fbpx

Τι κάνει ο Απόλλωνας απέναντι στις ιταλικές ομάδες;

Με την Atalanta αγωνίζεται απόψε ο Απόλλωνας στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. Οι γαλάζιοι ταξίδεψαν στην Ιταλία επιδικώκοντας την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση έχοντας ένα αξιόλογο αντίπαλο απέναντι τους που έκανε αίσθηση στην περσινή Serie A.

Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που συναντά ιταλική ομάδα στα κύπελλα Ευρώπης η ομάδα της Λεμεσού αφού από το 1966 που συμμετείχε για πρώτη φορά τέθηκε αντιμέτωπη άλλες 2 φορές με ομάδα από τη χώρα των μακαρονιών!

Ποιες ήταν αυτές δες παρακάτω:

 

1
Inter – Απόλλωνας (1993-94)

Με την φημισμένη Inter των Bergkamp, Zenga, Bergomi αναμετρήθηκε ο Απόλλωνας για το κύπελλο UEFA της σεζόν 1993-94 και στάθηκε περίφημα!

Στο πρώτο παιχνίδι στο “Giuseppe Meazza” ηττήθηκε με 1-0 χάρη σε τέρμα του Bergkamp στο 7′ αλλά κέρδισε τον θαυμασμό των Ιταλών αφού πέρα από την εξαιρετική άμυνα του είχε τις δικές του ευκαιρίες να σκοράρει.

Στον επαναληπτικό του Τσιρείου οι Λεμεσιανοί έκαναν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις που έκανε ποτέ κυπριακή ομάδα στην Ευρώπη και έφτασαν μια ανάσα από την πρόκριση.

Οι Ιταλοί προηγήθηκαν πολύ νωρίς (0-2) αλλά οι γαλάζιοι αντέδρασαν ισοφαρίζοντας σε 2-2. Ακόμα και όταν η Inter πήρε ξανά κεφάλη στο σκορ (2-3) ο Ιωσηφίδης ισοφάρισε σε 3-3 στο 85′ χαρίζοντας μια τιμητικότατη ισοπαλία στην ομάδα της Λεμεσού!

2
Lazio – Απόλλωνας (2013-14)

Είκοσι χρόνια μετά ξανασυνάντησε ομάδα από την Ιταλία ο Απόλλωνας και αυτή ήταν η Lazio στα πλαίσια των ομίλων του Europa League 2013-14.

Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στην Κύπρο οι 2 ομάδες εξήλθαν ισόπαλες 0-0, ένα αποτέλεσμα που μάλλον ικανοποίησε τότε την ομάδα μας που έχοντας σαν ήρωα τον Bruno Vale κράτησε το 0 παθητικό.

Στο παιχνίδι της Ιταλίας ο Απόλλωνας ηττήθηκε με 2-1 από την ομάδα της Ρώμης αλλά πάλεψε όσο πιο σκληρά μπορούσε.

Η Lazio προηγήθηκε μέχρι το 37′ με 2-0 χάρη σε 2 τέρματα του Floccari αλλά οι Λεμεσιανοί μείωσαν γρήγορα (39′) σε 2-1 με τον Φώτη Παπουλή. Ο ίδιος παίχτης πάντως έχασε φοβερή ευκαιρία να ισοφαρίσει στο Β’ ημίχρονο χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Εσύ ήξερες την προϊστορία του Απόλλωνα απέναντι στις ιταλικές ομάδες;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending