fbpx

5+1 πρωταθλήτριες σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!

Σαββατοκύριακο, καναπές στο σπίτι παρέα με φίλους, σουβλάκια και μπύρες, να βλέπεις μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Με άλλα λόγια το ιδανικότερο σενάριο για πολλούς από ‘μάς.

Τι μπορεί να σε εξιτάρει άλλωστε περισσότερο από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές, στα καλύτερα πρωταθλήματα και σε γήπεδα – στολίδια;

Ανεξάρτητα από την ομάδα που μπορεί να υποστηρίζεις όμως, σίγουρα υπάρχουν μερικές, που στην περίπτωση μας, κατέκτησαν το πρωτάθλημα στη χώρα τους, που δεν μπορείς να ξεχάσεις.

Είτε επειδή έπαιξαν μπαλάρα είτε επειδή έγραψαν ιστορία υπάρχουν 5+1 πρωταθλήτριες από το 2000 που κανένας μας δεν μπορεί να ξεχάσει.

Δες (και θυμήσου) μαζί μας ποιες είναι παρακάτω:

 

1
Lazio 1999-2000

Γενικότερα, το ιταλικό πρωτάθλημα ήταν ίσως το καλύτερο πρωτάθλημα που μπορούσες να δεις την δεκαετία του ’90. Στην χαραυγή όμως του 2000 ήρθε η Lazio του Sven – Goran Eriksson να δώσει τη δική της νότα!

Έχοντας στο ρόστερ ποδοσφαιριστές όπως οι Nesta, Diego Simeone, Marcelo Salas, Veron και Nedved και παίζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο κατέκτησε τον 2ο τίτλο στην ιστορία της (και τελευταίο μέχρι σήμερα) έχοντας 72 βαθμούς έναντι 71 της δεύτερης Juventus.

2
Roma 2000-01

Την επόμενη σεζόν ήταν η άλλη ομάδα της Ρώμης που άφησε την Juventus στην 2η θέση!

Έχοντας ως υπερόπλο την επιθετική τους γραμμή (Montella, Totti, Batistuta) και τον πολύπειρο Fabio Capello στον πάγκο οι τζιαλορόσι πανηγύρισαν τον 3ο (και τελευταίο μέχρι σήμερα) τους scudetto!

Νικώντας την Parma στην τελευταία αγωνιστική η Roma έφτασε τους 75 βαθμούς αφήνοντας την Juventus στους 73!

3
Deportivo La Coruna 1999-2000

Το ισπανικό πρωτάθλημα ήταν σχεδόν πάντα υπόθεση των Real Madrid και Barcelona. Λέμε σχεδόν πάντα επειδή ακριβώς υπήρξαν ομάδες σαν την φανταστική Depor του Javier Irureta!

Το 2000 λοιπόν η ομάδα της Γαλικίας με ποδοσφαιριστές όπως οι Roy Makaay, Pauleta, Djalminha, Victor και Fran πανηγύρισε το μοναδικό της πρωτάθλημα έχοντας 69 βαθμούς.

Το 5-2 επι της Real Madrid μέσα στο Riazor παραμένει μέχρι και σήμερα σημείο αναφοράς όταν μιλούμε για την Deportivo La Coruna!

4
Valencia 2001-02

Και αν η Deportivo αγαπήθηκε τι να πεις για την Valencia του Canizares, του Baraja, του Ayala;

Το 2002 λοιπόν οι “νυχτερίδες” κατέκτησαν το 5ο (από τα 6) τους πρωτάθλημα με τον Rafa Benitez στον πάγκο και μάλιστα με σχετική άνεση.

Συγκεκριμένα, οι 75 τους βαθμοί ήταν υπεραρκετοί σε σχέση με τους 68 της 2ης Deportivo La Coruna με τον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στην Betis στο Mestalla να είναι μια από τις μεγαλύτερες φιέστες που έζησαν οι “los che”!

5
Arsenal 2003-04

https://www.youtube.com/watch?v=ErmpXGC_N-E

Η τελευταία, μέχρι σήμερα, ομάδα που πανηγύρισε την Premier League αήττητη!

Οι “Invincibles” του Arsene Wenger με πρωτομάστορες τους Henry, Bergkamp, Vieira και άξιους συμπαραστάτες τους Pires, Campbell, Cole και Lehmann είχαν απολογισμό 26 νίκες, 12 ισοπαλίες και 0 ήττες!

Κατέκτησαν έτσι τον τίτλο με άνεση αφήνοντας την 2η Chelsea 11 ολόκληρους βαθμούς πίσω (90 έναντι 79). Είναι το τελευταίο πρωτάθλημα, μέχρι σήμερα, των κανονιέρηδων και σίγουρα το πιο ξεχωριστό!

6
Wolfsburg 2008-09

Σκέφτεσαι το γερμανικό πρωτάθλημα και σχεδόν αυτόματα σκέφτεσαι την Bayern Munich σαν την απόλυτη πρωταγωνίστρια. Πώς να μην το κάνεις όταν κατέκτησε τις 5 τελευταίες Bundesliga και 11 από το 2000 και μετά;

Το 2009 ομως η εκπληκτική Wolfsburg των Dzeko και Grafite την άφησε στη 2η θέση! Οι “λύκοι” πραγματοποίησαν τρελή πορεία κατακτώντας το μοναδικό τους πρωτάθλημα με αποκορύφωμα την τεράστια νίκη με 5-1 επι των Βαυαρών!

Ποια πρωταθλήτρια ομάδα θυμάσαι πιο έντονα εσύ; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending