fbpx

5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις όταν ετοιμάζεις το βιογραφικό σου!

“Πώς να φτιάξεις το βιογραφικό σου σωστά;” Το έχεις ακούσει αρκετές φορές στο Πανεπιστήμιο, αλλά και από φίλους. Ποια όμως είναι τα σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέξεις έτσι ώστε το βιογραφικό σου να σου εξασφαλίσει ένα interview για τη νέα σου δουλειά.

Πιο κάτω σου εξηγούμε τι πρέπει να προσέξεις στο βιογραφικό σου, έτσι ώστε να είσαι σαφής σε αυτά που αναφέρεις, αλλά και να το μεταμορφώσεις σου σε ένα άκρως επαγγελματικό εργαλείο!

Δες πιο κάτω:

1
Μην αναφέρεις αναληθείς πληροφορίες!

Freepik.com

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι οι πληροφορίες που θα βάλεις μέσα στο βιογραφικό σου. Αυτές οι πληροφορίες όμως, θα πρέπει να είναι αληθείς. Μην μπεις στον πειρασμό να υπερβάλεις για προηγούμενες δουλειές που έχεις κάνει και να γράψεις καθήκοντα τα οποία δεν είχες στην πραγματικότητα.

Αν το άτομο που θα σου κάνει το interview σε ρωτήσει, το πιο πιθανόν θα καταλάβει τι συμβαίνει. Αυτός μπορεί να είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για το αν θα πάρεις την δουλειά ή όχι και να φύγεις με κακή εντύπωση.

2
Κάνε το εύκολο στην ανάγνωση!

Pexels.com

Όταν κάποιος εργοδότης δει το βιογραφικό σου για πρώτη φορά, μπορεί να καταλάβει πολλά πράγματα για ‘σένα. Είναι ουσιαστικά μία περίληψη για τον εαυτό σου.

Έτσι το βιογραφικό σου θα πρέπει να είναι εύκολο για κάποιον να το διαβάσει. Θα πρέπει για κάθε εργασία που είχες, να αναφέρεις καθήκοντα και εμπειρία που έχεις προσκομίσει.

Χώρισε το βιογραφικό σου σε κατηγορίες όπως: εργασίες, δεξιότητες και προσωπικές πληροφορίες όπως ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ημερομηνία γέννησης και e-mail.

Επίσης, μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις και 2 references από προηγούμενους σου εργοδότες, αφού αυτό θα δώσει μια αξιοπιστία στον μελλοντικό εργοδότη σου.

3
Προσάρμοσέ το στη συγκεκριμένη δουλειά!

Pexels.com

Κάθε θέση εργασίας είναι διαφορετική. Όταν βρεις μια εταιρεία που έχει ανοιχτή θέση εργασίας και θέλεις να στείλεις το βιογραφικό σου, θα πρέπει να κάνεις μια έρευνα πρώτα. Θα πρέπει να δεις τα καθήκοντα που αντιστοιχούν στη συγκεκριμένη θέση εργασίας.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να προσαρμόσεις το βιογραφικό σου για να δείξεις στον ενδεχόμενο μελλοντικό εργοδότη ότι έχεις την κατάλληλη πείρα και δεξιότητες για τη συγκεκριμένη θέση.

4
Βεβαιώσου ότι είναι σαφές και περιεκτικό!

Pexels.com

Όταν θα συντάξεις το βιογραφικό σου, είναι πολύ σημαντικό να δώσεις όσες περισσότερες πληροφορίες, όσο πιο περιεκτικά μπορείς. Για κάθε δουλειά που έχεις κάνει, πρέπει να αναφέρεις την περίοδο που ήσουν εργοδοτημένος/η.

Είναι σημαντικό να αναφέρεις τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα που είχες, αλλά και όποια εμπειρία έχεις αποκομίσει, εκτελώντας τη συγκεκριμένη δουλειά.

Επίσης, ένα κοινό λάθος που γίνεται, είναι να φλυαρούμε για τον εαυτό μας, για τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα μας. Είναι καλό να δείχνουμε στο βιογραφικό μας κάποιες άλλες πτυχές του εαυτού μας, εκτός από τις επαγγελματικές. Όμως, θα πρέπει να το κρατάμε όσο πιο σύντομο και σαφές γίνεται, έτσι ώστε να είναι εύκολο για το άτομο που θα το διαβάσει.

5
Ανανέωσε το!

Pexels.com

Το βιογραφικό σου δεν είναι κάτι που θα το κάνεις μία φορά μόνο. Ένα βιογραφικό θα πρέπει να ανανεώνεται συνεχώς.

Μπορεί να έχεις ολοκληρώσει ένα δίπλωμα, να έχεις παρακολουθήσει ένα σεμινάριο ή να εργάζεσαι σε μια καινούρια δουλειά.

Πριν στείλεις το βιογραφικό σου κάπου, βεβαιώσου ότι έχεις συμπεριλάβει τις πρόσφατες πληροφορίες που πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσουν!

Εσύ έφτιαξες το δικό σου βιογραφικό;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending