fbpx

5+1 παίχτες που το Μουντιάλ της Ρωσίας μπορεί να είναι η τελευταία τους ευκαιρία για διάκριση!

Καθώς το Παγκόσμιο Κύπελλο πλησιάζει, η αγωνία για το τι θα παρουσιάσουν οι ομάδες όλο και μεγαλώνει! Ο καθένας έχει και την προτίμηση του, τη συμπάθεια του, την ώρα που οι 32 ομάδες τελειώνουν σιγά -σιγά την προετοιμασία τους.

Το Μουντιάλ της Ρωσίας όμως αποτελεί, κατά πάσα πιθανότητα, την τελευταία παράσταση μιας γενιάς ποδοσφαιριστών (και την αρχή μιας άλλης βέβαια, βλέπε Γαλλία, Γερμανία).

Ποιοι είναι όμως αυτοί που ίσως δεν έχουν ξανά την ευκαιρία να κάνουν κάτι καλό σε Παγκόσμιο Κύπελλο;

Μάζεψα 5 χαρακτηριστικά παραδείγματα, τα οποία μπορείς να δεις πιο κάτω:

 

1
Lionel Messi

Στα 30 του χρόνια και με 3 Παγκόσμια Κύπελλα στην πλάτη του, ο Lionel Messi ψάχνει να καταφέρει στη Ρωσία ότι δεν κατάφερε πριν 4 χρόνια στη Βραζιλία, όταν έφτασε με την Αργεντινή μέχρι τον τελικό, αλλά έχασε από τη Γερμανία.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στην τηλεόραση της χώρας του “Εξαρτόμαστε από τα αποτελέσματα, δυστυχώς….Νιώθουμε πως αν δεν είμαστε πρωταθλητές δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία!

2
Cristiano Ronaldo

Στα 33 του ο Cristiano Ronaldo ετοιμάζεται για το 4o του Παγκόσμιο Κύπελλο και με εξαίρεση την 4η θέση στο πρώτο του Μουντιάλ το 2006, ψάχνει την πραγματική διάκριση.

Μπορεί ο ίδιος να δηλώνει πως μπορεί να παίξει μέχρι τα 40 του, αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα αγωνίζεται και σε ποια κατάσταση θα είναι ο αρχηγός της εθνικής Πορτογαλίας σε 4 χρόνια.

3
Luis Suarez

Ο Ουρουγουανός επιθετικός αγωνίστηκε σε 2 Παγκόσμια Κύπελλα μέχρι σήμερα και φρόντισε και στα 2 να αφήσει το στίγμα του!

Το 2010 ήταν η κόκκινη του κάρτα στον προημιτελικό με την Γκάνα, όταν απέκρουσε την μπάλα με το χέρι προ της γραμμής τέρματος.

Το 2014 η δαγκωματιά του στον Chiellini στο 3ο παιχνίδι της φάσης των ομίλων έκανε τον γύρο του κόσμου και του στέρησε το δικαίωμα συμμετοχής από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για 4 μήνες.

Πλέον στα 31 του χρόνια, το Μουντιάλ της Ρωσίας είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία του Luis Suarez να πάει μακριά στο τουρνουά. Μαζί του και μια εκπληκτική φουρνιά Ουρουγουανών όπως οι Muslera, Godin, Maxi Pereira και Cavani.

4
Marcelo

Είναι ο καλύτερος αριστερός μπακ του κόσμου τα τελευταία χρόνια, κάνοντας “παπάδες” με τη φανέλα της Real Madrid.

Με τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας όμως, ο Marcelo μετρά την παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 που συνοδεύτηκε από την ντροπιαστική ήττα με 7-1 από τη Γερμανία στα ημιτελικά.

Στη Ρωσία, πιο ώριμος από ποτέ (στα 30 του) ο αριστερός μπακ της selecao θέλει να βοηθήσει τη χώρα του να φτάσει στην 6η κατάκτηση Μουντιάλ και 1η μετά το 2002. Εξάλλου, σε 4 χρόνια στο Qatar κανείς δεν του εγγυάται πως θα είναι ακόμα στην εθνική!

5
Radamel Falcao

Το 2010 η Κολομβία δεν κατάφερε να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 2014, όταν η χώρα του έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, ο “El Tigre” δεν πήγε καν Βραζιλία λόγω τραυματισμού.

Έτσι φέτος, στα 32 του χρόνια, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε Μουντιάλ, ως αρχηγός μάλιστα των “los cafeteros” και θέλει να πάει όσο πιο μακριά στη διοργάνωση γίνεται. Το 2022 ο Radamel Falcao θα είναι 36 χρονών…

6
Luka Modric

Στα 32 του ο Luka Modric θα ηγηθεί της προσπάθειας της εθνικής Κροατίας στα γήπεδα της Ρωσίας φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Θα είναι μόλις το 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κροάτη χαφ, μετά τον αποκλεισμό από τους ομίλους το 2014 με την hrvatska να εναποθέτει πολλές ελπίδες για διάκριση πάνω στον αρχηγό της.

Και όταν λέμε διάκριση εννοούμε τουλάχιστον προημιτελικά!

Ποιος από τους παραπάνω ποδοσφαιριστές θα καταφέρει, νομίζεις, να κάνει κάτι καλό για τη χώρα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending