fbpx

Πώς θα ήταν αυτές οι γνωστές λατινικές σειρές σε… κυπριακό version;

Αν γεννήθηκες τη δεκαετία του ’90, αποκλείεται να μην πρόλαβες να παρακολουθήσεις έστω και 1 επεισόδιο από τα πιο γνωστά “βραζιλιάνικα” της εποχής (όπως τα λέγαμε). Ο λόγος; Φύτρωναν σαν “μανιτάρια” στην κυπριακή τηλεόραση και το τηλεοπτικό κοινό τα “κατανάλωνε” με μεγάλη μανία.

Έχεις φανταστεί όμως ποτέ, πώς θα ήταν αν γυρίζονταν στην Κύπρο και όχι στην αρχική χώρα προέλευσής τους; Πώς θα ήταν οι τίτλοι τους και η υπόθεσή τους αν ήταν όλα σε… κυπριακό version;

Αν όχι, ευκαιρία να μάθεις από την 21χρονη Χαρά Χριστοδουλίδου, φοιτήτρια αισθητικής του C.D.E. College, που έχει ήδη σκεφτεί τις απαντήσεις και τις μοιράστηκε μαζί μας.

Δες τις πιο κάτω:

1
Gata Salvaje / Κατίνα, η Αρκόκαττα

Η Κατίνα εν μια κουκλάρα με πολλα δυνατό χαρακτήρα, γι’ αυτό τζιαι έσσιει το όνομα της Αρκόκαττας. Κάθε μέρα βουρά ποτζιεί πόδα σαν την πελλή, γιατί κάμνει 2 δουλειές για να τα φκάλει πέρα – η κακορίζιτζιη.

Στη φάση που εν τώρα, μεινίσκει με τον τζιύρη της που εν κουνόσσιυλος τζιαι πότης, αλλά τζιαι με τη μητριά της που έσσιει μίαν κόρη που εν στην κοσμάρα της. Μιλούμε η κατάστασή της “εν πίνεται”.

Ευτυχώς, η ζωή της Κατίνας εν να αλλάξει τη φάση που εν να δει τον Μάριο, έναν μηχανικό που εν σσιεσμένος της λίρας. Σιγά-σιγά εν να παντρευτούσιν, αν τζιαι ο Μάριος σκάφτεται ακόμα την πρώην γεναίκα του που εν φαρατζισμένη.

Για να δείτε ίντα σόι άδρωπος ένει, εν να χρησιμοποιήσει την Κατίνα για να γλυτώσει που την αρφή του, την φαρμακόγλωσση Ευτέρπη, που σσιού τζιαι καλά θέλει να τον παντρέψει με μια ματσωμένη Εγκλέζα για να σωθούσιν οικονομικά.

Τελικά η φαρμακόγλωσση τζιαι η ματσωμένη καταφέρνουν τα τζιαι η Κατίνα μεινίσκει με δκυο σσιείλη καμένα. Όμως η Κατίνα, εν να κάμει το comeback της ως Αρκόκαττα που ένει για να τους σάσει ούλλους καλά, πιάνοντας την εκδίκηση που θέλει.

2
La fea más bella / Πόπη, η άσσιημη που εγίνηκεν κουκλάρα

Η Πόπη εν μια κορούα μάλαμα, αλλά εν θωρκέται με τίποτε. Εν “ασσιημοθκιάρτιστη“, όπως λαλούσιν. Πρόσφατα ετέλειωσε το Πανεπιστήμιο τζιαι μάσσιεται να έβρει δουλειά σε τζιείνο που εσπούδαζε τόσον τζιαιρό. Πράμα, νάκκον δύσκολο, αλλά κουτσά-στραβά εν να έβρει κάτι για να τα φκάλει πέρα.

Σύντομα, εν να κάμνει αίτηση για γραμματέας στην εταιρεία “Κουπέπας” που την έσσιει ο γιος του Αντωνή, ο Φλώρος. Τζιείνη τη θέση, μάσσιεται να της τη φάει η κολλητή της γκόμενας του Φλώρου, η Πέπη, που αν τζιαι ένει κουκλάρα, εν τέλια στόκκος γεναίκα.

Τελικά, τη θέση εν να την πιάει η Πέπη, αλλά με τον τζιαιρό η Πόπη εν να κάμει τον Φλώρο να την εμπιστευτεί σε σημείο που εν να τον αγαπήσει. Η Πέπι μαθαίνοντάς τα του ούλλα, λλυσσιάζει που την αζούλα της τζιιαι πάει συνέχεια κόντρα της Πόπης.

3
Rosalinda / Ροδούλα

Εν μια 20χρονη μιτσιά που πουλά φκιορούθκια τζιαι στολίζει κέντρα δεξιώσεων στη Σκάλα. Μιαν καλήν ημέρα θωρεί στο κέντρο που εστόλιζε, τον Κωστή τον dj, την ώρα που έσσαζε τα πράματά του. Με την πρώτη μαθκιά, χτυπούν τζιαι τα πρώτα κτυποκάρθκια για τα δκυο πιτσουνούθκια.

Αφού φκούσιν τα πρώτα ραντεβού τους τζιαι περάσει λλίος τζιαιρός, εν να παντρευτούσιν τζιαι εν να κάμουν τζιαι ένα κοπελλούι. Η μητριά όμως του Κωστή, η Φούλα, εν συμπαθεί κίτσι τη Ροδούλα, γιατί ένεν σσιεσμένη της λίρας τζιαι μάσσιεται να τους χωρίσει.

Τελικά, καταφέρνει τα τζιαι χωρίζει τους, τζιαι εν κάνει τούτο, εν να τους κλέψει τζιαι την κόρη τους. Η Ροδούλα παθαίνει κατάθλιψη τζιαι να αθυμάται τίποτες τζιαι γυρίζει στα στενοσόκκακα της Λήδρας, σαν την άδικη κατάρα, ώσπου κάποιος να την έβρει τζιαι να της τανήσει.

Στο τέλος, ο Κωστής εν να ξανασμίξει με τη Ροδούλα (που εχαρκέτουν ότι επέθανεν) τζιαι ούλλα εν να πάσιν μέλι-γάλα.

4
Esmeralda / Εσμερλίντα

Μια νύχτα που έβρεσσιε πολλά, εγεννηθήκαν στο νοσοκομείο της Χώρας, δκυο κοπελλούθκια, ένα θηλυκό τζιαι ένα αρσενικό. Οι γονιοί τους όμως, επειδή είχαν το αμμέν για έναν αρσενικό κληρονόμο, εχωρίσαν τα μετά που τη γέννα τους.

Το ένα κοπελλούι εδώκαν το να μεγαλώσει σε μίαν μιάλη οκέλα πόξω της Λεμεσού, ενώ την κορούα σε ένα χαλαμάντουρο στα Κοτσσινοχώρκα. Την μιτσιά, ελαλούσαν την Εσμερλίντα, που αν τζιαι ήταν στραβή που γεννησιμιού της, ήταν μια κορούα μάλαμα.

Μετά που κάμποσα χρόνια, τούτη εν να συναντήσει ένα μιτσή τζιαι εν να τον αγαπήσει, δίχα όμως να ξέρει ότι στην πραγματικότητα εν… ο αρφός της!

Εσύ ποια λατινική σειρά θα ήθελες να δεις από τις πιο πάνω; ????

 


Υ.Γ.1: Ο όρος “βραζιλιάνικα” που χρησιμοποιούμε συχνά για να χαρακτηρίσουμε οποιαδήποτε σειρά με ισπανική γλώσσα, βραζιλιάνικη, είναι λάθος. Οι σειρές είναι από διάφορα μέρη της Λατινικής Αμερικής και όχι από τη Βραζιλία. Π.χ. οι La fea más bella, Rosalinda και Esmeralda είναι μεξικάνικες, ενώ η  Gata Salvaje είναι βενεζουέλικη.

Υ.Γ.2: Στη Βραζιλία δεν μιλάνε ισπανικά αλλά πορτογαλικά – είναι η επίσημη γλώσσα τους!


 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending