fbpx

5+1 tips έτσι ώστε να προετοιμαστείς για την επερχόμενη συνέντευξή σου!

Έχεις στείλει το βιογραφικό σου και κατάφερες να εξασφαλίσεις μια συνέντευξη για δουλειά. Το άγχος έχει ήδη ξεκινήσει για όλα όσα θα συμβούν, πριν και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Υπάρχουν κάποιες πολύ σημαντικές λεπτομέρειες οι οποίες μπορούν να σε εξυψώσουν στα μάτια του πιθανού εργοδότη, επικοινωνώντας του ένα επαγγελματισμό και μια ετοιμότητα για τη δουλειά που θέλεις να κερδίσεις.

Μπες στο StudentLife Jobs και βρες Θέσεις Εργασίας και Πρακτικής Άσκησης στην Κύπρο!

Σε αυτό το άρθρο θα δεις 5+1 Tips έτσι ώστε να προετοιμαστείς κατάλληλα για την επερχόμενη συνέντευξη σου!

1
Προσάρμοσε την εμφάνιση σου!

Η πρώτη εντύπωση όταν σε δει το άτομο που θα σου κάνει την συνέντευξη είναι πολύ σημαντική. Γι’ αυτό η εμφάνιση σου παίζει μεγάλο ρόλο. Είτε είσαι άντρας είτε είσαι γυναίκα, θα πρέπει να περιποιηθείς τον εαυτό σου.

Θα πρέπει να προσέξεις το μούσι, τα νύχια και το μακιγιάζ σου αναλόγως! Κάνε την έρευνα σου και δες πώς είναι το ντύσιμο με το οποίο πηγαίνουν οι υπάλληλοι. Αν είναι εταιρικό ή κάτι πιο ανεπίσημο θα πρέπει να ντυθείς και εσύ ανάλογα.

2
Κάνε την έρευνα σου!

Στην συνέντευξη είναι απαραίτητο να πας διαβασμένος! Το άτομο που θα σου διεξάγει την συνέντευξη θα περιμένει να ξέρεις κάποιες βασικές πληροφορίες για την εταιρεία.

Θα πρέπει να κάνεις την έρευνα σου για την ιστορία της εταιρείας, τις εργασίες της στον τομέα που δραστηριοποιείται και την κουλτούρα της.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να μαζέψεις όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρεις μέσα από την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της για τη θέση που κάνεις αίτηση.

3
Τυπικότητα πάνω απ’ όλα!

Η τυπικότητα είναι ένα από τις πιο σημαντικές αρχές που πρέπει να έχεις. Όταν ξεκινήσεις να πας στην συνέντευξη σου, βεβαιώσου ότι θα φτάσεις 15 λεπτά πιο γρήγορα.

Έτσι, θα έχεις χρόνο για να εγκλιματιστείς λίγο, να κάνεις μια τελευταία ανάγνωση των πληροφοριών που έχεις μαζέψει και να κοιτάξεις ξανά την εμφάνιση σου.

Αυτό, θα δείξει στον πιθανό εργοδότη ότι είσαι τυπικό άτομο, που με όποια meetings και deadlines σου αναθέσει, θα ξέρει ότι θα ολοκληρωθούν έγκαιρα.

4
Προετοιμάσου για δύσκολες ερωτήσεις!

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης σου, θα πρέπει φυσικά να απαντήσεις σε αρκετές ερωτήσεις. Θα σου ζητηθεί να απαντήσεις όμως και σε κάποιες “ερωτήσεις-παγίδα”. Καλό είναι να κάνεις εξάσκηση τις απαντήσεις σου πριν την συνέντευξη.

Κάποιες από τις πιο συχνές “ερωτήσεις-παγίδα” είναι: “Πες μας ένα αρνητικό για τον εαυτό σου” και “Γιατί να επιλέξουμε εσένα για τη δουλειά και όχι κάποιο άλλο υποψήφιο;” πρέπει να απαντηθούν με ειλικρίνεια.

Όταν θα σου ζητηθεί να αναφέρεις κάποια αρνητικά για τον εαυτό σου να απαντήσεις ξεκάθαρα. Μην προσπαθήσεις να προβάλεις κάποιο αρνητικό ως θετικό όπως “Είμαι εργασιομανής”. Έτσι, ο μελλοντικός σου εργοδότης θα ξέρει ακριβώς τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα σου όταν σε προσλάβει!

5
Δείξε τι αξίζεις!

Το πιο σημαντικό σημείο σε μια συνέντευξη είναι φυσικά να δείξεις γιατί αξίζεις αυτή τη θέση.

Αφού έχεις κάνει την έρευνα σου, είσαι στη θέση να απαντήσεις σε όποιες ερωτήσεις σου κάνει ο πιθανός εργοδότης. Μην παρασυρθείς όμως και φανείς υπερόπτης και αλαζόνας!

Να απαντάς κάθε ερώτηση με αυτοπεποίθηση και σιγουριά! Αν υπάρξει κάποια ερώτηση την οποία δεν γνωρίζεις, μην αγχωθείς. Απλά πάρε τον χρόνο σου και προσπάθησε να δώσεις μια απάντηση με ότι γνωρίζεις.

6
Γράψε “Thank You” email!

Να θυμάσαι ότι η διαδικασία πρόσληψης σου δεν τελειώνει μετά τη συνέντευξη. Όταν τελειώσεις την συνέντευξη, καλό θα ήταν να γράψεις ένα “Thank You” email.

Θα πρέπει να φαίνεται ότι ενδιαφέρεσαι για τη θέση εργασίας, και ένα “Thank You” email θα σε βοηθήσει να το πετύχεις. Μέσα στο email θα πρέπει να ευχαριστήσεις τον πιθανό εργοδότη για την ευκαιρία που σου έχει δώσει και να επισημάνεις τους λόγους που πιστεύεις ότι σου αξίζει η δουλειά.

Το email θα πρέπει να σταλεί εντός των 24 ωρών μετά τη συνέντευξη. Όταν θα γράφεις το email θα πρέπει να έχεις επίσημο και επαγγελματικό ύφος.

Το StudentLife Jobs σου δείχνει διαθέσιμες θέσεις εργασίας, σε διάφορους τομείς της αγοράς. Μπορεί η δουλειά των ονείρων σου να είναι διαθέσιμη, γι’ αυτό επισκέψου το StudentLife Jobs και βρες αυτό που σου ταιριάζει!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending