fbpx

5 αξέχαστα ντέρμπι ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση της νέας χιλιετίας!

Τα ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση (και Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ) είναι από τα πιο κλασικά ντέρμπι του κυπριακού ποδοσφαίρου. Από το 1934 και την ίδρυση της ΚΟΠ που πρωτοέπαιξαν οι 2 ομάδες τα παιχνίδια μεταξύ τους έκριναν πολλές φορές τον πρωταθλητή και τον κυπελλούχο.

Πάντα τα συγκεκριμένα παιχνίδια έχουν μια ξεχωριστή αύρα. Αύρα που είναι ακόμα πιο έντονη τα τελευταία 15-20 χρόνια με αποτέλεσμα αρκετά από τα ντέρμπι ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση (αφού θα εξετάσουμε τα παιχνίδια στο ΓΣΠ) να παραμένουν αξέχαστα στις συνειδήσεις των οπαδών των 2 ομάδων και των ποδοσφαιρόφιλων γενικότερα.

Εμείς βρήκαμε 5 τέτοια αξέχαστα ντέρμπι και σου τα παρουσιάζουμε.

Δες τα παρακάτω (και πες μας ποιο ντέρμπι δεν θα ξεχάσεις εσύ):

 

1
ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση 2-3 (2004 – 05)

Το πρώτο ντέρμπι της χιλιετίας που έκρινε τόσα πολλά και για τις 2 ομάδες! Στις 13 Μαρτίου 2005 στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής η Ανόρθωση πήγαινε στο ΓΣΠ πρώτη, 2 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ.

Στο ντέρμπι τίτλου η ομάδα της Αμμοχώστου προηγήθηκε νωρίς με τον Temur Ketsbaia ενω στο 27′ ο Γεωργιανός άσος έκανε το 0-2! Οι γαλαζοκίτρινοι μείωσαν πριν το τέλος του ημιχρόνου με τον Βακουφτσή πριν καταφέρουν να ισοφαρίσουν στο 83′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάριου Νεοφύτου.

Το παιχνίδι όμως είχε ακόμα πολλά να μας δώσει αφού ο Ketsbaia έκανε το 2-3 στο 94′, έδωσε στην Κυρία μια μεγάλη νίκη και μια φάση για highlights που μνημονεύεται μέχρι σήμερα!

2
ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση 0-1 (2007 – 08)

Μπορεί να ήταν μόλις η 15η αγωνιστική αλλά το ντέρμπι ανάμεσα στους 2 μονομάχους είχε τεράστια σημασία! Η Ανόρθωση ήταν 1η στη βαθμολογία στο +6 από τον 2ο ΑΠΟΕΛ.

Στις 5 Ιανουαρίου 2008 λοιπόν, ο ΑΠΟΕΛ έπαιζε όλη τη χρονιά του ενώ η Ανόρθωση ανέβαινε στο ΓΣΠ για να κάνει σημαντικό βήμα τίτλου!

Το παιχνίδι ήταν μέτριο από πλευράς ποιότητας χωρίς πολλές φάσεις. Οι Βαρωσιώτες πήραν την μεγάλη νίκη, ωστόσο, χάρη σε ένα τέρμα του Γιάννη Σκοπελίτη στο 93′ και μαζί ένα προβάδισμα +9 στη βαθμολογία!

3
ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση 1-0 (2013 – 14)

Ήταν 28 Οκτωβρίου 2013 όταν ο ΑΠΟΕΛ υποδέχτηκε την Ανόρθωση μετρώντας ένα σερί 5 αγώνων χωρίς νίκη απέναντι στη Κυρία μέσα στο ΓΣΠ.

Παράλληλα, στην 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος οι 2 ομάδες ακόμα ψάχνονταν με αρκετές μέτριες παρουσίες μέχρι τότε στο μαραθώνιο. Το ντέρμπι είχε καλό ρυθμό, φαινόταν όμως πως όποια ομάδα σκοράρε θα ήταν και η νικήτρια.

Και αφού ο Fofana έχασε τεράστια ευκαιρία λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου να δώσει προβάδισμα στην Κυρία, ο Amorin τιμώρησε τους κυανολεύκους. Έκανε το 1-0, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι τέλους δίνοντας τέλος στο σερί της βαρωσιώτικης ομάδας.

4
ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση 8-1 (2013 – 14)

Το μοναδικό παιχνίδι των τελευταίων χρόνων που δεν είχε χαρακτήρα ντέρμπι! Ο ΑΠΟΕΛ βρήκε την Ανόρθωση στη χειρότερη φάση της ιστορίας της αγωνιστικά και σημείωσε την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του ντέρμπι ανάμεσα στις 2 ομάδες την πρότελευταια αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Μέχρι το 45′ το παιχνίδι ήταν στο 5-0 με το τελικό 8-1 να φαίνεται φυσιολογικό σε όσους είδαν το παιχνίδι. Χατ – τρικ σημείωσε ο de Vincenti, 2 τέρματα ο Kaka και από 1 οι Amorin, Mario Sergio και Sheridan.

Για την ομάδα της Αμμοχώστου, που έπαιζε από το 16′ με 10 ποδοσφαιριστές, το μοναδικό τέρμα σημείωσε ο Morais με αυτογκόλ στο 83′.

5
ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση 0-2 (2015 – 16)

Ήταν η 11η αγωνιστική της σεζόν 2015-16 με το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση να χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη ιδιαιτερότητα: ο Temur Ketsbaia, που ως ποδοσφαιριστής και προπονητής της Ανόρθωσης την οδήγησε στις μεγαλύτερες επιτυχίες της σύγχρονης ιστορίας της, θα ήταν για πρώτη φορά αντίπαλος της ως προπονητής του ΑΠΟΕΛ.

Παράλληλα, ο ΑΠΟΕΛ μετρούσε 4 συνεχόμενες νίκες στα παιχνίδια των 2 στο ΓΣΠ. Το παιχνίδι ήταν μέτριο στο πρώτο ημίχρονο αλλά μια φάση στο 67′ αρκούσε να πάρει φωτιά.

Η Ανόρθωση κέρδισε πέναλτι, ο Waterman το απόκρουσε αλλά στην εξέλιξη της φάσης η Κυρία σκόραρε με τον Joao Victor. Στο 81′ ο Ndlovu με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 0-2 για την Κυρία χαρίζοντας της την τελευταία της νίκη μέχρι σήμερα στο στάδιο της πρωτεύουσας!

Ποιο παιχνίδι ΑΠΟΕΛ – Ανόρθωση θυμάσαι εσύ περισσότερο; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending