fbpx

Lauri Markkanen: Ο επόμενος Nowitzki από τη Φινλανδία!

Ακούει στο όνομα Lauri Markkanen. Αναμφίβολα ένα από τα ονόματα που έχει ξεχωρίσει στο φετινό Ευρωμπάσκετ. Ο τίτλος ίσως λίγο βαρύς αλλά η σύγκριση αυτή μάλλον είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ο Markkanen είναι γεννημένος στις 22 Μαΐου του 1997 στη Φιλανδία και προερχόμενος από οικογένεια που δεν είχε προηγουμένως ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Έχει ύψος 2.13 και φυσικά αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά κορμιά της χωράς.

Από πολύ μικρός εξέφρασε και έδειξε τη μεγάλη του αγάπη για το μπάσκετ. Τα πρώτα του μπασκετικά βήματα ξεκίνησαν στη τοπική ομάδα HoNsU στη πόλη Jyväskylä. Από πολύ νωρίς ξεχώρισε και στις 17 Οκτωβρίου του 2015 μετακόμισε στο ΝCAA και στην ομάδα της Αριζόνα.

Σε κάθε αγώνα φρόντιζε να δείχνει και κάποιες από τις πολλές αρετές του αποτελώντας παράλληλα τον ηγέτη αυτής της ομάδας. Γρήγορα λοιπόν κατάφερε να εξελίξει τη μεταγραφή αυτή σε ένα σημαντικό σκαλοπάτι για την άνοδο της καριέρας του.

5 Ιουλίου 2017 και το κεφάλαιο ΝΒΑ ανοίγει για το νεαρό γίγαντα. Πιο συγκεκριμένα επιλέγεται στο 7ο pick του πρώτου γύρου από τους Minnesota Timberwolves. Λίγες ώρες αργότερα όμως τα δικαιώματά του μεταφέρονται στους Chicago Bulls. Ο Λάουρι τιμά τη φανέλα του Chicago μέχρι και σήμερα.

Ύστερα από αυτές τις σπουδαίες ατομικές διακρίσεις αλλά και ατομικά βραβεία ο 20χρονος φόργουορντ-σέντερ βρίσκεται στην αποστολή της Φιλανδίας προκειμένου να ηγηθεί και να οδηγήσει την ομάδα της Φιλανδίας όσο πιο ψηλά γίνεται όχι μόνο στο φετινό Ευρωμπάσκετ αλλά και στις επόμενες διοργανώσεις. Έχει αποθεωθεί περισσότερο από κάθε άλλον στην φετινή διοργάνωση. Έχει κερδίσει αναμφίβολα το χειροκρότημα όλων και έχει κάνει μια ολόκληρη χώρα και όχι μόνο να μιλάει για αυτόν.

Κλείνοντας θα κάνω μια αναφορά και στον τίτλο που επέλεξα. Ο επόμενος Nowitzki! Είναι ίσως λιγάκι τολμηρό αλλά διαθέτει όλα τα σωματικά και τεχνικά χαρακτηριστικά. Η προσωπική μου άποψη είναι πως διαθέτει ίδια ακριβώς τεχνική σουτ με τον θρύλο της Γερμανίας. Διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να εξελίξει το άστρο του και να αποτελέσει στο μέλλον, και γιατί όχι στο άμεσο, έναν από τους κορυφαίους παίχτες του NBA!

Σε λίγο καιρό λοιπόν τα σπουδαία! Εσύ τι πιστεύεις για τον Lauri Markkanen;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending