fbpx

Μεγάλες ομάδες που ήρθαν στην Κύπρο πριν βάλουμε ομάδα σε ομίλους!

Τα τελευταία χρόνια οι ομάδες μας φρόντισαν να μας κάνουν περήφανους στην Ευρώπη είτε με μεγάλες νίκες ή προκρίσεις σε ομίλους.

Σε αυτές τις διαδρομές έτυχε να συναντήσουν και πολύ μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου φέρνοντας σε αρκετές περιπτώσεις και πολύ καλά αποτελέσματα.

Ευρωπαϊκά μεγαθήρια όμως ήρθαν στην Κύπρο και πολύ πριν βάλουμε ομάδες σε ομίλους.

Από την δεκαετία του ’70 όταν και μπορούσαμε να φιλοξενούμε ομάδες στην Κύπρο είχαμε την χαρά και την τιμή να απολαύσουμε ομάδες που θαυμάζουμε στην τηλεόραση ακόμα και 2 φορές!

Δες ποιες είναι παρακάτω:

 

1
Barcelona – Απόλλωνας, ΑΕΚ

Η πρώτη φορά που κατέβηκε στην Κύπρο η Barcelona ήταν το φθινόπωρο του 1982 όταν αντιμετώπισαν τον Απόλλωνα στον επαναληπτικό του 8-0 του “Camp Nou” για το κύπελλο Κυπελλούχων.

Στο ματς του Τσιρείου οι μπλαουγκράνα παρουσιάστηκαν χωρίς τα μεγάλα τους αστέρια (Maradona, Schuster) με τον Απόλλωνα να κυνηγά την νίκη γοήτρου αποσπώντας τελικά τιμητική ισοπαλία 1-1. Σκόρερ των Λεμεσιανών ο Χριστοδούλου.

Η δεύτερη φορά που η μεγάλη Barcelona ήρθε στην Κύπρο ήταν το 1996 σαν αντίπαλος της ΑΕΚ αυτή τη φορά και πάλι για το κύπελλο Κυπελλούχων.

Ούτε αυτή τη φορά κατάφεραν να φύγουν με την νίκη από το νησί μας αφού στο παιχνίδι που έγινε στο νέο ΓΣΖ κιτρινοπράσινοι και μπλαουγκράνα έμειναν στο 0-0.

Το 2-0 του πρώτου αγώνα με 2 τέρματα του Ronaldo έδωσε την πρόκριση στην ομάδα της Βαρκελώνης.

2
Bayern Munich – Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ

Η μεγάλη Bayern Munich ήρθε για πρώτη φορά στην Κύπρο το 1983 για να αντιμετωπίσει την Ανόρθωση για το τότε κύπελλο UEFA.

Η “Μεγάλη Κυρία” στάθηκε πολύ καλά στο Τσίρειο γνωρίζοντας την στενή ήττα με 0-1.

Οι Βαυαροί ξαναήρθαν στην Κύπρο 7 χρόνια αργότερα (1990) για να αντιμετωπίσουν τον ΑΠΟΕΛ για το κύπελλο Πρωταθλητριών.

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι οι γαλαζοκίτρινοι προηγήθηκαν 2 φορές χωρίς όμως να αποφύγουν την ήττα (2-3) δεχόμενοι το τρίτο τέρμα στο 89′!

3
Ajax – Ομόνοια, Απόλλωνας

Ο “Αίαντας” ήρθε στην Κύπρο τον Οκτώβρη του 1979 να αντιμετωπίσει την Ομόνοια στα πλαίσια του κυπέλλου Πρωταθλητριών στον επαναληπτικό του 10-0.

Δέχτηκε βαριά ήττα όμως με 4-0 (σκόρερ οι Τσίκκος, Δημητρίου και δυο φορές ο Σωτήρης Καϊάφας) σε μια από τις κορυφαίες στιγμές του κυπριακού ποδοσφαίρου!

Οι Ολλανδοί ξανάρθαν στην Κύπρο το 2001 ως αντίπαλοι του Απόλλωνα αυτή τη φορά στο κύπελλο UEFA.

Ο πρώτος αγώνας στην “Amsterdam Arena” έληξε 2-0 υπέρ των Ολλανδών ενώ στο παιχνίδι του ΓΣΠ ο “Αίαντας” ήρθε με όλα τα αστέρια του (Μαχλάς, van der Vaart, Ibrahimovic) και επικράτησε με 0-3.

4
Inter – Απόλλωνας

https://www.youtube.com/watch?v=JOfn3uBf4RI

Οι νερατζούρι έμαθαν το νησί μας το 1993 όταν ήρθαν να αντιμετωπίσουν τον Απόλλωνα στον επαναληπτικό του 1-0 του “Giuseppe Meazza” για το κύπελλο UEFA.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό με τους Μιλανέζους να προηγούνται νωρίς με 0-2, τον Απόλλωνα να αντιδρά και το ημίχρονο να λήγει 2-3 υπέρ της μεγάλης Inter.

Οι γαλάζιοι ωστόσο κυνήγησαν το θετικό αποτέλεσμα μέχρι τέλους και τα κατάφεραν ισοφαρίζοντας (3-3) με τον Ιωσηφίδη στο 85′.

5
Juventus – Ανόρθωση, Ομόνοια

Η μια “Μεγάλη Κυρία” συνάντησε την άλλη το 1992 για το κύπελλο UEFA. Η Ανόρθωση είχε ηττηθεί από την Juventus με το βαρύ 6-1 στο πρώτο παιχνίδι στο “Delle Alpi”.

Η “Signora Vecchia” ήταν σαφώς ανώτερη ομάδα από τους Βαρωσιώτες και στον επαναληπτικό. Παρουσιάστηκε πλήρης (Peruzzi, Conte, di Canio, Ravanelli ήταν όλοι στην εντεκάδα) και επικράτησε με 0-4 στο “Αντώνης Παπαδόπουλος”.

Η Ανόρθωση όμως δεν ήταν η μοναδική ομάδα που έπαιξε με την Juventus. Η ομάδα του Τορίνο ήρθε και το 1999 στην Κύπρο και πάλι για το κύπελλο UEFA.

Αντίπαλος αυτή τη φορά ήταν η Ομόνοια που δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα με 2-5.

Van der Saar, Zambrotta, Montero, Davids, Kovacevic, Inzaghi και Del Piero πάτησαν ανάμεσα σε άλλους το χορτάρι του Μακαρείου.

Juventus και Ομόνοια ωστόσο τα είχαν πει και το 1977 στο παλιό ΓΣΠ με τους Τορινέζους να μην δυσκολεύονται να επικρατήσουν με 0-3.

6
Liverpool – Απόλλωνας

https://www.youtube.com/watch?v=-y5lLFNGq5o

Liverpool και Απόλλωνας συναντήθηκαν στο κύπελλο Κυπελλούχων της περιόδου 1992-93. Στον πρώτο αγώνα του Anfield οι Λεμεσιανοί γνώρισαν βαριά ήττα με 6-1.

Στον επαναληπτικό στο Τσίρειο οι γαλάζιοι προσπάθησαν να ικανοποιήσουν τους φιλάθλους τους με ένα καλό αποτέλεσμα.

Προηγήθηκαν με τον Spoljaric δεν μπόρεσαν όμως να αποφύγουν την ήττα με 1-2.

7
Arsenal – Ομόνοια

Και η Arsenal κατέβηκε στην Κύπρο αφού αγωνίστηκε εναντίον της Ομόνοιας το φθινόπωρο του 1994 στο κύπελλο Κυπελλούχων.

Ο Μαλέκκος σημείωσε ένα πανέμορφο τέρμα απέναντι στους “κανονιέρηδες” που δεν ήταν αρκετό για τους πρασίνους όμως.

Οι Λονδρέζοι, που ήρθαν στο νησί μας σαν κυπελούχοι Ευρώπης, επικράτησαν με 1-3 βάζοντας έτσι βάσεις πρόκρισης στον επόμενο γύρο

Θυμάσαι κάποιο από αυτά τα παιχνίδια;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending