5 σωματεία της επαρχίας Πάφου στις μικρότερες κατηγορίες!

Vassos Kyriacou
Sports Enthusiast
athleticpafos.net

Η επαρχία Πάφου είναι ίσως η πιο ταλαιπωρημένη από όλες τις υπόλοιπες στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου. Ενώ ο παφιακός κόσμος αγαπά το ποδόσφαιρο απουσιάζει συχνά η στήριξη στις ομάδες της περιοχής κυρίως από τους μεγαλοπαράγοντες της πόλης.

Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο πως δεν υπάρχουν ομάδες να εκπροσωπήσουν την επαρχία. Ήδη φέτος στην Α’ Κατηγορία η Πάφος FC κάνει μια νέα, πολύ καλή προσπάθεια διάκρισης ενώ και μια ματιά στο “χάρτη” των μικρότερων κατηγοριών δείχνει πως και τα χαμηλότερα στρώματα του ποδοσφαίρου μας σφύζουν από μυρωδιά Πάφου.

Βρήκαμε 5 ομάδες που εκπροσωπούν την επαρχία Πάφου στις μικρότερες κατηγορίες και σου τις παρουσιάζουμε.

Δες ποιες είναι:

 

1Πέγεια 2014

dialogos.com.cy

Η ομάδα της Πέγειας ιδρύθηκε το 2014 από την ενοποίηση των Πέγεια FC 2012 και ΠΑΣ Πέγεια. Χρώματα της είναι το κίτρινο, το μαύρο και το άσπρο.

Το 2016, μέσα από το την συμμετοχή της στην επίλεκτη κατηγορία της ΣΤΟΚ, κέρδισε την άνοδο στην Γ’ Κατηγορία στην οποία αγωνίζεται και φέτος.

2Ακρίτας Χλώρακας

sentra24.com

Το σωματείο της Χλώρακας ιδρύθηκε το 1971 και έχει ως χρώματα το πράσινο και το άσπρο.

Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Σωματείων Πάφου (ΠΟΑΣΠ) ενώ μετρά και 30 συμμετοχές στη Β’ Κατηγορία με τελευταία αυτή της περσινής σεζόν.

Φέτος αγωνίζεται στην Γ’ Κατηγορία.

3ΕΝΑΔ Πόλης Χρυσοχούς

facebook.com/enadpolis

Η ΕΝΑΔ ιδρύθηκε το 1994 από την ένωση των σωματείων Ακάμα Πόλης Χρυσοχούς και Δημητράκη Αργάκας. Χρώματα της είναι το μπλε και το άσπρο ενώ στη σύντομη ιστορία της μετρά και 3 συμμετοχές στη Β’ Κατηγορία (2014-2017).

Φέτος αγωνίζεται στην Γ’ Κατηγορία.

4Φοίνικας Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς 

allaboutsoccer.net

Ο Φοίνικας ιδρύθηκε το 1973 και έχει ως χρώματα το πράσινο και το άσπρο. Το 2010 έγινε μέλος της ΚΟΠ μέσα από το πρωτάθλημα ένταξης και συμμετείχε στη Δ’ Κατηγορία.

Φέτος αγωνίζεται στην Γ’ Κατηγορία στην 3η συμμετοχή της ομάδας στη συγκεκριμένη βαθμίδα του ποδοσφαίρου μας ενώ κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν η ομάδα έχασε τον ποδοσφαιριστή της Νάσο Κωνσταντίνου που σκοτώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

5Ποσειδώνας Γιόλου

athleticpafos.net

Η ομάδα της Γιόλου ιδρύθηκε το 1970 και εντάχθηκε στις τάξεις της ΚΟΠ το 1989 ως ομάδα Δ’ Κατηγορίας.

Το 2004 ο Ποσειδώνας ενοποιήθηκε με την ΑΕΜ Μεσόγης δημιουργώντας την ΑΕΜ Μεσόγης – Γιόλου, ομάδα που διαλύθηκε όμως το 2007 με τον Ποσειδώνα να επαναδραστηριοποιείται.

Πέρσι κέρδισε την άνοδο στην επίλεκτη κατηγορία της ΣΤΟΚ όπου και αγωνίζεται φέτος.

 Εσύ ήξερες την ύπαρξη αυτών των ομάδων;