fbpx

Αυτοί είναι 5 συνδυασμοί φαγητών που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις!

Σίγουρα έχεις μάθει πάνω-κάτω ποιες τροφές κάνουν καλό στην υγεία σου, ποιες σε βοηθούν να αδυνατίσεις, ποιες σου δίνουν ενέργεια κ.λπ.

Όμως αρκετή βαρύτητα πρέπει να δίνεται και στους συνδυασμούς φαγητών που κάνουμε, κάποιοι από τους οποίους είναι ωφέλιμοι για εμάς, όμως κάποιοι καλό είναι να αποφεύγονται.

Πάμε να τους μάθουμε!

1
Μπανάνες & γάλα

Ασβέστιο το ένα, ασβέστιο και το άλλο.  Και όχι, δεν σημαίνει ότι όταν τα φάεις συνδυασμένα θα γλιτώσεις από την οστεοπόρωση!

Ο συνδυασμός τους είναι αρκετά βαρύς, και ενδέχεται να παραχθούν τοξίνες κατά την πέψη. Αν πάλι επιμένεις να τα τρως μαζί, σημειώνουμε πως το κάρδαμο και το μοσχοκάρυδο κάνουν την πέψη τους πιο εύκολη.

2
Δημητριακά με γάλα & χυμό πορτοκάλι

Αν και αποτελούν ένα συνδυασμό που σπάνια θα συναντούσαμε σε ένα κυπριακό σπίτι, (το συνηθίζουν περισσότερο στο εξωτερικό).

Εμείς, με το που γεννηθούμε, ακούμε μια φωνή, είτε γιαγιάς είτε μάμας να λέει “ΜΕΝ ΠΙΕΙΣ ΓΑΛΑ ΤΖΙΑΙ ΜΕΤΑ ΧΥΜΟ! ΕΝ ΝΑ ΝΕΚΑΤΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΧΙΑ ΣΟΥ“.

Έτσι είναι χρήσιμο να ξέρουμε πως πέρα από τον κακό συνδυασμό χυμού-γάλακτος, τα οξέα του χυμού πορτοκαλιού καταστρέφουν το ένζυμο που είναι υπεύθυνο για την πέψη του άμυλου των δημητριακών. Οπότε σωστό είναι να καταναλώνονται με τουλάχιστον 30 λεπτά διαφορά.

3
Μακαρόνια & πατάτες

Είναι πολλές οι φορές που σε ένα οικογενειακό τραπέζι τα βασικά φαγητά είναι το κρέας, οι πατάτες και τα μακαρόνια

Όμως οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, όπως τα μακαρόνια, και οι υδατάνθρακες με γλυκαιμικό δείκτη όπως οι πατάτες, αυξάνουν απότομα το σάκχαρο του αίματος και τις απαιτήσεις σε ινσουλίνη.

4
Burger & πατάτες

Συγγνώμη με για την ιεροσυλία, αλλά το ψημένο λίπος και τα διάφορα συντηρητικά που υπάρχουν στα burgers, σχηματίζουν μια ουσία που σε συνδυασμό με τη ζάχαρη που έχουν οι τηγανητές πατάτες, κάνουν τον μεταβολισμό να υπολειτουργεί και επισπεύδουν τη γήρανση του δέρματος.

Απλά εμείς σε ενημερώνουμε για να ξέρεις. Από εκεί και πέρα, ο καθένας δικαιούται να διατηρήσει όποια στάση θέλει απέναντι στη συγκεκριμένη πληροφορία. Π.χ. η δική μου είναι “εν με κόφτει!

5
Φρούτα με το κυρίως γεύμα ή αμέσως μετά

Αν και πολλοί το νομίζουν, όχι δεν είμαστε ο ορισμός του healthy lifestyle όταν φάμε φρούτο μετά το φαγητό, και ούτε πρόκειται να ανοίξουμε fitness σελίδα στο Instagram.

Όταν τα φρούτα συνδυαστούν με κρέας, δημητριακά ή αποξηραμένα προϊόντα, μένουν για περισσότερο χρονικό διάστημα απ’ όσο θα έμεναν κανονικά στην πεπτική οδό, με αποτέλεσμα να γίνεται ζύμωση, που σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή των τοιχωμάτων των εντέρων.

Εσύ κάνεις κάποιον από τους πιο πάνω συνδυασμούς στα φαγητά σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending