fbpx

5 παιχταράδες που δεν έπαιξαν ποτέ σε Μουντιάλ!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ή Μουντιάλ, όπως το ξέρουμε, θεωρείται και είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στον κόσμο.

Μια ποδοσφαιρική συνάντηση των καλύτερων ομάδων του κόσμου κάθε 4 χρόνια με όλα τα μεγάλα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου να συμμετέχουν. Ή μήπως όχι;

Μήπως υπάρχουν ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης που δεν είχαν την τύχη να παίξουν ποτέ σε Παγκόσμιο Κύπελλο; Η απάντηση είναι σαφέστατα ναι!

Γιατί μπορεί o Warren Barrett (που δεν θα σε αδικήσουμε αν δεν ξέρεις πως έπαιξε για την Jamaica στο Μουντιάλ του 1998) να έχει να λέει πως έπαιξε σε Μουντιάλ αλλα υπάρχουν τουλάχιστον 5 τεράστιοι ποδοσφαιριστές που δεν είχαν αυτή την τιμή!

Δες ποιοι είναι πιο κάτω:

 

1
Alfredo di Stefano

Κατέκτησε τα πάντα με την φανέλα της Real Madrid και θεωρείται ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών σε κάθε συζήτηση ανάμεσα σε ποδοσφαιρόφιλους.

Από το 1947 μέχρι το 1961 το “ξανθό βέλος” φόρεσε την φανέλα 3 Εθνικών Ομάδων (Αργεντινή, Κολομβία και Ισπανία) δεν κατάφερε όμως, για διάφορους λόγους, να συμμετέχει σε Παγκόσμιο Κύπελλο!

2
Eric Cantona

Δεν υπάρχει φίλος του αγγλικού ποδοσφαίρου (και όχι μόνο) που να μην ξέρει τα κατορθώματα του “βασιλιά Eric” με τις φανέλες των Leeds και Manchester United.

Ο Γάλλος σούπερσταρ φόρεσε 45 φορές την φανέλα της Εθνικής του από το 1987 μέχρι το 1995 καμιά από αυτές όμως δεν ήταν σε Μουντιάλ. Αυτό γιατί το 1990 και το 1994 οι τρικολόρ απέτυχαν να προκριθούν στην διοργάνωση!

3
Ryan Giggs

Μπορεί τα τελευταία χρόνια η Ουαλία να κατέγραψε σημαντικές επιτυχίες (κυρίως με την συμμετοχή στα ημιτελικά του Euro 2016) αλλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν είχε ανάλογες επιτυχίες. Βλέπεις η τελευταία της πρόκριση σε Μουντιάλ ήταν το μακρινό 1958.

Αυτόματα αυτό σημαίνει πως ο θρύλος του ουαλικού ποδοσφαίρου και της Manchester United, Ryan Giggs με 64 συμμετοχές με την φανέλα των δράκων δεν έπαιξε ποτέ σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση!

4
Dimitar Berbatov

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιθετικούς που γέννησε ποτέ η Βουλγαρία. Έπαιξε ανάμεσα σε άλλες στη Bayer Leverkusen, την Tottenham και την Manchester United ενώ φόρεσε και την φανέλα με το εθνόσημο της Βουλγαρίας για 11 χρόνια (1999-2010).

Μέσα σε αυτά τα 11 χρόνια όμως οι Βούλγαροι δεν προκρίθηκαν σε κάποιο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτι που σημαίνει πως ο μεγάλος σκόρερ δεν έπαιξε σε Μουντιάλ.

5
Andrey Arshavin

Μάθαμε τι πάστα παίχτης ήταν στην εκπληκτική πορεία της Ρωσίας στο Euro 2008 οταν οι “αρκούδες” έφτασαν στα ημιτελικά χάρη (και) στον Arshavin.

Ο Ρωσος χαφ βέβαια αγωνιζόταν στην Εθνική του από το 2002 αλλά δεν ήταν στην κλήση για το Μουντιάλ του 2002.

Το 2006 και το 2010 οι Ρώσοι δεν προκρίθηκαν στην διοργάνωση κάτι που σημαίνει πως όταν το 2012 ο 36χρονος σήμερα μέσος αποσυρόταν από την Εθνική δεν είχε στο ενεργητικό του κάποια συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο!

Ήξερες ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές δεν έπαιξαν ποτέ σε Μουντιάλ; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending