fbpx

Αυτές είναι οι «μαγικές» τροφές που βελτιώνουν τη μνήμη μας!

Πόσες φορές σκεφτήκαμε ως μαθητές και φοιτητές σε περίοδο εξεταστικής, να υπήρχε κάτι που μαγικά να τα βάζει όλα στο μυαλό μας, για να τα εμπεδώσουμε καλύτερα.

Το σίγουρο είναι ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει δυστυχώς. Όμως έχει φανεί ότι κάποιες τροφές βοηθούν στο να έχουμε καλύτερη μνήμη, αφομοιώνοντας καλύτερα τις γνώσεις.

Αυτές οι “μαγικές” τροφές λοιπόν είναι:

Λιπαρά ψάρια όπως: σολομός, πέστροφα, σαρδέλες πλούσια σε ω3-λιπαρά οξέα. Περίπου το 60% του εγκεφάλου σας είναι από λίπος, και το ήμισυ αυτού του λίπους είναι το είδος ωμέγα-3

Καφές: μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της εγρήγορσης και της διάθεσης.

Freepik.com

Blueberries: πλούσια με αντιοξειδωτικά που μπορεί να καθυστερήσουν τη γήρανση του εγκεφάλου και να βελτιώσουν τη μνήμη. 

Κουρκουμάς: και η ενεργός σύνθεσή του κουρκουμίνη έχουν ισχυρά αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά οφέλη, τα οποία βοηθούν τον εγκέφαλο.

Κολοκυθόσποροι: είναι πλούσιοι σε πολλά μικροθρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά για τη λειτουργία του εγκεφάλου, όπως ο χαλκός, ο σίδηρος, το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος.

Μαύρη σοκολάτα: μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση σοκολάτας θα μπορούσε να ενισχύσει τόσο τη μνήμη όσο και τη διάθεση.

Freepik.com

Καρύδια: περιέχουν μια σειρά από θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τον εγκέφαλο, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Ε, των υγιεινών λιπών και των φυτικών ενώσεων.

Αυγά: αποτελούν καλή πηγή αρκετών θρεπτικών ουσιών που συνδέονται με την υγεία του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β6 και Β12, του φυλλικού οξέος και της χολίνης.

Freepik.com

Πράσινο τσάι: είναι ένα εξαιρετικό ρόφημα που υποστηρίζει τον εγκέφαλό και βελτιώνει την μνήμη.

Δενδρολίβανο: μια ένωση στο δεντρολίβανο η 1,8 κινεόλη σχετίζεται με τις γνωστικές επιδόσεις και τη συγκέντρωση.

Είναι στο χέρι σου λοιπόν να εντάξεις αυτές τις τροφές στη διατροφή σου για να βελτιώσεις τις γνωστικές σου ικανότητες και συνάμα να θριαμβεύσεις στις εξετάσεις!

Zoe’s Nutrition Tips

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending