fbpx

Αυτοί οι 5+1 ποδοσφαιριστές επέστρεψαν φέτος στο κυπριακό πρωτάθλημα!

Καθώς το καλοκαίρι τελειώνει, όπως και η μεταγραφική περίοδος, αν κάποιος κάνει μια μίνι ανασκόπηση στο μεταγραφικό παζάρι θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως ζήσαμε ένα πολύ ενδιαφέρον καλοκαίρι.

Γιατί το λέω αυτό; Έχουμε και λέμε: Ζήσαμε μεταγραφικά σήριαλ (π.χ. Duris), οι πλείστες ομάδες προχώρησαν σε μπόλικες μεταγραφές κρατώντας μας “ζεστούς”, αλλά έχω την εντύπωση πως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της θερινής μεταγραφικής σεζόν ήταν οι επιστροφές παλιών μας γνώριμων στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Μάζεψα, λοιπόν, τους ποδοσφαιριστές που θα ξαναδούμε στα γήπεδα μας μετά από μερικά χρόνια και σου τους παρουσιάζω πιο κάτω.

Δες ποιοι είναι:

 

1
Ricardo Laborde

Από το 2010 μέχρι το 2013 που μεταγράφηκε στη ρωσική Krasnodar, η Ανόρθωση αποτέλεσε το “λιμάνι” του Ricardo Alexis Laborde Leon.

Ειδικά τη σεζόν 2012-13 ο Κολομβιανός εξτρέμ ήταν εκπληκτικός τρελαίνοντας κυριολεκτικά τους φίλους της “Κυρίας” που έπιναν νερό στο όνομα του.

Την τελευταία πενταετία ο “Ρίκκι” των φίλων της Κυρίας την πέρασε στη Ρωσία, αλλά σε σχεδόν κάθε μεταγραφική περίοδο το όνομα του “έπεφτε” σαν μεταγραφικός στόχος της Ανόρθωσης, τις περισσότερες φορές απλά ως πόθος των φίλων της βαρωσιώτικης ομάδας.

Φέτος το καλοκαίρι, αφού έμεινε ελεύθερος από τη Krasnodar και αφού προηγήθηκε ένα μίνι σήριαλ, ξαναφόρεσε τα κυανόλευκα και όλοι στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” εύχονται να δουν τον Laborde του 2013.

2
Tomas de Vincenti

Από τη μέρα που πρωτοφόρεσε τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ τον Γεννάρη του 2014 (ως δανεικός από τον Ολυμπιακό Πειραιώς αρχικά) ο Tomas Sebastian de Vincenti ανέπτυξε μια σπάνια σχέση με τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ.

Τα καθοριστικά του τέρματα, αλλά και η εξαιρετική τεχνική του τρέλαναν τον κόσμο των γαλαζοκιτρίνων, με τον Αργεντινό, από την πλευρά του, να βρίσκει στον Αρχάγγελο την “Ιθάκη” του.

Μέχρι το καλοκαίρι του 2016 που πωλήθηκε στην Al-Shabab των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο de Vincenti αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο πίσω από κάθε επιτυχία των Λευκωσιατών.

Έτσι, μοιραία, σε κάθε μεταγραφική περίοδο, όπως ακριβώς και στην περίπτωση Laborde, το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο “Ντέβι” στον ΑΠΟΕΛ έπαιζε πολύ στα μεταγραφικά στέκια.

Αυτό έγινε κατορθωτό φέτος το καλοκαίρι με τον Αργεντινό να ξαναμπαίνει στα γήπεδα της Κύπρου μετά από 2 χρόνια.

3
Toño

Μεγάλο μέρος στις εξαιρετικές πορείες της ΑΕΚ τη διετία 2014-2016 είχε ο τερματοφύλακας της Antonio Ramirez Martinez, πιο γνωστός απλά ως Toño.

Και μπορεί αργότερα η ομάδα της Λάρνακας να είχε εξίσου καλούς τερματοφύλακες όπως οι Mino, Juan Pablo και Γιωργαλλίδης, αλλά ο Ισπανός πορτιέρε ήταν πάντα σημείο αναφοράς.

Έτσι, μετά από δυο χρόνια στη Real Sociedad, ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του, ο Ander Murillo έντυσε ξανά στα κιτρινοπράσινα τον 31χρονο τερματοφύλακα.

Τα ευρωπαϊκά παιχνίδα των Λαρνακέων απλά πιστοποίησαν πως είναι λες και δεν πέρασε ούτε μια μέρα που να μην υπερασπίστηκε την εστία της ΑΕΚ ο Toño.

4
Nika Kacharava

Πρωτομάθαμε τον Γεωργιανό επιθετικό τη σεζόν 2016-17, όταν φορώντας τη φανέλα του Εθνικού Άχνας ως δανεικός από τη ρωσική Rostov, εντυπωσίασε τους πάντες, σκοράροντας 16 τέρματα.

Ενώ τότε το όνομα του ακούστηκε ως μεταγραφικός στόχος για όλες, σχεδόν, τις μεγάλες ομάδες του νησιού, ο Nika Kacharava κατέληξε στην Πολωνία και την Korona Kielce, ως δανεικός και πάλι απο τη Rostov.

Το καλοκαίρι όμως που τελειώνει έφερε τον Γεωργιανό και πάλι στα κυπριακά γήπεδα! Ο ύψους 1,98μ. σέντερ φορ υπέγραψε συμβόλαιο 2 χρόνων με την Ανόρθωση, επιστρέφοντας έτσι μετά από ένα χρόνο στο πρωτάθλημα μας και τη χώρα στην οποία γεννήθηκε.

5
Marko Adamovic

Όπως και ο Kacharava, έτσι και ο Marko Adamovic αγωνίστηκε μόλις μια σεζόν (2016-17) με τη φανέλα της Καρμιώτισσας.

Εντυπωσίασε κόσμο και κοσμάκη, αφού πολλές φορές ήταν λες και έπαιζε μόνος του στο κέντρο της ομάδας των Πολεμιδιών, αλλά δεν έμεινε στην Κύπρο, παρά το γεγονός πως ακούστηκε για άλλες κυπριακές ομάδες.

Τελικά, ο Σέρβος χαφ, αφού πέρασε τη περασμένη σεζόν στη Βουλγαρία και την Beroe, επέστρεψε φέτος στην Κύπρο με τους φίλους της ΑΕΛ να είναι αυτοί που θα τον χαίρονται!

6
Sofyane Cherfa

Το πέρασμα του Sofyane Cherfa από την Ομόνοια μπορεί να χαρακτηριστεί και ως “περιπετειώδες”.

Ο Αλγερινός κεντρικός αμυντικός πρωτοήρθε στο νησί μας για το “τριφύλλι” το 2011.

Το επόμενο καλοκαίρι παραχωρήθηκε ως δανεικός στον Πανθρακικό, ενώ αγωνίστηκε ξανά στους πράσινους τη σεζόν 2013-14, που έμελλε να ήταν και η τελευταία του ως ποδοσφαιριστής της λευκωσιάτικης ομάδας.

Από τότε περιπλανήθηκε σε Ελλάδα (Πανθρακικό), Αλγερία (Constantine) και Ιταλία (Abano και Albanova), πριν “σκάσει” η ανακοίνωση της επιστροφής του  στα γήπεδα μας αυτό το καλοκαίρι, ως ποδοσφαιριστής της Αλκή Ορόκλινη.

Πιστεύεις πως θα καταφέρουν οι πιο πάνω ποδοσφαιριστές να είναι εξίσου καλοί ή και καλύτεροι από την πρώτη τους θητεία στην Κύπρο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending