fbpx

5 μεταγραφές που δεν περίμενε κανείς να πραγματοποιηθούν!

Κάθε μεταγραφική περίοδος κρύβει τις ιδιαιτερότητες της, όπως και κάθε ομάδα τη στρατηγική της.

Μέσα στα χρόνια όμως και ειδικά τα τελευταία χρόνια που το παζάρι “τρελάθηκε” είδαμε πολλές μεταγραφές που πολύ λίγοι άνθρωποι περίμεναν πως θα τις δούμε κάποτε.

Με άλλα λόγια, είδαμε μεταγραφές που όταν διαβάζεις γι’ αυτές, λες “Πώς έγινε αυτό; Γιατί αυτοί να θέλουν τον (τάδε);”

Αν θέλεις να δεις 5 τέτοιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις, συνέχισε να διαβάζεις:

1
Kevin-Prince Boateng στην Barcelona

Ήταν μια κίνηση από τους blaugrana που ξάφνιασε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Άλλωστε, ο Prince τον Μάρτη γίνεται 32 χρονών, δεν φημίζεται για τη σταθερότητα στην απόδοση του, ενώ και η καριέρα του γενικότερα πήρε την κατιούσα. Μην ξεχνάμε πως η Barca τον πήρε ως δανεικό από την Sassuolo.

Αγωνιστικά, ωστόσο, η κίνηση αυτή μοιάζει ορθή με βάση τα δεδομένα που έθεσαν στην ομάδα της Καταλονίας.

Ο Valverde αναζητούσε ένα ποδοσφαιριστή στην επιθετική γραμμή για να μπορεί να ξεκουράζεται ο Suarez, με τον πρόσφατο τραυματισμό του Dembele να κάνει αυτή την κίνηση ακόμα πιο επιτακτική.

Ο ποδοσφαιριστής αυτός θα έπρεπε να ήταν σχετικά φτηνός, να μπορεί να παίξει ως σέντερ φορ, να ξέρει το ισπανικό πρωτάθλημα και κυρίως να μην έχει πρόβλημα να κάθεται στον πάγκο σε πολλά παιχνίδια, προϋποθέσεις που πληρεί και με το παραπάνω ο Γκανέζος!

2
Julien Faubert στη Real Madrid

Υποθέτω πως το βλέμμα που έχει ο υπέρτατος Alfredo di Stefano είχαν και οι περισσότεροι φίλοι της Real Madrid σε όλο τον κόσμο, όταν τον χειμώνα του 2009 η ομάδα τους ολοκλήρωνε τον δανεισμό του Julien Faubert από τη West Ham.

Ήταν μια κίνηση που δεν είχε καμιά απολύτως λογική από πλευράς merengues.

Οι 2 συμμετοχές που κατέγραψε μέχρι το καλοκαίρι του 2009 ο Γάλλος αμυντικός μέσος ήταν και πολλές, αν κρίνουμε πως στην εξάμηνη παρουσία του στο “Santiago Bernabeu” ο Faubert “πρόλαβε” να χάσει μια προπόνηση (επειδή νόμιζε πως είχε ρεπό) και να αποκοιμηθεί στον πάγκο σε παιχνίδι απέναντι στη Villareal.

3
Kim Kallstrom στην Arsenal

Ίσως ξέρεις τον Kallstrom από τις αμέτρητες αναφορές στον ελληνικό αθλητικό Τύπο πριν μερικά χρόνια και το λεγόμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού Πειραιώς να τον αποκτήσει (κίνηση που δεν έγινε ποτέ).

Ίσως, πάλι, να θυμάσαι τον Kallstrom είτε από την 6χρονη παρουσία του στη Lyon (2006-2012), είτε από την παρουσία του στην εθνική Σουηδίας.

Πέρα από αυτά, η κίνηση της Arsenal να τον αποκτήσει ως δανεικό από την Spartak Moscow τον χειμώνα του 2014, όταν ο Σουηδός στα 32 του έμοιαζε να είχε ξεπεράσει αυτό που οι Άγγλοι λένε “his prime” ήταν κάτι που ξάφνιασε πολλούς.

Τελικά, ο Σουηδός χαφ αντιμετώπιζε και πρόβλημα στη μέση κάτι που τον άφησε να αγωνιστεί μόλις 3 φορές για την ομάδα του Arsene Wenger.

4
Tevez και Mascherano στη West Ham

Την τελευταία μέρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου του 2006, δυο 22χρονοι Αργεντίνοι ποδοσφαιριστές μεταγράφονται από την Corinthians στη West Ham. Τίποτα περίεργο ως εδώ.

Έλα όμως που οι 2 αυτοί ποδοσφαιριστές ήταν ο Carlos Tevez και ο Javier Mascherano, δυο παίκτες για τους οποίους ενδιαφέρονταν σχεδόν όλες οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης; Ήταν μια κίνηση από “τα σφυριά” που ξάφνιασε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Το καθεστώς ιδιοκτησίας των ποδοσφαιριστών ήταν κάτι παραπάνω από ομιχλώδες, κάτι που εμπόδισε πολλούς συλλόγους να ενδιαφερθούν.

Έτσι, δεν αποτέλεσε έκπληξη που τελικά η West Ham κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 5,5 εκατομμυρίων λιρών για παραβίαση των νόμων της Premier League.

5
Nicklas Bendtner στη Juventus

Η είδηση του δανεισμού του επιθετικού της Arsenal, Nicklas Bendtner στη Juventus το καλοκαίρι του 2012 ήταν κάτι που όχι απλά ξάφνιασε, αλλά σόκαρε τους φίλους του ποδοσφαίρου.

Πώς ήταν δυνατόν η Juventus να θέλει τον Δανό επιθετικό από τη στιγμή που στην αγορά υπήρχαν πιο αξιόπιστοι, πιο σταθεροί και καλύτεροι επιθετικοί από τον Bendtner;

Άλλωστε, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ο Δανός δεν έδειξε πως μπορούσε να βασιστεί μια ομάδα πάνω του.

Έτσι, δεν ήταν έκπληξη για κανένα όταν μετά από ένα χρόνο, έχοντας αγωνιστεί μόλις σε 9 αγώνες και χωρίς να σκοράρει ο “Lord Bendtner” επέστρεψε στους κανονιέρηδες.

Ποια μεταγραφή ήταν για ‘σένα η πιο απρόσμενη;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,400FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending