Μαργαρίτα Σταύρου: Όσα είπε η Φοιτήτρια Μηχανογραφημένης Λογιστικής!

Η Μαργαρίτα Σταύρου είναι φοιτήτρια στο American College. Πρόσφατα παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη, μιλώντας για την εμπειρία της ως πρωτοετής φοιτήτρια εκεί.

Δες πιο κάτω όσα είπε:

Μαργαρίτα, το πρώτο τετράμηνό σου στο Κολέγιο μας σχεδόν τελείωσε. Πες μας τις εντυπώσεις σου.

Ομολογώ πως πέρασε πολύ γρήγορα και αυτό πιστεύω πως οφείλεται στο πολύ καλό περιβάλλον που υπάρχει στο Κολέγιο. Οι καθηγητές είναι φιλικοί και εξυπηρετικοί σε όποια βοήθεια και αν χρειάστηκα.

Ζεις και εργάζεσαι στην επαρχία Αμμοχώστου. Πες μας λίγο για εσένα.

Ζω στη Σωτήρα, είμαι 20 χρονών, εργάζομαι σε κατάστημα ρούχων και σπουδάζω Μηχανογραφημένη Λογιστική.

Η απόσταση μεταξύ εργασίας και Κολεγίου απαιτεί κάποιο χρόνο. Ποιο είναι το σχόλιο σου;

Η αλήθεια είναι αρκετά δύσκολο αυτό με την απόσταση και κουραστικό κάποιες φορές. Προσπαθώ να το συνηθίσω. Ελπίζω πως σύντομα θα καταφέρω να μετακομίσω στη Λευκωσία.

Γιατί επέλεξες να σπουδάσεις Λογιστική;

Ο συγκεκριμένος κλάδος έχει αρκετές ευκαιρίες και είναι κλάδος με μέλλον.

Η λογιστική υπάρχει παντού και είναι καθημερινά μέσα στη ζωή μας.

Πώς επέλεξες να σπουδάσεις Μηχανογραφημένη Λογιστική στο AC;

Το έψαξα, είδα ότι είναι αναγνωρισμένο, διαφορετικό και ενδιαφέρον και πιστεύω ότι θα είναι πολύ βοηθητικό για εμένα και για αυτό που ήθελα να ακολουθήσω.

Συμμετείχες πρόσφατα στο σεμινάριο Τεχνικών Πώλησης, το οποίο είναι επιχορηγημένο από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Πες μας τις εντυπώσεις σου.

Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε κάποιο σεμινάριο και δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο ενδιαφέρον. Ήταν χρήσιμο και με βοήθησε στην καθημερινότητα μου στον τρόπο διαχείρισης και στον τρόπο αντιμετώπισης καταστάσεων.

Τι θα ήθελες να προτείνεις στους Υπεύθυνους το AC;

Να υπάρχει δωρεάν χώρος στάθμευσης. Να συνεχίσουν τις αναβαθμίσεις στο Κολέγιο και να συνεχίσουν να είναι εξυπηρετικοί, ευγενικοί και φιλικοί.

Τι θα ήθελες να πεις σε νέους φοιτητές της Μηχανογραφημένης Λογιστικής;

Να πιστεύουν στις δυνατότητες τους, να μη φοβούνται. Οι καθηγητές θα είναι δίπλα τους σε ότι χρειαστούν, όπως και οι υπόλοιποι υπεύθυνοι.

Το πρόγραμμα Μηχανογραφημένης Λογιστικής είναι εξαιρετικό και θα τους βοηθήσει πολύ για αυτό που επέλεξαν να ακολουθήσουν.

Καλή επιτυχία στις εξετάσεις σου Μαργαρίτα!