fbpx

Οι 5 λόγοι που αποφασίζουμε να ΜΗΝ πάμε γυμναστήριο τελικά!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα ευχήθηκες (και έβαλες στόχο) να αρχίσεις γυμναστήριο, ώστε να έχεις πιο πολλή ενέργεια αλλά και να βελτιώσεις την υγεία σου!

Όμως, κάθε χρονιά που θέτουμε αυτόν τον στόχο, από μέσα μας κρυφογελάμε αφού έχουμε πλήρη επίγνωση – όπως και κάθε χρονιά – ότι θα βρούμε χίλιες δικαιολογίες και έτσι η εγγραφή στο γυμναστήριο θα συνεχίσει να αναβάλλεται επ’ αόριστον!

Αυτοί είναι οι 5 λόγοι που αποφασίζουμε να ΜΗΝ πάμε γυμναστήριο τελικά:

1
Ύπνος και ξεκούραση!

Φυσικά και δεν θέλεις να τρέχεις στα γυμναστήρια μετά από μια κουραστική μέρα στο πανεπιστήμιο ή στη δουλειά!

Μόλις φτάσεις στο σπιτάκι σου, το πρώτο πράγμα που θέλεις να κάνεις – και με το δίκιο σου – είναι να βάλεις τις πυτζάμες σου, να αράξεις στο κρεβατάκι σου ή στον καναπέ σου που σε “κοιτάνε” δελεαστικά και να χαζέψεις την τηλεόραση μέχρι να σε πάρει ούπνος!

Ε, από το να κτυπιέσαι στο γυμναστήριο, η ιδέα του να κοιμηθείς και να χαλαρώσεις ακούγεται –προφανώς πολύ καλύτερη!

2
Κρύο ή ζέστη!

Είτε είναι χειμώνας είτε είναι καλοκαίρι, ο καιρός πάντα θα αποτελεί μια καλή δικαιολογία για να μην πας γυμναστήριο.

Τον χειμώνα με το κρύο, είναι τρομερά δύσκολο – έως αδύνατο – να αποχωριστείς την κουβερτούλα και το τζάκι σου – άσε που μπορεί να αρρωστήσεις βγαίνοντας έξω από τη ζεστασιά του σπιτιού σου (βέβαια, να σημειώσουμε ότι αυτή η δικαιολογία δεν ισχύει πάντοτε μιας και αν έχεις κανονίσει να πιεις hot chocolate με την παρέα σου, δεν σου περνά καν από το μυαλό ότι μπορεί να αρρωστήσεις με το κρύο!).

Από την άλλη, αν είναι καλοκαίρι με την ανυπόφορη ζέστη, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσεις το air-condition του δωματίου σου και το φραπεδάκι σου για να ιδρώνεις στις αίθουσες του γυμναστηρίου!

3
“Υποχρεώσεις”

Παίρνεις την απόφαση ότι από την επόμενη μέρα ξεκινάς γυμναστήριο και… τότε έρχονται στο μυαλό σου χιλιάδες “υποχρεώσεις” που έχεις:

Την επόμενη μέρα πρέπει να αρχίσεις εντατικό διάβασμα για εξετάσεις, την μεθεπόμενη μέρα πρέπει να γίνουν οι δουλειές του σπιτιού, το Σαββατοκύριακο πρέπει να κάνεις τα ψώνια για το σπίτι

Οι δικαιολογίες (σε μορφή υποχρεώσεων) που μπορεί να σκαρφιστεί το μυαλό σου για να σε πείσει ότι δεν έχεις έστω και λίγο χρόνο να αφιερώσεις στο γυμναστήριο, είναι πραγματικά ατελείωτες!

4
Το γυμναστήριο δεν είναι βολικό!

Πολλές φορές σκέφτεσαι αν αξίζει όντως να πας γυμναστήριο.  Μετά, έρχεται στο μυαλό σου ότι για να πας γυμναστήριο πρέπει να αντιμετωπίσεις την κίνηση εξαιτίας της οποίας μπορεί να θέλεις και μισή ώρα μέχρι να φτάσεις εκεί.

Σκέφτεσαι επίσης όλα τα αθλητικά ρούχα που πρέπει να κουβαλήσεις μαζί σου και ότι το γυμναστήριο θα είναι γεμάτο κόσμο και εσύ ή θα ντρέπεσαι ή θα περιμένεις ώρες ώστε να αδειάσουν τα μηχανήματα που θέλεις.

Αν πάλι θέλεις να παρακολουθήσεις προγράμματα/classes στο γυμναστήριο, ποιος σου εγγυάται ότι οι ώρες θα είναι βολικές;  Έτσι λες: θα κάνω γυμναστικούλα σπίτι μου όμορφα και ωραία, όποτε βρω χρόνο και όρεξη!

Αλλά η πικρή αλήθεια είναι πως ενώ νομίζεις ότι θα είσαι σαν την κοπέλα της φωτογραφίας, δεν βρίσκεις ποτέ ούτε χρόνο ούτε όρεξη και η γυμναστική αναβάλλεται ξανά!

5
Το καλοκαίρι αργεί!

Όταν συνειδητοποιείς ότι έχεις ακόμα μέρες για το καλοκαιράκι,χαλαρώνεις! Έτσι, αποφασίζεις να ενδώσεις για ακόμη λίγο καιρό στα αγαπημένα σου φαγητά, χωρίς να τυραννιέσαι στο γυμναστήριο στο οποίο θα θυμηθείς να πας λίγες εβδομάδες πριν την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού ώστε να “χτίσεις” την κορμάρα σου!

Βέβαια, το γυμναστήριο δεν είναι εκεί για να το επισκεπτόμαστε μόνο το καλοκαιράκι ούτε απλά για να αποκτήσουμε ένα γυμνασμένο σώμα!

Είναι εκεί για να δυναμώσουμε το σώμα μας, να αυξήσουμε την ενέργειά μας και, κυρίως, να βελτιώσουμε την υγεία μας!

Άρα, πότε θα πάψουμε να βρίσκουμε δικαιολογίες και να κάνουμε τη γυμναστική μέρος της ζωής μας;

Εσύ με ποιο από τα πιο πάνω ταυτίζεσαι περισσότερο;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending