fbpx

5 ξεχωριστά ντέρμπι Ομόνοια – Ανόρθωση της τελευταίας χιλιετίας!

Τα παιχνίδια ανάμεσα στην Ομόνοια και την Ανόρθωση αποτελούν χωρίς αμφιβολία ένα από τα κλασικότερα ντέρμπι του κυπριακού πρωταθλήματος. Από το 1953 που πρωτοσυναντήθηκαν οι 2 ομάδες φροντίζουν να προσφέρουν στον κόσμο παιχνίδια με ξεχωριστή ομορφιά.

Ειδικότερα όμως τα τελευταία 20-30 χρόνια τα ντέρμπι Ομόνοια – Ανόρθωση (αφού θα εξετάσουμε τα παιχνίδια με γηπεδούχους τους πράσινους) προσφέρουν έντονες συγκινήσεις στους φίλους των 2 ομάδων και όχι μόνο.

Μαζέψαμε 5 ντέρμπι, λοιπόν, ανάμεσα στο τριφύλλι και την “Μεγάλη Κυρία” με ξεχωριστή σημασία και σου τα παρουσιάζουμε.

Δες τα πιο κάτω (και πες μας ποιο Ομόνοια – Ανόρθωση δεν θα ξεχάσεις ποτέ εσύ):

 

1
Ομόνοια – Ανόρθωση 3-1 (2000-01)

https://www.youtube.com/watch?v=HfpVWoIiKIg

24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της συγκεκριμένης περιόδου και ντέρμπι τίτλου ουσιαστικά αφού η Ομόνοια ήταν ένα βήμα μακριά από το 1ο της πρωτάθλημα μετά το 1993 ενώ η Ανόρθωση πήγαινε στο ΓΣΠ για να παίξει τα ρέστα της αφού με νίκη θα ισοβαθμούσε με την αντίπαλο της.

Από νωρίς φάνηκε ωστόσο πως ήταν η μέρα των πρασίνων που από το ημίχρονο προηγήθηκαν με 2-0 χάρη σε 2 τέρματα του Rainer Rauffmann.

Ο Λευτέρης Κοντολεύτερος έκανε το 3-0 με την ομάδα της Αμμοχώστου απλά να μειώνει με αυτογκόλ του Νικόλα Γεωργίου στο τελικό 3-1.

2
Ομόνοια – Ανόρθωση 3-0 (2002-03)

https://www.youtube.com/watch?v=DSjAxSCudiY&t=

2 χρόνια αργότερα στήθηκε παρόμοιο σκηνικό στο στάδιο της πρωτεύουσας. 21η αγωνιστική αυτή τη φορά και από τη μια η Ομόνοια ήταν πολύ κοντά στον τίτλο ενώ η Ανόρθωση, που είχε μείνει πίσω στη βαθμολογία, με αντεπίθεση διαρκείας πλησίασε την κορυφή και πήγαινε στο ΓΣΠ για το τελευταίο της χαρτί στην κούρσα του τίτλου.

Η ομάδα της Λευκωσίας όμως ήταν αυτή που χαμογέλασε και πάλι επικρατώντας με 3-0 και κατακτώντας στο τέλος το πρωτάθλημα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν και πάλι ο Rainer Rauffmann που με 2 τέρματα (το άλλο ο Ljubisa Kekic) έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του στο ματς.

3
Ομόνοια – Ανόρθωση 2-4 (2004-05)

Νωρίς – νωρίς στη σεζόν έγινε το ντέρμπι αυτή τη φορά αφού μόλις στη 2η αγωνιστική συναντήθηκαν πράσινοι και κυανόλευκοι.

Σε ένα ντέρμπι αποδείξεων περισσότερο, αφού δεν έκρινε τίποτα περισσότερο από την προοπτική των 2 ομάδων, η Ανόρθωση επικράτησε για πρώτη φορά της Ομόνοιας μέσα στο ΓΣΠ δίνοντας διαπιστευτήρια τίτλου.

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους Βαρωσιώτες να προηγούνται με 0-2 χάρη σε τέρματα των Wooter και Ketsbaia ενώ στο ξεκίνημα του 2ου μέρους η “Κυρία” σημείωσε και τρίτο τέρμα με τον Tsitaishvili.

H Ομόνοια μείωσε σε 2-3 με 2 τέρματα του Αλωνεύτη αλλά την τελευταία λέξη στο ματς τη είπε ο Νίκος Φρούσος που έκανε το τελικό 2-4 λίγο πριν την λήξη.

4
Ομόνοια – Ανόρθωση 1-1 (2007-08)

Σημαντικότατο ήταν τότε το ντέρμπι Ομόνοια – Ανόρθωση στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Οι πράσινοι, από τη μια, είχαν ξεκινήσει τον μαραθώνιο με νίκες αλλά 2 ήττες από Αλκή και Δόξα τους έφεραν με την πλάτη στον τοίχο από νωρίς. Από την άλλη, η Ανόρθωση πήγε στο ΓΣΠ ως πρωτοπόρος και αήττητη.

Οι Λευκωσιάτες προηγήθηκαν πολύ νωρίς με τον Βακουφτσή δίνοντας έτσι στο παιχνίδι μια άγρια τροπή με τις 2 ομάδες να παλεύουν σκληρά η κάθε μια για το δικό της όφελος.

Τελικά οι κυανόλευκοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν αφού ισοφάρισαν λίγο πριν το 90′ με τον Belic και διατήρησαν το αήττητο τους αφού σε χρόνους καθυστερήσεων ο Beqaj είπε “όχι” σε εξ επαφής πλασέ του Ba!

5
Ομόνοια – Ανόρθωση 1-3 (2012-13)

Η τελευταία νίκη της Ανόρθωσης επι της Ομόνοιας ως φιλοξενούμενη ήταν πριν 4 χρόνια, τη σεζόν 2012-13 και συγκεκριμένα την 19η αγωνιστική της σεζόν. Οι πράσινοι επιχειρούσαν αντεπίθεση διαρκείας με σκοπό να φτάσουν στην κορυφή ενώ η βαρωσιώτικη ομάδα ήταν 1η.

Σε ένα παιχνίδι χωρίς τις πολλές κλασικές ευκαιρίες ο Ισραηλινός επιθετικός της Κυρίας Barak Itzhaki έμελε να ήταν ο πρωταγωνιστής αφού με 2 τέρματα στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου έδωσε προβάδισμα στους κυανόλευκους.

Στο 77′ ο Rezek έκανε το 0-3 δίνοντας διαστάσεις στη νίκη των Βαρωσιωτών με την Ομόνοια απλά να μειώνει με τον Alves λίγο πριν το τέλος.

Ποιο Ομόνοια – Ανόρθωση είναι πιο έντονα χαραγμένο στη μνήμη σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending