fbpx

“Γλυκός” επίλογος στο μπάσκετ για το Ευρωπαϊκό!

Με τον πλέον ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε το Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας Γυναικών το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου!

Οι καλαθοσφαιρίστριες του Ευάγγελου Κώστα επικράτησαν στην τελευταία αγωνιστική του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με 35-65, σπάζοντας το ρόδι με την μοναδική τους νίκη στον μαραθώνιο!

Έχοντας εξασφαλίσει τον τίτλο του πρωταθλητή από την προηγούμενη αγωνιστική, οι καλαθοσφαιρίστριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κατέβηκαν με μοναδικό κίνητρο το αήττητο. Από την άλλη, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ήθελε την νίκη για να μην ολοκληρώσει το πρωτάθλημα με 0 νίκες.

Με το ξεκίνημα του ματς φάνηκε πως το κίνητρο των φιλοξενουμένων ήταν πιο ισχυρό με αποτέλεσμα το Α’ δεκάλεπτο να λήξει 10-18 υπέρ του Ευρωπαϊκού.

Παρόμοια εικόνα είχε ο αγώνας και στη 2η περίοδο και με επιμέρους σκορ 6-17, το ημίχρονο έληξε με το Ευρωπαϊκό να προηγείται 19 πόντους έναντι του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (16-35).

Με την επανέναρξη του αγώνα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας βελτιώθηκε στην άμυνα, αλλά επιθετικά εξακολουθούσε να μην βγάζει την σβελτάδα και την εκρηκτικότητα που μας συνήθισε στα προηγούμενα παιχνίδια του.

Κάπως έτσι, δεν κατάφερε να μειώσει στο σκορ, με τη διαφορά να παραμένει κοντά στους 20 πόντους (25-42) με τη λήξη του Γ’ δεκαλέπτου.

Με το ματς να έχει κριθεί, οι άμυνες άνοιξαν στο Δ’ δεκάλεπτο, κάτι που εκμεταλλεύτηκε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ανοίγοντας κι άλλο τη διαφορά για το τελικό 35-65.

Κορυφαία του ματς η Πετρούλα Κλοκκαρή που σημείωσε 24 πόντους για τους νικητές, ενώ από 12 πόντους για το Ευρωπαϊκό σημείωσαν οι Μιχαλάκη και Γιάγου. Σημαντική συνεισφορά στη νίκη για τους φιλοξενουμένους είχαν επίσης οι Γεωργίου (10 πόντοι) και Μιχαήλ (7 πόντοι).

Για τις πρωταθλήτριες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με 12 πόντους η Μαντώ Βασιλάκη ήταν η κορυφαία σκόρερ, με την Αντωνιάδου να ακολουθεί από κοντά με 10. Εφτά πόντους σημείωσε η Καλιάνου Μ., ενώ στον πίνακα των σκόρερ έγραψαν το όνομα τους και οι Παπαλλά, Καλιάνου Χ. και Παναγοπούλου που σκόραραν από δυο πόντους.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Παναγοπούλου Δ., Ελευθεριάδου Σ., Dima S., Βασιλάκη Μ., Κεφαλά Ζ., Αντωνιάδου Ζ., Αντωνίου Π., Καλιάνου Χ., Παπαλλά Α., Πέτρου Μ., Καλιάνου Μ.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Κλοκκαρή Π., Μιχαλάκη Α., Γιάγου Β., Γεωργίου Ε., Μιχαήλ Γ., Ανδρέου Π.

Φωτογραφικό υλικό του αγώνα στη σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending