fbpx

Το σήκωσε στο μπάσκετ το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας!

Την κατάκτηση του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας Γυναικών 2018-19 γιορτάζει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, αφού επικράτησε στο μεγάλο ντέρμπι του Πανεπιστημίου Κύπρου με 37-49 και πλέον στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο θέλει να κλείσει το πρωτάθλημα αήττητο.

Ξέροντας ότι με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης, η υπόθεση πρωτάθλημα τέλειωνε οριστικά για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, οι καλαθοσφαιρίστριες του Κυριάκου Αδάμου μπήκαν δυνατά στον αγώνα με τις αντίστοιχες του Μιχάλη Ματσεντίδη, από την πλευρά τους, να κυνηγούν τη νίκη τίτλου.

Με αυτά τα δεδομένα το Α’ δεκάλεπτο ήταν ντέρμπι με τα όλα του, όπως καταμαρτυρεί και το 13-11 με το οποίο έληξε.

Στο Β’ δεκάλεπτο, ωστόσο, οι γηπεδούχες ήταν ανώτερες με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας να αντιμετωπίζει προβλήματα, τόσο επιθετικά όσο και στην άμυνα. Έτσι, οι 2 ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το Πανεπιστήμιο Κύπρου να είναι μπροστά στο σκορ με μια διαφορά της τάξης του +7 (24-17).

Εκ διαμέτρου αντίθετη, όμως, ήταν η εικόνα του αγώνα στο Γ’ δεκάλεπτο. Οι “Αετοί” βγάζοντας ποιότητα στο παρκέ περιόρισαν κατά πολύ την επιθετική ορμή του Πανεπιστημίου Κύπρου και άρχισαν να βγάζουν τους σχεδιασμούς του κ. Ματσεντίδη κάτω από το καλάθι.

Έτσι, με επιμέρους σκορ 5-13, όχι απλά μείωσαν, αλλά έφεραν τούμπα το σκορ (29-30) με την τελευταία περίοδο να αναμενόταν με αγωνία.

Η αντεπίθεση των φιλοξενουμένων συνεχίστηκε και στο Δ’ δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα 4,22′ πριν τη λήξη του αγώνα να είναι μπροστά με 9 πόντους διαφορά (31-40).

Με τα φτερά τους κομμένα από την ανατροπή, οι καλαθοσφαιρίστριες του Πανεπιστημίου Κύπρου έμοιαζαν ανήμπορες να αντιδράσουν.

Επιχείρησαν μια τελευταία αντεπίθεση με ένα γρήγορο 6-0 (37-40), αλλά τα πάντα είχαν ουσιαστικά κριθεί. Έτσι, το Πανεπιστήμιο Κύπρου βρίσκοντας χώρους και ανοιχτό γήπεδο στα τελευταία 2 λεπτά άνοιξε ξανά τη διαφορά για το τελικό 37-49.

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Δημητρίου Κ., Πασχαλίδου Α., Μύθιλλου Ε., Κατσουρή Χ., Πασιουλή Χ., Ιωάννου Α., Αναξαγόρου Α.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Παναγοπούλου Δ., Ελευθεριάδου Σ., Dima S., Βασιλάκη Μ., Κεφαλά Ζ., Αντωνιάδου Ζ., Αντωνίου Π., Καλιάνου Χ., Παπαλλά Α., Πέτρου Μ., Καλιάνου Μ.

Φωτογραφικό υλικό του αγώνα στη σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending