Αυτές είναι οι αλλαγές που θα δεις στον οργανισμό σου καθώς χάνεις βάρος!

8fit.com

Το 2019 έχει μπει για τα καλά με νέους στόχους και όνειρα. Πολλοί από εμάς θέτουμε σαν στόχο να χάσουμε τα περιττά κιλά των ημερών και να πάμε επιτέλους στο γυμναστήριο. Αυτό δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί, φτάνει να υπάρχει υπομονή, πίστη και αντοχή.

Όταν χάνουμε βάρος, νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας και έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Εκτός από το να χάνουμε κιλά, υπάρχουν και άλλες αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα και το μυαλό μας.

Μετά από έρευνα, σου μαζέψαμε τις κύριες αλλαγές που συμβαίνουν στον οργανισμό μας καθώς χάνουμε βάρος:

1Έχουμε περισσότερη ενέργεια

Με το που χάνουμε τα πρώτα μας κιλά με τη βοήθεια της άσκησης, η ενέργεια και η αντοχή μας αυξάνεται.

Αυτό συμβαίνει επειδή, όσο πιο λίγο βάρος κουβαλάμε, αποθηκεύουμε περισσότερη ενέργεια για να κάνουμε άλλα σημαντικά πράγματα. Επιπρόσθετα, βελτιώνονται και τα επίπεδα οξυγόνου και μειώνεται η κούραση.

2Βελτιώνεται η μνήμη

Ο εγκέφαλος είναι ένα άλλο όργανο το οποίο επωφελείται από την απώλεια βάρους. Συγκεκριμένα, έρευνες έδειξαν ότι το μυαλό μας γίνεται πιο παραγωγικό και ενεργό όταν αποθηκεύει νέα πράγματα, οπότε χρειάζεται λιγότερες πηγές για να συλλέξει τις απαραίτητες πληροφορίες.

3Το δέρμα μας γίνεται πιο καθαρό

Με τη μείωση του βάρους, το δέρμα μας ξεφορτώνει τις τοξικές ουσίες, τα μαύρα στίγματα και τη λιπαρότητα. Επιπλέον, τα μαλλιά μας γίνονται πιο δυνατά και πυκνά και τα νύχια μας δυναμώνουν.

4Δεν μας πονάνε τα πόδια μας

Όταν χάνουμε ένα γραμμάριο από το σώμα μας, τότε μειώνονται 4 γραμμάρια της πίεσης των αρθρώσεων των γόνατων μας και λιγοστεύουν οι πιθανότητες της πάθησης της αρθρίτιδας.

5Οι αλλεργίες γίνονται πιο ήπιες

Όσο πιο πολύ βάρος έχουμε, τόσο πιο πολύ δυσκολευόμαστε να αναπνέουμε. Γι’ αυτό, καθώς χάνουμε βάρος, βελτιώνονται τα επίπεδα οξυγόνου μας και μειώνονται τα συμπτώματα των αλλεργιών.

6Γινόμαστε ευαίσθητοι στις ψυχρές θερμοκρασίες

Αυτό οφείλεται στο ότι το δέρμα μας γίνεται λεπτότερο, αφού ξεφορτώνεται το περιττό λίπος και αλλάζει ο μεταβολισμός μας.

Το σώμα μας προσπαθεί να διατηρήσει όσο πιο πολλή ενέργεια χρειάζεται επειδή δεν έχει τόσο πολύ λίπος όσο προηγουμένως.

7Έχουμε λιγότερους πονοκεφάλους

Η παχυσαρκία αυξάνει το ρίσκο της ημικρανίας κατά 50% και με την απώλεια βάρους έχουμε λιγότερες πιθανότητες στο να πονέσουμε το κεφάλι μας.

8Ανοίγει η όρεξη μας

moneycrashers.com

Ο χειρότερος μας εχθρός, διότι όταν κάνουμε “δίαιτα” και στερούμαστε τα αγαπημένα μας φαγητά, αποκτάμε λιγούρες και “ανοίγει” το στομάχι μας.

Αυτό έχει ως ποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να… γκρεμίσουμε όλα όσα κτίσαμε με την καλή διατροφή και άσκηση.

Γι’ αυτό, παν μέτρον άριστον και η κατανάλωση όλων των “παράνομων” φαγητών να γίνεται με προσοχή!

Έχεις προσέξει και εσύ αυτές τις αλλαγές καθώς έχανες βάρος; Εάν ναι, γράψε μας την εμπειρία σου στα comments!