι το πιο επικίνδυνο γιατί μπορεί να κλείσει το γαστρεντερικό σωλήνα του σκυλιού και να αναγκαστεί να κάνει επέμβαση για να το αφαιρέσει!

2
Κόκαλα

pixabay.com/SNGPhotography

Ως γνωστόν, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλλων, δίνουν στα σκυλιά τους κόκαλα για παιχνίδι, αλλά και για φαγητό. Αυτό είναι μέγα λάθος!

Το κόκαλο μπορεί να προκαλέσει εμπλοκές στο έντερο του σκύλου και επίσης μπορεί να σπάσει τα δόντια του, δαγκώνοντας το.

3
Γαλακτοκομικά προϊόντα

pexels.com/Mikkel Bendix

Πολλοί σκύλοι δυσκολεύονται να χωνέψουν τη λακτόζη από το τυρί ή από τη σοκολάτα γάλακτος που μπορεί να τους δώσεις, γιατί δεν παράγουν αρκετό ένζυμο λακτάσης.

Τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν στο σκυλί, ξεκινούν από ένα ήπιο πόνο στην κοιλιά μέχρι και αλλεργία στο δέρμα.

4
Φρούτα

pexels.com/Trang Doan

Τα σταφύλια, για παράδειγμα, είναι αρκετά τοξικά και δεν πρέπει να τα τρώει ο σκύλος σου.

Τα κουκούτσια πολλών φρούτων όπως μήλα, ροδάκινα και κεράσια περιέχουν ένα χημικό που ονομάζεται αμυγδαλίνη και μπορεί να προκαλέσει στο σκύλο σου σοβαρές πεπτικές διαταραχές.

Επιπλέον, τα μεγάλα κουκούτσια μπορεί και να τον πνίξουν!

5
Ξηροί καρποί Macadamia

pixabay.com/sunnysun0804

Οι ξηροί καρποί γενικά είναι πλούσιοι σε λιπαρά, αλλά οι συγκεκριμένοι ειδικά είναι τοξικοί για το σκύλο και μπορούν να του προκαλέσουν εμετό, πυρετό και ταχυπαλμία!

Όπως κατάλαβες ότι είναι υγιεινό για εμάς τους ανθρώπους, δεν είναι και για το κατοικίδιο σου! Πρόσεχε τι το ταΐζεις και φρόντισε να το κρατήσεις μακριά από τέτοια φαγητά.

Εσύ το ‘ξερες ότι δεν πρέπει να ταΐζεις το σκυλάκι σου από τα πιο πάνω φαγητά;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending