fbpx
No menu items!
More

    10 μεγάλοι παίχτες του παρελθόντος που δεν πήραν την αξία που έπρεπε!

    Μιλώντας για μεγάλους άσους του παρελθόντος στο ποδόσφαιρο αυτόματα το μυαλό πάει σε Pele, Maradona άντε και Cruyff, Best για τους πιο μπασμένους στην στρογγυλή θεά. Βλέπεις ο χρόνος καμιά φορά μπορεί να είναι από λίγο ως πολύ άδικος.

    Αυτό γιατί πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές από τα χρόνια των πατεράδων μας ήταν πραγματικά τεράστιοι παίχτες που αδικήθηκαν. Θέλεις από τον ίδιο τους τον εαυτό, θέλεις επειδή τους “καπέλωσαν” άλλοι παίχτες ή μπορεί και επειδή ξεχάστηκαν στο χρόνο όπως τόσοι και τόσοι.

    Προσπάθήσαμε να μαζέψουμε μια 10άδα παιχτών που δεν πήραν την αναγνώριση που θα τους άξιζε και σου τους παρουσιάζουμε.

    Δες ποιοι είναι παρακάτω:

    1
    Johan Neeskens

    Ο “Johan ο δεύτερος” όπως τον ονόμασαν στην Barcelona (πρώτος ήταν ο Cruyff) ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του μεγάλου Ajax στις αρχές της δεκαετίας του ’70, όπως και της εθνικής Ολλανδίας.

    Χαφ που έτρεχε πολύ, άψογος τεχνίτης όπως όλοι οι Ολλανδοί και σκόρερ ο Neeskens μετακόμισε στην Barcelona το 1974 όπου και έμεινε μέχρι το 1979 αλλά είπαμε, ήταν πάντα “ο δεύτερος”.

    Έκλεισε την καριέρα του το 1991 αλλά από το 1979 που έφυγε από την Barcelona ουσιαστικά χάθηκε από το προσκήνιο.

    2
    Garrincha

    Ο Manuel Francisco dos Santos, όπως είναι το πλήρες όνομα του Garrincha, ήταν σύμφωνα με όσους τον είδαν να αγωνίζεται καλύτερος ποδοσφαιριστής και από τον Pele. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Botafogo ενώ κατέκτησε και τα Μουντιάλ του 1958 και του 1962 με την εθνική Βραζιλίας.

    Μάλιστα, στο δεύτερο αναδείχτηκε και ποδοσφαιριστής του τουρνουά. Ο “άγγελος με τα λυγισμένα γόνατα” ένας εξτρέμ με εκπληκτική ικανότητα στις ντρίπλες υπέφερε όμως και από αλκοολισμό που οδήγησε και στον θάνατο του το 1983 και ενώ ήταν μόλις 49 χρονών.

    3
    Paul Breitner

    Παρών σε κάθε μεγάλη στιγμή της Bayern στις αρχές του ’70, πρωταθλητής και στην Ισπανία με την Real Madrid και σημαντικότατο στέλεχος της εθνικής Γερμανίας από το 1971 μέχρι το 1982. Αυτός ήταν ο Paul Breitner.

    Αριστερό μπακ που μπορούσε να καλύψει όλη την πλευρά με άνεση και μπακ που σκόραρε πολύ ο Γερμανός που κατακρίθηκε στην πατρίδα του αφού θεωρήθηκε “επαναστάτης” εξαιτίας των πολιτικών του απόψεων.

    4
    Djalma Santos

    Ίσως το καλύτερο δεξί μπακ που έπαιξε ποτέ ποδόσφαιρο ο Βραζιλιάνος αδικήθηκε κατάφορα από την εποχή που έπαιξε.

    Ξεκίνησε την καριέρα του το 1948 τελειώνοντας την το 1970 καταφέρνοντας να κερδίσει 2 Μουντιάλ (1958, 1962) και χωρίς να δεχτεί ποτέ κόκκινη κάρτα. Αθλητικό μπακ, γνωστός κυρίως για τα αμυντικά του καθήκοντα αλλά και από τους πρώτους μπακ που βοηθούσαν πολύ και επιθετικά.

    5
    Ray Clemence

    Ο φύλακας – άγγελος της Liverpool την δεκαετία του ’70 κατά την οποία οι reds έστησαν την δική τους αυτοκρατορία σε Αγγλία και Ευρώπη. Εκπληκτικός τερματοφύλακας πάνω στον οποίο βασίστηκε η ομάδα του Merseyside αφού ακόμα και σήμερα θεωρείται ο καλύτερος τερματοφύλακας που έπαιξε για την Liverpool.

    Υπήρξε και διεθνής με την εθνική Αγγλίας εκεί που είχε μπροστά του όμως ένα εξίσου μεγάλο τερματοφύλακα, τον Peter Shilton.

    6
    Claudio Gentile

    Ο γεννημένος στη Λιβύη Ιταλός αμυντικός θεωρείται μέχρι και σήμερα ένας από τους σπουδαιότερους αμυντικούς που γέννησε η χώρα. Έκανε μεγάλη καριέρα κυρίως στην Juventus αλλά και με την εθνική Ιταλίας έχοντας την φήμη ενός σκληρού αμυντικού.

    Η παρουσία όμως των Zoff και Scirea στην ίδια εντεκάδα μαζί του κάπου υποβίβασαν τον ρόλο του δυναμικού Gentile, του αμυντικού που δήλωσε “το ποδόσφαιρο δεν είναι για μπαλαρίνες“.

    7
    Francisco “Paco” Gento

    Πολλές φορές στη συζήτηση για την μεγάλη Real Madrid των ’50s και ’60s τονίζεται η επιβλητική παρουσία των di Stefano και Puskas παραβλέποντας τον ρόλο του Gento.

    O μεγάλος Ισπανός εξτρέμ συμπλήρωνε ιδανικά την τριπλέτα ενώ φημιζόταν για την ταχύτητα του και την ικανότητα του στο σκοράρισμα. Υπήρξε και σημαντικό μέλος της εθνικής Ισπανίας στην κατάκτηση του Euro 1964.

    8
    Nandor Hidegkuti

    Παρόμοια περίπτωση με τον Gento είναι και ο χαρισματικός Ούγγρος επιθετικός. Μέλος της “χρυσής ομάδας” της Ουγγαρίας την δεκαετία του ’50 υποσκιάστηκε από τους Puskas και Koscis στο πέρασμα των χρόνων.

    Σε αντίθεση με τους άλλους 2 πέρασε όλη την καριέρα του στην πατρίδα του σημειώνοντας πάνω από 300 τέρματα.

    9
    Gunter Netzer

    Ένας μεγάλος πασέρ και ένας ζωντανός θρύλος της Borussia Monchengladbach o Γερμανός χαφ ήταν μέλος της σπουδαίας ομάδας των πουλαριών την δεκαετία του ’60. Αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία και στη Real Madrid κατακτώντας 2 πρωταθλήματα Ισπανίας.

    Πάντα όμως στις συζητήσεις για τους καλύτερους Γερμανούς παίχτες όλων των εποχών ο Netzer δεν συμπεριλαμβάνεται μέσα.

    10
    Grzegorz Lato

    Στην μεγάλη Πολωνία των ’70s και ’80s πολλοί ήταν εκείνοι που μπορούσαν να χαρακτηριστούν αστέρες. Στα μάτια του κόσμου όμως ο Zbigniew Boniek με μεγάλη καριέρα στη Juventus φάνταζε ο μεγαλύτερος ξεχνώντας τον Grzegorz Lato.

    Παίζοντας σαν εξτρέμ αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ το 1974 με 7 τέρματα. Εξαιρετικά ταχύς ποδοσφαιριστής δεν φημιζόταν για την ικανότητα του στις ντρίπλες αλλά για την ομαδικότητα του κάτι που του επέτρεπε να παίζει και σαν επιθετικός.

    Ποιος ποδοσφαιριστής από τους πιο πάνω έπρεπε να είναι σε κάθε λίστα με τους κορυφαίος ποδοσφαιριστές όλων των εποχών; 

    Follow Us

    45,341FansLike
    11,539FollowersFollow
    17,400FollowersFollow
    1,070SubscribersSubscribe

    Trending