fbpx

Grazie, Andrea Pirlo!

Ποδόσφαιρο. Πόσο ποιητικός και πόσο “αρτίστικ” μπορεί να γίνει ένας ποδοσφαιρικός αγώνας; Πόση τέχνη μπορεί να κλειστεί μέσα σε αυτά τα 90 λεπτά αγωνίας, πάθους, φωνής, λύπης, χάρας; Μέσα σε αυτά τα 90 λεπτά που βλέπεις τη ζωή σου να κουνάει το κουμπάκι που ελέγχει το contrast των συναισθημάτων σου, με ταχύτητες φωτός.

Πολλή τέχνη και ένα κομμάτι ποίησης μπορούσε να ενσωματωθούν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, αν σε αυτόν λάμβανε μέρος ο Ιταλός “αρτίστας”, Andrea Pirlo. Ο 38χρονος πλέον Ιταλός ανακοίνωσε πως τον προσεχές Δεκέμβρη που τελειώνει τις υποχρεώσεις του με την New York City, κρεμάει και τα παπούτσια γεμάτα αναμνήσεις από εκτελέσεις φάουλ, πάσες και θανατηφόρα σουτ.

Πάμε κάνουμε μια γρήγορα αναδρομή στην καριέρα του Ιταλού κεντρικού μέσου και να του πούμε οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι ένα μεγάλο ευχαριστώ.

 

Ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της πόλης του, την Brescia. Από εκεί το 1998 μεταπήδησε στην Inter Milan, όπου πραγματοποίησε 40 εμφανίσεις και πήγε δανεικός σε Reggina και Brescia.

Από εκεί στην Milan με 401 εμφανίσεις 40 τέρματα και όλο τον κόσμο να τον λατρεύει σαν τον Θεό τους. Το 2011 λήγει το συμβόλαιο του, και αποφασίζει να μεταπηδήσει από το Μιλάνο στο Τορίνο και να υπογράψει για την Vecchia Signora, γίνοντας έτσι μια από τις καλύτερες ελεύθερες μεταγραφές.

footie.co.za

Για άλλον ποδοσφαιριστή θα γινόταν ντόρος, και η αγάπη θα μετατρεπόταν σε μίσος, και οι οπαδοί της νέας ομάδας ποτέ δεν θα τον αποδέχονταν. Για τον Andrea Pirlo τα πάντα ήταν διαφορετικά, αφού αγαπήθηκε όσο ποτέ και από τους οπαδούς της Juventus και από τους οπαδούς της Milan οι οποίοι αποδέκτηκαν την κίνηση του με σεβασμό.

Στην Juventus πραγματοποιεί 164 εμφανίσεις, σκοράρει 16 τέρματα και γίνεται ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής της ομάδας του Τορίνου. Το 2015 τελειώνει το συμβόλαιο του και με την Juventus και αποφασίζει να πάει στην Αμερική για να χαρίσει σε μια ακόμη ήπειρο λίγο από την αίγλη του.

Ο Gianluigi Buffon είπε σε μία δήλωση του πως όταν άκουσε για την μεταγραφή του Pirlo στην ομάδα τους το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν “Υπάρχει Θεός”.

Με δέος μίλησε ο κάποτε προπονητής της Εθνικής Ιταλίας όταν είπε: “Ο Πίρλο είναι ένας σιωπηλός ηγέτης. Μιλάει με τα πόδια του.”

independent.co.uk

Σε συλλογικό επίπεδο κέρδισε 7 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα, 2 Champions League, 1 UEFA Super Cup, 1 FIFA World Club Cup. Επίσης κατάφερε με την Εθνική ομάδα των Gli Azzuri να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006. Πήρε πολλούς τιμητικούς τίτλους και βραβεία σε προσωπικό επίπεδο.

Αν θα έπρεπε να τον χαρακτήριζα με λέξεις; Ηγέτης, μαέστρος, τρομερός πασέρ, εγκεφαλικός ποδοσφαιριστής, σωστή αντίληψη του χώρου του, μαντικές ικανότητες, ξέρει που ακριβώς να σου δώσει την μπάλα, σαν να προβλέπει που θα σταθείς. Ένας πραγματικά δεινός εκτελεστής στημένων φάσεων απο τους λίγους. Ένας από τους καλύτερους κεντρικούς μέσους και από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που γνώρισε ποτέ η παγκόσμια ποδοσφαιρική ιστορία.

Ευχαριστώ, μεγάλε “μαέστρο” των Ευρωπαϊκών γηπέδων.
Ευχαριστώ, τελευταίε των ρομαντικών (Ίσως να απομένει μόνο Gigi Buffon).
Ευχαριστώ, ήρωα των παιδικών μου χρόνων.
Ευχαριστώ, τεράστιε Andrea Pirlo.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending