fbpx

Kaká: Ο τύπος που κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα ανάμεσα σε Messi και Ronaldo!

Ricardo Izecson dos Santos Leite ή στην απλή ποδοσφαιρική γλώσα Kaká. Το γελαστό παιδί, ο άνθρωπος του θεού, το ατόφιο Βραζιλιάνικο ταλέντο.

Αφού πριν λίγες μέρες μάθαμε ότι αποχωρεί ο Andrea Pirlo, ήρθε η σειρά να μάθουμε ότι αποχωρεί και ένας από τους καλύτερους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Έτσι, μειώνεται κι άλλο η φουρνιά των ποδοσφαιριστών που μας έκαναν να ερωτευτούμε το άθλημα.

Όπως συνηθίζω να κάνω αφιερώματα σε μεγάλους ποδοσφαιριστές όταν αφυπηρετούν, έτσι και για τον Kaká.

 

Ήταν το 1982, όταν στην περιοχή της Gama στη Βραζιλία γεννήθηκε ένα παιδί, που ύστερα απο λίγα χρόνια θα γινόταν ποδοσφαιριστής στη θέση του επιτελικού μέσου και θα κατακτούσε την καρδιά κάθε ποδοσφαιρόφιλου.

Ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα στην Sao Paolo, με την οποία έκανε και το επαγγελματικό του ντεπούτο, στην οποία έμεινε μέχρι το 2003. Με 125 εμφανίσεις και 47 γκολ ανάγασε την Milan να κάνει την κίνηση και να τον αγοράσει για το ποσό των 8.5 εκατομμυρίων.

Στην Milan ο Kaká, θα γνωρίσει τη δόξα, θα γνωρίσει τα πιο όμορφα συναισθήματα που μπορεί να σου δώσει το ποδόσφαιρο. Μέρος μίας από τις πιο θρυλικές εντεκάδες της ομάδας του Μιλάνου, με συμπαίκτες όπως οι Pirlo, Gattuso, Seedorf, Rui Costa και Shevchenko.

Iθύνων νους για την μετάβαση στην επίθεση και τροφοδότης γκολ με τις ασσίστ του, άρχισε να παίρνει τις ευκαιρίες του και έσπασε την “κατεστημένη” εντεκάδα όταν αντικατέστησε τον Rui Costa που ήταν πάντα βασικός. Κέρδισε πάμπολλους τίτλους στην Ιταλία και αγαπήθηκε απο τους οπαδούς των Rossoneri σαν κάτι παραπάνω από θεός.

Το καλοκαίρι του 2009, όταν ο πρόσφατα εκλεγμένος πρόεδρος της Real Madrid, Florentino Perez τινάζει τη μπάνκα στον αέρα και παίρνει με τα πολλά του εκατομμύρια όποιο ποδοσφαιριστή φτάσει στο μυαλό του, πείθει και τον Βραζιλιάνο επιτελικό μέσο των 270 εμφανίσεων και των 95 γκολ της Milan.

Θα καλωσοριστεί από τους φιλάθλους της “Βασίλισσας” σαν βασιλιάς και θα μείνει εκεί για 4 χρόνια πραγματοποιώντας 120 εμφανίσεις με 29 γκολ. Στη Real Madrid ο Kaká, δεν θα είναι ο γνωστός ποδοσφαιριστής που ξέρουμε με εξαίρεση την σεζόν 2011-2012 όπου θα κάνει και τις πιο πολλές του εμφανίσεις και θα πραγματοιποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις.

Δεν ήταν ότι έφταιγε ο Kaká για την απόδοση του, αλλά κυρίων το ότι βρισκόταν κάτω από την σκιά κάποιων από τα μεγαλύτερα νεαρά ταλέντα του κόσμου τον τότε καιρό όπως ήταν ο Ozil και ο Di Maria, που είχαν πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά και του Πορτογάλου superstar, Cristiano Ronaldo.

Το 2013 εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τη κατάσταση στη Real Madrid και τη θέληση του να αποχωρήσει, και το Σεπτέμβρη του 2013 επιστρέφει στην ομάδα της καρδιάς του τη Milan ως ελεύθερη μεταγραφή με ένα συμβόλαιο 2 χρόνων. Ο Kaká δεν θύμιζε σε τίποτε τον παλιό καλό του εαυτό μετά απο τα σκαμπανεβάσματα απόδοσης στην Ισπανία, για τους οπαδούς της Milan όμως, αρκούσε που επέστρεψε.

Τον Ιούνη του 2014 το συμβόλαιο του τερματίζεται κοινή συναινέσει για να μπορέσει τον Ιανουάριο του 2015 να ενταχθεί στην Orlando City και το Αμερικανικό πρωτάθλημα. Το δεύτερο εξάμηνο του 2014 θα επιστρέψει ως δανεικός στην ομάδα που τον ανέθρεψε, την Sao Paolo.

Με την ανακοίνωση του πως σταματάει το ποδόσφαιρο, ο Βραζιλιάνος δήλωσε:

“Δεν αισθάνομαι πλέον χαρά παίζοντας ποδόσφαιρο καθώς αισθάνομαι πόνο κάθε φορά που τελειώνει ένας αγώνας.Το σώμα μου δεν ανταποκρίνεται καλά τώρα και στην ηλικία των 35 ετών είναι πολύ δύσκολο να επανέρχεται κάθε φορά στα φυσιολογικά του”

Ο Kaká σε συλλογικό επίπεδο κέρδισε 2 πρωταθλήματα, 1 Champions League, 1 UEFA Super Cup, 1 FIFA Club World Cup, 1 κύπελλο και 2 Super Cups. Ενώ με την ομάδα της εθνικής Βραζιλίας με την οποία μάγεψε κόσμο, κέρδισε 1 Παγόσμιο Κύπελλο και 2 Κύπελλα Συνομοσπονδιών.

Θα αναρωτιέστε επίσης για την σχέση του με το Θεό. Όταν ήταν 18 χρονών, εκμεταλλευόμενος μία τιμωρία με αποκλεισμό για 1 αγωνιστική, επισκέφθηκε το παππού και τη γιαγιά του, και ενώ έπαιζε με τα αδέρφια του κτύπησε το κεφάλι του στη πισίνα.

Στο νοσοκομείο, γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις και του δίνουν εξιτήριο. Οι πόνοι συνεχίζονται στο λαιμό και απο επόμενες εξετάσεις ανακαλύπτουν ότι το κτύπημα ίσως να τον άφηνε ακόμα και παράλυτο. Ο ίδιος του από τότε πίστεψε πως ο Θεός και ο Χριστός που πάντα ασπαζόταν τον έσωσαν από κάτι πολύ πιο σοβαρό. Εξού και ο πανηγυρισμός με τα χέρια ψηλά να δείχνει τον ουρανό αλλα και τα φανελάκια με αναφορά στο Θεό και το Χριστό.

Για αυτόν είχε πει κάποτε ο Andrea Pirlo πως: “Θυμάμαι πόσο άσχημα το πήραμε σαν ομάδα ήταν όταν έφυγε. Για 2 ή 3 χρόνια ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στο κόσμο. Ήταν λογικό όταν οι ομάδες δεν ήξεραν πως να τον σταματήσουν“, για να μας επιβεβαιώσει ένας απο τους θρύλους του αθλήματος ο Πελέ, όταν απλά ανάφερε: “Είναι ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής“.

emirates247.com

Χαρακτηρίζεται ακόμα από πολλούς ως ο τελευταίος “θνητός” που κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα (2007), αφού από τότε το βραβείο πάει στους Cristiano Ronaldo και Messi. Η Χρυσή Μπάλα ήταν το ανώτατο βραβείο που κέρδισε σε προσωπικό επίπεδο, μέσα από πολλά άλλα.

Τέλος λοιπόν στην καριέρα, ένος από τους πιο ολοκληρωμενους ποδοσφαιριστές, ενός βιονικού μέσου, ενός ανθρώπου που κέρισε ένα χώρο στη καρδιά μας, ενός ανθρώπου που το χαμόγελο δεν έσβησε ποτέ από το πρόσωπο του.

Ευχαριστώ, και εσένα λοιπόν Ricardo Kaká για όσες στιγμές μας χάρισες!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending