fbpx

O Ben Smithson μας μίλησε για τον χώρο του fitness και τη ζωή του ως γυμναστής!

Η γυμναστική έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή του καθενός. Ο Ben Smithson είναι από αυτούς τους ανθρώπους που όταν γνώρισαν τα οφέλη της γυμναστικής άλλαξαν τον τρόπο ζωής τους 180 μοίρες.

Ο 23χρονος personal trainer ζει και εργάζεται στη Γλασκώβη και μας μίλησε για το χώρο του fitness αλλά και την πορεία του ως γυμναστής. Η συνέντευξη έγινε στα αγγλικά και έπειτα μεταφράστηκε στα ελληνικά για ευνόητους λόγους.

Δες παρακάτω όσα μας είπε!

 

Ben, πόσο καιρό είσαι στον χώρο της γυμναστικής;

Ασχολούμαι με το χώρο της γυμναστικής εδώ και 6 χρόνια περίπου και όλα ξεκίνησαν όταν ήμουν στο κολλέγιο στον κλάδο της διοίκησης επιχειρήσεων. Πάντα είχα μέσα μου την ώθηση και το κίνητρο για τη γυμναστική και έτσι αποφάσισα να κάνω κάτι για τον εαυτό μου.

Στις ελεύθερες μου μέρες, περίπου 3 φορές την εβδομάδα, πήγαινα στο γυμναστήριο και έτσι ξεκίνησα να το απολαμβάνω, και να απολαμβάνω τις αλλαγές που έβλεπα στο σώμα μου.

Στη συνέχεια σταμάτησα να πηγαίνω και ξεκίνησα να γυμνάζομαι στο σπίτι και κάπως έτσι άρχισα να μαθαίνω καλύτερα πώς λειτουργεί το σώμα μου.

Ήμουν στην ηλικία των 17-18 περίπου όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι πραγματικά.

bodies.by.ben/insta
Πώς πήρες την απόφαση να ξεκινήσεις να βοηθάς άλλους στο θέμα της γυμναστικής;

Αφού έκλεισα τα 18, ξεκίνησα να φοιτώ σε μουσικό κολλέγιο και εκεί ήταν που άλλαξε και λίγο ο τρόπος ζωής μου, αφού δεν είχα χρόνο να αφοσιωθώ στο γυμναστήριο καθώς ήμουν συνέχεια κουρασμένος από τις συναυλίες κ.τ.λ.

Στην αρχή είχα δει όλες αυτές τις αλλαγές στο σώμα μου προς το καλύτερο, και όταν είχα τελειώσει με το μουσικό κολλέγιο, είδα τους κόπους μου να πηγαίνουν χαμένοι. Με επηρέασε πάρα πολύ και είχε πολύ αντίκτυπο στην ζωή μου διότι ένιωθα ότι παραμελούσα τον εαυτό μου.

Με το που τελείωσα τα μαθήματα στο κολλέγιο πήρα την απόφαση να βοηθήσω τον εαυτό μου και έτσι ξεκίνησα ξανά τη γυμναστική. Τη συγκεκριμένη περίοδο, δεν ήμουν ευχαριστημένος ούτε με τη δουλειά που έκανα τότε, και αφού το γυμναστήριο ήταν αυτό που ασχολούμουν και σκεφτόμουν κάθε μέρα, ήθελα να μάθω περισσότερα.

Έτσι, αποφάσισα να επενδύσω όλο αυτό το πάθος σε κάτι πιο σοβαρό, γιατί έτσι θα ήταν μια εγγύηση ότι θα παραμείνω σε αυτόν τον τρόπο ζωής.

Θυσίασα τα πάντα, μετακόμισα από το σπίτι μου στην Αγγλία και ήρθα στην Σκωτία. Παρακολούθησα κάποια μαθήματα personal training για 6 εβδομάδες, και κατάφερα να πιάσω δουλειά πριν δύο χρόνια στο Pure Gym.

bodies.by.ben/i
Γνωρίζω ότι συμμετείχες σε κάποιους διαγωνισμούς. Πώς ήταν η όλη εμπειρία;

Ναι, έλαβα μέρος στο διαγωνισμό Men’s Physique το 2016 και μετά σε ακόμα ένα show τον Απρίλη του 2017. Ήταν γενικά μια εξαιρετική εμπειρία αν και την πρώτη φορά δεν είχα αρκετή αυτοπεποίθηση.

Τη δεύτερη φορά που συμμετείχα ήταν πραγματικά πολύ πιο καλά, εφόσον ήμουν πολύ κοντά στο επιθυμητό μου αποτέλεσμα και στόχο.

Έμαθα πάρα πολλά, τα οποία τώρα εφαρμόζω πάνω στους πελάτες μου, γιατί τα δοκίμασα στο δικό μου σώμα πρώτα, και τώρα έχω την ανάλογη εμπειρία για να ξέρω τι δουλεύει και τι όχι.

bodies.by.ben/instagram.com
Είμαι σίγουρη πως σε φλερτάρουν συνέχεια στο γυμναστήριο. Ποια είναι η πιο αστεία ιστορία που σου συνέβηκε;

Αυτό και αν είναι ερώτηση! Το φλερτ στο χώρο τη δουλειάς μου είναι κάτι το οποίο τείνω να μπλοκάρω από το μυαλό μου αλλά δεν μπορώ και να το αποφύγω. Δεν είναι πάντα γυναίκες που με φλερτάρουν, αλλά και πολλοί άντρες οι οποίοι τις περισσότερες φορές είναι ιδιαίτερα επίμονοι.

Πολλοί έρχονται στα προγράμματά μου συνέχεια, πάντα μπροστά – μπροστά και πάντα με flirty διάθεση. Αυτό σε κάνει να νιώθεις το κέντρο της προσοχής, καμιά φορά νιώθεις και σαν ένα κομμάτι κρέας αν και αυτό που κάνουμε ως personal trainers είναι πέρα της εξωτερικής εμφάνισης.

Η πιο τρελλή ιστορία που μου συνέβηκε; Ήμουν μεθυσμένος με κάτι φίλους μια φορά και βλέπαμε profiles στην εφαρμογή Tinder, και σε κάποια φάση την οποία δε θυμάμαι ο φίλος μου με έκανε match με μια πελάτισσά μου. Όταν το είδα το μόνο που σκέφτηκα ήταν “ωχ, αυτό είναι πραγματικά άσχημο!” και το να πάω την επόμενη εβδομάδα δουλειά ήταν ό,τι πιο άβολο.

Με τη συγκεκριμένη πελάτισσα προσπάθησα να συμπεριφέρομαι πολύ επαγγελματικά αν και με τους πελάτες μου είμαι πάντα πολύ φιλικός. Αλλά ξεκίνησε να μου στέλνει συνέχεια μηνύματα και προσπαθούσε να με κάνει να ζηλέψω, μιλώντας μου για άλλους άντρες με τους οποίους έβγαινε, ενώ εγώ απλά προσπαθούσα να αλλάξω το θέμα συζήτησης. Τελικά κάποια φάση τα πράγματα ηρέμησαν και ξεχάστηκε το συμβάν και εγώ δεν ξαναχρησιμοποίησα ποτέ το Tinder!

bodies.by.ben/instagram.com
Αυτό ήταν όντως άβολο! Πόσο καιρό σου πήρε περίπου να χτίσεις σωστά το σώμα σου;

Στην αρχή δεν ακολουθούσα κάποια συγκεκριμένη διατροφή, επειδή ήμουν ακόμα στο σημείο που μάθαινα πράγματα. Νομίζω άρχισα να σοβαρεύομαι με το θέμα περίπου τον Ιανουάριο του 2016 που αν και υπήρχαν πολλά σκαμπανεβάσματα κατάφερα να κερδίσω πολλά από τη συνεπή δουλειά και διατροφή.

Όταν ήμουν περίπου 17-18 χρονών έχτισα το στήθος μου, τους ώμους μου και τα χέρια μου, αλλά θα έλεγα ότι όλα μαζί μου πήρε περίπου 2 χρόνια.

Εννοείται όμως δεν είμαι ποτέ ικανοποιημένος με την πρόοδο μου και θα έλεγα πως αυτή την περίοδο είμαι σε διαφορετική φάση γιατί νιώθω πως είναι περισσότερο το τι κάνω για τους πελάτες μου, παρά η εικόνα μου. Αυτό είναι που μου δίνει περισσότερο κίνητρο.

ttimage.co.uk
Πες μας λίγα λόγια για το “Βodies by Ben” και πώς προέκυψε αυτό.

Η επιχείρησή μου και οι πελάτες μου είναι αυτό που μου δίνει ώθηση τον τελευταίο καιρό όπως σου ανέφερα ήδη, και όχι η δική μου εξωτερική εμφάνιση. Θεωρώ ότι πολλοί personal trainers είναι πολύ απορροφημένοι στον εαυτό τους, ενώ πρέπει πάντα να θυμάσαι γιατί μπήκες σ ‘αυτό το χώρο. Συνήθως στο Instagram τους, θα δεις μόνο δικές τους φωτογραφίες και όχι των πελατών τους και των αποτελεσμάτων τους.

Αυτοί οι γυμναστές γυμνάζουν τους πελάτες τους με τον τρόπο που οι ίδιοι θα γύμναζαν τον εαυτό τους. Ακολουθούν ένα γενικό τρόπο εκγύμνασης και όχι κάτι φτιαγμένο ανάλογα με τον πελάτη και τις προτιμήσεις του.

Είμαι από τους ανθρώπους που τους αρέσει να ακολουθούν ένα πλάνο και αυτό είναι που με βοηθά να δίνω το καλύτερο στους πελατές μου. Επίσης, παίρνω όλη μου την έμπνευση από αυτούς και απολαμβάνω να τους βλέπω να χαίρονται με τα αποτελέσματά τους.

Το personal training είναι δουλειά που χρειάζεται την προσοχή σου 7 μέρες την εβδομάδα γι’ αυτό και πρέπει να είσαι αποφασισμένος και να το θέλεις πολύ.

bodies.by.ben/instagram.com
Ποια είναι η συμβουλή που θα έδινες σε κάποιον/α που θέλει να πάρει μέρος σε κάποιο διαγωνισμό fitness;

Είναι κάτι το οποίο πρέπει να το θέλεις πολύ. Πρέπει να θέλεις αυτό το είδος ζωής και να έχεις πολύ καλή σχέση με το φαγητό. Θέλει αυτοπεποίθηση και να μην κοιτάζεις ποτέ τι κάνουν οι άλλοι. Η μέρα που θα ξεκινήσεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους θα είναι και η μέρα που θα χάσεις.

Όλοι είμαστε διαφορετικοί και κανένας δεν μπορεί να έχει το ίδιο “ταξίδι” με το δικό σου. Ο ανταγωνισμός είναι κυρίως με τον εαυτό σου.

Δεν είναι θέμα επίδειξης αλλά θέμα αυτοπεποίθησης και θέλησης. Να δείξεις πως κατάφερες να ξεπεράσεις τα διάφορα εμπόδια αυτού του τρόπου ζωής για να φτάσεις εδώ που είσαι. Δούλεψε για τους δικούς σου στόχους γιατί μόνο αυτό μετρά.

Αν είσαι ένας από τους ανθρώπους που ακολουθούν τους στόχους τους και δεν χρειάζονται την έγκριση των άλλων για να είναι χαρούμενοι τότε να πάρεις μέρος. Αν δεν είσαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους τότε καλύτερα να μην το κάνεις.

ttimage.co.uk

Ευχαριστούμε τον Ben για τη συνέντευξη που μας έδωσε. Μπορείς να δεις περισσότερα για αυτόν, καθώς και online coaching, στο Instagram account του: @bodies.by.ben

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending