fbpx

Αυτές είναι οι αλλαγές που θα δεις στον οργανισμό σου καθώς χάνεις βάρος!

Το 2019 έχει μπει για τα καλά με νέους στόχους και όνειρα. Πολλοί από εμάς θέτουμε σαν στόχο να χάσουμε τα περιττά κιλά των ημερών και να πάμε επιτέλους στο γυμναστήριο. Αυτό δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί, φτάνει να υπάρχει υπομονή, πίστη και αντοχή.

Όταν χάνουμε βάρος, νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας και έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Εκτός από το να χάνουμε κιλά, υπάρχουν και άλλες αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα και το μυαλό μας.

Μετά από έρευνα, σου μαζέψαμε τις κύριες αλλαγές που συμβαίνουν στον οργανισμό μας καθώς χάνουμε βάρος:

1
Έχουμε περισσότερη ενέργεια

Με το που χάνουμε τα πρώτα μας κιλά με τη βοήθεια της άσκησης, η ενέργεια και η αντοχή μας αυξάνεται.

Αυτό συμβαίνει επειδή, όσο πιο λίγο βάρος κουβαλάμε, αποθηκεύουμε περισσότερη ενέργεια για να κάνουμε άλλα σημαντικά πράγματα. Επιπρόσθετα, βελτιώνονται και τα επίπεδα οξυγόνου και μειώνεται η κούραση.

2
Βελτιώνεται η μνήμη

Ο εγκέφαλος είναι ένα άλλο όργανο το οποίο επωφελείται από την απώλεια βάρους. Συγκεκριμένα, έρευνες έδειξαν ότι το μυαλό μας γίνεται πιο παραγωγικό και ενεργό όταν αποθηκεύει νέα πράγματα, οπότε χρειάζεται λιγότερες πηγές για να συλλέξει τις απαραίτητες πληροφορίες.

3
Το δέρμα μας γίνεται πιο καθαρό

Με τη μείωση του βάρους, το δέρμα μας ξεφορτώνει τις τοξικές ουσίες, τα μαύρα στίγματα και τη λιπαρότητα. Επιπλέον, τα μαλλιά μας γίνονται πιο δυνατά και πυκνά και τα νύχια μας δυναμώνουν.

4
Δεν μας πονάνε τα πόδια μας

Όταν χάνουμε ένα γραμμάριο από το σώμα μας, τότε μειώνονται 4 γραμμάρια της πίεσης των αρθρώσεων των γόνατων μας και λιγοστεύουν οι πιθανότητες της πάθησης της αρθρίτιδας.

5
Οι αλλεργίες γίνονται πιο ήπιες

Όσο πιο πολύ βάρος έχουμε, τόσο πιο πολύ δυσκολευόμαστε να αναπνέουμε. Γι’ αυτό, καθώς χάνουμε βάρος, βελτιώνονται τα επίπεδα οξυγόνου μας και μειώνονται τα συμπτώματα των αλλεργιών.

6
Γινόμαστε ευαίσθητοι στις ψυχρές θερμοκρασίες

Αυτό οφείλεται στο ότι το δέρμα μας γίνεται λεπτότερο, αφού ξεφορτώνεται το περιττό λίπος και αλλάζει ο μεταβολισμός μας.

Το σώμα μας προσπαθεί να διατηρήσει όσο πιο πολλή ενέργεια χρειάζεται επειδή δεν έχει τόσο πολύ λίπος όσο προηγουμένως.

7
Έχουμε λιγότερους πονοκεφάλους

Η παχυσαρκία αυξάνει το ρίσκο της ημικρανίας κατά 50% και με την απώλεια βάρους έχουμε λιγότερες πιθανότητες στο να πονέσουμε το κεφάλι μας.

8
Ανοίγει η όρεξη μας

Ο χειρότερος μας εχθρός, διότι όταν κάνουμε “δίαιτα” και στερούμαστε τα αγαπημένα μας φαγητά, αποκτάμε λιγούρες και “ανοίγει” το στομάχι μας.

Αυτό έχει ως ποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να… γκρεμίσουμε όλα όσα κτίσαμε με την καλή διατροφή και άσκηση.

Γι’ αυτό, παν μέτρον άριστον και η κατανάλωση όλων των “παράνομων” φαγητών να γίνεται με προσοχή!

Έχεις προσέξει και εσύ αυτές τις αλλαγές καθώς έχανες βάρος; Εάν ναι, γράψε μας την εμπειρία σου στα comments!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending