fbpx

Αυτοί είναι οι λόγοι που οι άντρες ζουν λιγότερο από τις γυναίκες!

Είναι ευρέως γνωστόν ότι οι γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια από τους άντρες. Συγκεκριμένα, πολλές έρευνες έδειξαν 5-10 χρόνια περισσότερο.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την μακροβιότητα του γυναικείου πληθυσμού και πολλοί από αυτούς θα σε… παραξενέψουν.

Οι άντρες ζουν λιγότερο από τις γυναίκες για τους παρακάτω λόγους:

 

1
Εγκληματικές συμπεριφορές

Ανεξάρτητα από το ποια εποχή ζούμε ή σε τι κοινωνία ζούμε, υπήρχαν ανέκαθεν περισσότεροι άντρες εγκληματίες παρά γυναίκες.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άντρες που πεθαίνουν λόγω του ότι έκαναν μια παράνομη δραστηριότητα, είναι πολύ περισσότεροι.

Καθηγητής ψυχιατρικής στο πανεπιστήμιο της Αιόβα, ισχυρίζεται ότι αυτό οφείλεται σε γενετικούς αλλά και κοινωνικούς παράγοντες.

2
Διαφορά… ύψους

Σύμφωνα με τον Επικεφαλή Ιατρικό Σύμβουλο αμερικανικού ινστιτούτου ευζωίας, οι άνθρωποι που έχουν ύψος πάνω από 2 μέτρα ζουν λιγότερο!

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν και είναι ψηλοί (πάνω από 2 μέτρα) είναι άντρες.

Έρευνα έδειξε ότι οι πιο κοντοί άνθρωποι τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί μια μετάλλαξη η οποία τους αφήνει να ζήσουν για πολύ περισσότερα χρόνια.

Αυτή η μετάλλαξη λέγεται και το “γονίδιο του Μαθουσάλα“.

3
Το ανοσοποιητικό σύστημα φταίει!

Είναι αποδεδειγμένο ότι οι άντρες αναπτύσσονται νευρολογικά πιο αργά από τις γυναίκες. Επιπλέον οι άντρες παρουσιάζουν μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας από ασθένειες όπως ο καρκίνος ή καρδιοπάθειες.

Αυτό επιβεβαιώνεται κι από αρσενικά βρέφοι εως και ενός χρόνου. Οι γυναίκες έχουν υψηλά επίπεδα οιστρογόνων τα οποία τις προστατεύουν από καρδιακά νοσήματα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή καρδιολογίας Δρ. Λάρυ Σαντόρα, οι γυναίκες προστατεύονται και μέχρι 10 με 15 χρόνια περισσότερα από τους άντρες.

Επιπρόσθετα, το ανοσοποιητικό σύστημα μιας γυναίκας είναι πιο δυνατό αφού μια γυναίκα γεννιέται με μεγαλύτερα τελομερή που την προστατεύουν από τη φθορά της χρήσιμης γενετικής πληροφορίας. Γι’ αυτό τα κύτταρα μιας γυναίκας είναι πιο υγιή!

4
Το έχουν στο… Χρωμόσωμά τους!

Οι γυναίκες έχουν ένα ΧΧ χρωμόσωμα και οι άντρες έχουν ένα ΧΥ χρωμόσωμα. Είναι κάπως λογικό το ότι αν υποστεί κάποιο πρόβλημα το ένα Χ από τα δύο, μια κοπέλα έχει περισσότερες πιθανότητες να έχει κάποια “ασφάλεια” από το άλλο Χ.

Έτσι, οι άντρες που γεννιούνται με κάποιο πρόβλημα στο χρωμόσωμα Χ έχουν λιγότερες πιθανότητες επιβίωσης, αφού το χρωμόσωμα Χ μπορεί να υποστεί πολλές διαταραχές όπως αιμοφιλία και νωτιαία μυική ατροφία που επηρεάζει τον έλεγχο της κίνησης των μυών.

Συμπέρασμα:

Αν λοιπόν εσείς οι άντρες αναγνώστες θα θέλατε να ζήσετε περισσότερο, να είστε πιο υπάκουοι στους νόμους και να πηγαίνετε συχνά στο γιατρό σας για έλεγχο.

Και το πιο σημαντικό, να ακούτε τις γυναίκες σας! Κάτι ξέρουν παραπάνω 😉

Εσύ ήξερες ότι για τους πιο πάνω λόγους οι γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια;

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending