fbpx

Τη δουλειά αυτών των 5 προπονητών πρέπει να την προσέξεις στο φετινό πρωτάθλημα!

Στην Κύπρο συνηθίζουμε να ασχολούμαστε με τους προπονητές, είτε μετά από μεγάλες αποτυχίες (“Να φύει ρε αχάπαρος”, “Μόνο για να συνάει κρεβατούθκια στον Πρωταρά κάμνει τούτος”) ή μετά από αντίστοιχα μεγάλες επιτυχίες (Προπονηταράς, μάγκας, “κάμετε του άγαλμα”).

Η αλήθεια είναι όμως πως όσο καλός ή κακός και αν είναι ο προπονητής μιας ομάδας, είναι μια δουλειά, που εκτός από υπερβολική πίεση (ειδικά στην Κύπρο), προϋποθέτει μπόλικες εργατοώρες είτε αυτή η ομάδα είναι η Ομόνοια, το ΑΠΟΕΛ, η Ανόρθωση, ο Απόλλωνας είτε είναι μια του αγροτικού.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, στο φετινό πρωτάθλημα δεν είναι λίγοι οι προπονητές που για τον Α ή Β λόγο αξίζει να προσέξεις τη δουλειά τους.

Παρακάτω, απλά μάζεψα 5 από αυτούς, τις πιο “τρανταχτές” περιπτώσεις που πρέπει να δεις και σου τους παρουσιάζω.

Δες ποιοι είναι και τσέκαρε τους στα παιχνίδια που έρχονται:

 

1
Juan Carlos Oliva

Ο Ισπανός 54χρονος προπονητής είναι ο πρώτος που κάθεται στον πάγκο της Ομόνοιας στην εποχή Παπασταύρου. Στην ανακοίνωση του πολλοί απόρησαν για το ποιόν του και αν μπορεί να αντεπεξέλθει σε ένα τόσο μεγάλο καράβι, όπως είναι οι πράσινοι.

Έχει να διαχειριστεί μια ολοκαίνουργια ομάδα με διψήφιο αριθμό νέων παιχτών και αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη του πρόκληση.

Στα φιλικά του καλοκαιριού, οι Ομονοιάτες είδαν τον Oliva να βάζει δικά του στοιχεία στο τριφύλλι, δίνοντας στην ομάδα της Λευκωσίας ισπανικό αέρα.

Ο μεγάλος του στόχος βέβαια είναι να οδηγήσει την Ομόνοια στην κατάκτηση ενός τίτλου μετά από 6 χρόνια!

2
Andre Paus

Τον Ολλανδό τεχνικό της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου τον μάθαμε τη διετία 2014-2016, όταν καθοδηγούσε την Ανόρθωση, παρουσιάζοντας κατά γενική ομολογία πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, ειδικά την πρώτη του σεζόν.

Ανέλαβε το Παραλίμνι πέρσι, στη μέση του πρωταθλήματος και το οδήγησε εκ του ασφαλούς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β΄Κατηγορίας και την άνοδο στην Α΄μετά από 2 χρόνια, αλλά τώρα ξεκινά η πραγματική πρόκληση για τον Paus.

Αν μας δείξει τα στοιχεία που έδειξε και στην Ανόρθωση, τότε μπορεί να κρατήσει τους βυσσινί στην κατηγορία των μεγάλων. Αυτό που χρειάζεται ο 52χρονος τεχνικός, όπως έδειξε και στη θητεία του στη “Μεγάλη Κυρία” είναι να νιώσει πως στηρίζεται η δουλειά του.

Αν νιώσει πως υπάρχει σεβασμός στη δουλειά του, αναμένεται να δούμε ωραία πράγματα στο Παραλίμνι.

3
Andoni Iraola

Από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ΑΕΚ φάνηκε πως ο Iraola όχι απλά συνεχίζει τη δουλειά του συμπατριώτη του, Idiakez, αλλά την εξελίσει. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Athletic Bilbao παρουσιάζει μια ομάδα πολύ σφιχτή στην άμυνα και πολύ γρήγορη στην επίθεση.

Κάθε άλλο παρά τυχαίο, άλλωστε είναι το γεγονός πως δέχθηκε μόλις ένα τέρμα και πέτυχε 16 σε 6 αγώνες για τα προκριματικά του Europa League.

Βέβαια, τα δύσκολα για τον “Αντώνη” τώρα ξεκινούν, αφού θα έχει να διαχειριστεί τη συμμετοχή σε 2 διοργανώσεις (ομίλους Europa League και πρωτάθλημα), με τις προσδοκίες των κιτρινοπράσινων οπαδών να είναι μεγάλες.

4
Κώστας Σάκκας

Προσωπικά ήμουν μεγάλος φαν του Οθέλλου Αθηαίνου τη σεζόν 2014-15 στην μοναδική του παρουσία, μέχρι σήμερα, στην Α΄Κατηγορία. Αιτία ήταν το ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα, απόρροια της δουλειάς του Κώστα Σακκά.

Φέτος, ο Κύπριος προπονητής επανέρχεται στο προσκήνιο, αφού από το καλοκαίρι είναι προπονητής στην Αλκή Ορόκλινη, αντικαθιστώντας τον Σάββα Δαμιανού.

Ο Σακκάς έχει μπροστά του 2 μεγάλες προκλήσεις: Πρώτο, να παρουσιάσει την ίδια καλή εικόνα που άφησε ο Οθέλλος του το 2015 και δεύτερο να αποτελέσει άξιο αντικαταστάστη του Σάββα Δαμιανού.

Σε τι μεταφράζονται τα πιο πάνω; Στο να παίζει η Αλκή ελκυστικό ποδόσφαιρο και να αποφύγει τις περιπέτειες όσο πιο γρήγορα γίνεται.

5
Dusan Kerkez

Ο Βόσνιος ανέλαβε την ΑΕΛ πέρσι τον Μάρτιο, αντικαθιστώντας τον Bruno Baltazar, αλλά φέτος είναι η πραγματική πρεμιέρα του!

Ο πρώην αρχηγός των γαλαζοκίτρινων της Λεμεσού έστησε το καλοκαίρι την ομάδα με βάση τα δικά του “θέλω” και η αλήθεια είναι πως στα φιλικά του καλοκαιριού βγήκαν πολλά ενθαρρυντικά μηνύματα προς τα έξω, με την ΑΕΛ να παραμένει αήττητη!

Αν ο Kerkez καταφέρει να βγάλει από τους παίχτες του την ίδια εικόνα και στο πρωτάθλημα είναι ικανός να ξαναφέρει την ΑΕΛ σε πρωταγωνιστική τροχιά.

Στα “συν” του είναι πως ξέρει τα αποδυτήρια της λεμεσιανής ομάδας όσο ελάχιστοι, όπως και το γεγονός πως φαίνεται να έχει έρισμα στον κόσμο της ομάδας.

Ποια ομάδα θα παρακολουθάς εσύ από κοντά φέτος;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending