fbpx

5 φορές που οι Κύπριοι οπαδοί πήγαν αεροδρόμιο για ποδοσφαιριστή!

Σε κάθε μεταγραφική περίοδο ακούμε για “μεγάλες μεταγραφές”, “μεταγραφές από το πάνω ράφι”, “μεταγραφές που θα κάνουν αίσθηση”.

Παλαιότερα δε, (τι παλαιότερα; πριν μερικά χρόνια) είχαμε εξοικειωθεί και με τον όρο “μεταγραφή αεροδρομίου”!

Ήταν οι περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες οι ομάδες έβαζαν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να φέρουν ποδοσφαιριστές που έκαναν “γκελ” στον κόσμο, ανεβάζοντας τον ενθουσιασμό στα ύψη.

Με άλλα λόγια, μεταγραφή αεροδρομίου ήταν εκείνη που έκανε τον κόσμο να τρέχει στη Λάρνακα για να υποδεχθεί ένα ποδοσφαιριστή.

Παρακάτω μάζεψα 5 τέτοιες περιπτώσεις και σου τις παρουσιάζω.

Δες ποιες είναι (και άφησε comment άλλες που ίσως ξέχασα):

 

1
Lomana Lua-Lua

Ο επιθετικός από το Ζαΐρ έκανε μεγάλη καριέρα στην Premier League από το 2000 μέχρι το 2007 με τα χρώματα των Newcastle και Portsmouth, ενώ ακολούθως φόρεσε 2 φορές τη φανέλα του Ολυμπιακού Πειραιώς (ενδιάμεσος σταθμός το Qatar).

Όταν το καλοκαίρι του 2010 η διοίκηση Μιλτιάδη Νεοφύτου ανακοίνωσε, λοιπόν, τη μεταγραφή του στην Ομόνοια θεωρήθηκε σαν ένα από τα μεγαλύτερα μεταγραφικά “μπαμ” στην ιστορία των πρασίνων.

Η υποδοχή όμως που του επιφύλαξαν οι τριφυλλοφόροι ξεπέρασε κάθε προηγούμενο!Περίπου 1000 οπαδοί της λευκωσιάτικης ομάδας βρέθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αποθέωσαν με το “καλησπέρα” τον Αφρικανό!

Το ίδιο βράδυ, αξίζει να σημειωθεί, έφτασαν και οι Ισπανοί Espasadin, Buzon και Rueda.

2
Diego Leon

Για πρώτη φορά ήρθε στην Κύπρο ο Diego Leon το 2011 για τη Νέα Σαλαμίνα. Έκανε μια εξαιρετική σεζόν φεύγοντας όμως το καλοκαίρι του 2012 για την Κέρκυρα.

Το καλοκαίρι του 2013, ωστόσο, η διοίκηση της Νέας Σαλαμίνας έπεισε τον βραχύσωμο Ισπανό να επιστρέψει στη βαρωσιώτικη ομάδα.

Όπως αναμενόταν, ήταν μια κίνηση που προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού στους Σαλαμιναίους που αγάπησαν τον Leon από την πρώτη του θητεία.

Έτσι, περίπου 300 οπαδοί των ερυθρολεύκων βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για να υποδεχθούν τον Ισπανό επιτελικό μέσο, δημιουργώντας μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα.

3
Δημήτρης Χριστοφή

Ακόμα μια επιστροφή που έκανε τον κόσμο να τρέξει στο αεροδρόμιο ήταν αυτή του Δημήτρη Χριστοφή στην Ομόνοια.

Ο Τζίμης αγαπήθηκε όσο λίγοι στους πράσινους τα τελευταία χρόνια, αφού από το 2008 μέχρι το 2013 ήταν σταθερά στους πρωταγωνιστές για την ομάδα της Λευκωσίας.

Έτσι, όταν το 2015 αποφάσισε να επιστρέψει στην Κύπρο και την Ομόνοια μετά από 2 χρόνια παρουσίας στην ελβετική Sion, ήταν αναμενόμενος ο παροξυσμός ανάμεσα στους τριφύλλοφορους.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο κόσμος βοήθησε οικονομικά για να καταστεί δυνατή η επιστροφή του Κύπριου εξτρέμ, ενώ 100-200 οπαδοί έτρεξαν στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχθούν!

4
Matias Degra

https://www.youtube.com/watch?v=Q4mbYqo5uhA

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις εκδηλώσεις λατρείας των φίλων της ΑΕΛ προς το πρόσωπο του Matias Degra τη σεζόν 2011-12, όταν ο Αργεντινός πορτιέρε ήταν ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Λεμεσιανούς;

Ο Degra έφυγε από τους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού το 2013 και μετά από 2 σεζόν σε Πορτογαλία και Μολδαβία επέστρεψε στην ΑΕΛ το καλοκαίρι του 2015.

Στο άκουσμα της είδησης ότι ο Αργεντινός επιστρέψει στην αγαπημένη τους ομάδα, οι ΑΕΛίστες έτρεξαν στη Λάρνακα, με περίπου 200 οπαδούς της λεμεσιανής ομάδας να τον αποθεώνουν κατά την έξοδο του από το αεροδρόμιο!

5
Sunny Kingsley

Δύσκολα θα βρεις άλλο ποδοσφαιριστή στην ιστορία της ΑΕΚ που να αγαπήθηκε σε σημείο λατρείας, όπως ο Sunny Kingsley!

Ο Νιγηριανός πρωτόπαιξε στους Σκαλιώτες από το Γενάρη του 2007 μέχρι το καλοκαίρι του 2008 και με την απόδοση του έγινε το αγαπημένο παιδί της κερκίδας!

Όταν, μετά από 2 χρόνια στη Metalurh Donetsk, αποφάσισε το 2010 να φορέσει ξανά τα κιτρινοπράσινα, οι ΑΕΚτζήδες ξέσπασαν σε εκδηλώσεις λατρείας στο αεροδρόμιο!

Κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο γύρω στους 200-300 οπαδούς των κιτρινοπράσινων περίμεναν τον “King”, βάζοντας του ακόμα και στέμμα στο κεφάλι!

Ποια υποδοχή ποδοσφαιριστή θεωρείς σαν την πιο εντυπωσιακή;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending