Λίγες ώρες ύπνου; Αυτές είναι οι τεχνικές για να ξεκουράζεσαι καλύτερα!

Απόφοιτη από το Πανεπιστήμιο του Surrey στην Αγγλία
greatist.com

Τι θεωρούμε έναν καλό ύπνο; Πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν έχει να κάνει με το πού ή το πότε θα κοιμηθείς, αλλά εξαρτάται και στο τι ταιριάζει στον κάθε άνθρωπο ώστε να ανανεώνει την ενεργητικότητα του.

Αναμφίβολα ο ύπνος είναι πολύτιμος και είναι απαραίτητος για την ευημερία μας, αλλά και τη διαχείρηση του άγχους μας. Πολλές έρευνες έχουν γίνει για αυτό το θέμα και κάποιες από αυτές θα τις μάθεις πιο κάτω.

Είναι πολύ πιθανόν κάποιες τεχνικές να σε βοηθήσουν να ενισχύσεις την ποιότητα του ύπνου σου.

Διάβασε λοιπόν αυτές τις 3 τεχνικές που βρήκαμε:

1Η τεχνική “Tesla”

smithsonianmag.com

Ο εξαιρετικός φυσικός και εφευρέτης του ηλεκτρισμού Nicolas Tesla, κοιμόταν μόνο για 2 με 3 ώρες το πολύ. Αυτό μπορεί και να οφείλεται στο γεγονός ότι τη νύχτα μπορούσε να δουλεύει αδιάκοπα.

Επιπλέον, αφιέρωνε και 20 λεπτά το μεσημέρι για ένα γρήγορο υπνάκο και ήταν υπεραρκετός ο χρόνος αυτός για να κοιμηθεί και να νιώθει ξεκούραστος.

2Η τεχνική των προγόνων μας

iefimerida.gr

Οι προγόνοι μας κοιμούνταν σε 2 διαφορετικές φάσεις οι οποίες χωρίζονταν από τη φάση την οποία ήταν ξύπνιοι. Η στιγμή η οποία ήταν ξύπνιοι, χρησιμοποιείτο για να εξασκούν το πνεύμα τους και να διαβάζουν.

Ο ύπνος αυτός αποτελείται από 4 ώρες. Μετά ξυπνάς και μένεις ξύπνιος μέχρι την ώρα που θα ξανακοιμηθείς, για ακόμα 2 ώρες. Μπορεί να ακούγεται τρελό αλλά αρκετοί ανθρώποι το προτιμούν.

3Τεχνική “superhuman”

huffingtonpost.com

Λοιπόν, αν σου φάνηκε το προηγούμενο παράξενο πού να δεις το επόμενο… Αυτή η μέθοδος λένε ότι είναι μυστικό του Leonardo Da Vinci και του Salvador Dali. Σε αυτή τη τεχνική πρέπει να προσέξεις, επειδή αν χάσεις έστω και μια περίοδο του ύπνου τότε θα νιώθεις συνέχεια κουρασμένος.

Ποια τεχνική είναι αυτή; Κάθε 4 ώρες κοιμούνταν 20 λεπτά. Δηλαδή συνολικά μέσα στη μέρα κοιμούνταν 2 ώρες. Επιπρόσθετα ο Dali ισχυριζόταν ότι η φάση μεταξύ ύπνου και της αγρυπνίας του έδινε έμπνευση και καινούριες ιδέες.

Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας μας χρειάζεται διαφορετική ποσότητα ύπνου

metro.co.uk

Κάποιοι από εμάς είναι ξεκούραστοι με 6 ώρες κάποιοι άλλοι με 9 ώρες και πάει λέγοντας.

Παρόλ’ αυτά, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι πρέπει να παίρνεις την ποσότητα ύπνου που σε κάνει να νιώθεις καλά και να έχεις ενεργητικότητα.

Καλό θα ήταν αν έχεις αϋπνία να συμβουλευτείς και το γιατρό σου πρώτα, πριν ακολουθήσεις οποιαδήποτε από τις τεχνικές.

Εσύ ποια τεχνική θα ήθελες να ακολουθήσεις;