fbpx

Αυτοί είναι οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εξωτερικό φέτος!

Την τελευταία δεκαετία το κυπριακό ποδόσφαιρο έχει ανεβάσει τον πήχη ως προς την ανάδειξη Κύπριων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών.

Ήταν, έτσι, δεδομένο κάποιοι να αγωνίζονται σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Οι 9 παίχτες που ακολουθούν θα λέγαμε οτι είναι η “βιτρίνα” του κυπριακού ποδοσφαίρου, καθώς εκπροσωπούν επάξια τη χώρα μας στο εξωτερικό και μόνο περήφανους μπορούν να μας κανουν!

Σου παρουσιάζω πιο κάτω τους Κύπριους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σήμερα στο εξωτερικό! Δες ποιοι είναι:

 

1
Κωνσταντίνος Λαΐφης – Standard Liege

Τη σεζόν 2015-16, ο Λαΐφης πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Ανόρθωσης με αποτέλεσμα να αποτελεί “μήλο της Έριδος” αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων.

Αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, αλλά δόθηκε δανεικός στην ομάδας της Λιέγης στην οποία αποτελεί βασικό και αντικατάστατο αμυντικό γρανάζι τα τελευταία 2 χρόνια.

2
Πιέρος Σωτηρίου – FC Copenhagen

Το καλοκαίρι του 2017, μετά από τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις με τον ΑΠΟΕΛ, ο Πιέρος Σωτηρίου μετακόμισε στη Κοπεγχάγη έναντι ενός ποσού ρεκόρ (2 εκατομμύρια) για τα κυπριακά δεδομένα.

O διεθνής επιθετικός μετράει 11 γκόλ σε 21 αγώνες στο δανέζικο πρωτάθλημα εκ των οποίων σε μόνο 2 αγώνες δεν ξεκίνησε βασικός.

Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετράει 14 συμμετοχές, 6 σε παιχνίδια Champions League και 8 σε ματς Europa League. σκοράροντας 2 τέρματα.

3
Γρηγόρης Κάστανος – Zulte Waregem

Ακόμη ενας συμπατριώτης μας που αγωνίζεται στο Βέλγιο. Ο Κάστανος ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του πορεία οταν τον απέκτησε η Juventus το 2014 από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Έχει γράψει ιστορία ως ο πρώτος Κύπριος που συμμετείχε στη Serie A.

Ο 20χρονος επιτελικός μέσος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε δανεικός στην Pescara, ενώ φέτος δόθηκε ξανά δανεικός, αυτή τη φορά στη βελγική Zulte Waregem.

Στη Zulte ο συμπατριώτης μας αγωνίστηκε 1 φορά σαν αλλαγή στο πρωτάθλημα και 2 στην Ευρώπη (μία  φορά βασικός και μία σαν αλλαγή).

Πάντως η Juventus έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο οσο αφορά το μέλλον του νεαρού διεθνή χαφ.

4
Χάμπος Κυριάκου – Estoril

Αποκτήθηκε από τη πορτογαλική ομάδα με τη μορφή δανεισμού το περασμένο καλοκαίρι, ύστερα από προσωπική εισήγηση του Pedro Emanuel, που τον ήξερε από τη συνεργασία τους πριν 2 χρόνια στον Απόλλωνα.

Φέτος, ο Χάμπος όντας παίκτης της Estoril, αγωνίστηκε σε 17 ματς πρωταθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί οτι πρόσφατα ο 23χρονος μέσος είχε ανακηρυχθεί καλύτερος παίκτης της αγωνιστικής σκοράροντας στη νίκη της ομαδα του κόντρα στην Sporting Lisbon.

5
Κωστάκης Αρτυματάς – Κέρκυρα

O ΑΠΟΕΛ για να βοηθήσει τον Αρτυματά να πάρει λεπτά στα πόδια του, τον παραχώρησε φέτος στην ομάδα των Φαιάκων υπό την μορφή δανεισμού.

Για την ιστορία έχει ήδη αγωνιστεί σε 19 ματς της Super League, εκ των οποίων τα 9 σαν βασικός και στα υπόλοιπα αναπληρωματικός, ενώ για το Κύπελλο Ελλάδας αγωνίστηκε σε 2 παιχνίδια.

6
Βαλεντίνος Σιέλης – Gangwon FC

Ο Βαλεντίνος Σιέλης έγινε ο πιo ακριβοπληρωμένος Κύπριος ποδοσφαιριστής στην ενεργό δράση με τις απολαβές του να ξεπερνούν τις 400 χιλιάδες ευρώ όταν υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Νοτίου Κορέας στις 23 Ιανουαρίου 2017.

Από πέρσι μέχρι φέτος έχει αγωνιστεί σε μόλις 7 αγώνες λόγω σοβαρού τραυματισμού, αλλά έχει προλάβει να σκοράρει 1 τέρμα.

7
Τζέισον Δημητρίου- Southend United

Aγωνίζεται στην Γ΄κατηγορία Αγγλίας. Ο Τζέισον αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ομάδας του Essex.

Στο ενεργητικό του μετράει 30 συμμετοχές σε παιχνίδια πρωταθλήματος εκ των οποίων στα 29 ως βασικός. Έπίσης έχει αγωνιστεί εντεκαδάτος σε 1 παιχνίδι κυπέλλου.

8
Θεόδωρος Ιωσηφίδης-  Fuenlabrada B

Ο Απόλλωνας, έχοντας απαρτία έμπειρων και αξιόπιστων επιλογών στην επιθετική του γραμμή, παραχώρησε τον 21χρονο επιθετικό το περασμένο καλοκαίρι δανεικό στην ισπανική Fuenlabrada, που εμφανίζεται στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας.

Δεν του δόθηκαν οι ευκαιρίες αφού μετρά πέντε συμμετοχές και 1 γκολ στο πρωτάθλημα.

9
Αντώνης Γεωργίου – Tottenham

Ακόμη ένα “next big thing” του κυπριακού ποδοσφαίρου, ο Αγγλοκύπριος έχει πρόσφατα πάρει κυπριακό διαβατήριο, για να αγωνίζεται με την εθνική μας. Κλήθηκε και στις προπονήσεις της Εθνικής μας και ας μην ξεχνάμε ότι είναι συμπαίχτης με τον Harry Kane!

To ντεμπούτο του με την φανέλα των “σπιρουνιών” το πραγματοποίησε στους ομίλους του Champions League, ως αλλαγή στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ.

Εσύ ήξερες τους Κύπριους ποδοσφαιριστές μας που αγωνίζονται στο εξωτερικό; Αν παρέλειψα κάποιον περιμένω το σχόλιο σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending