fbpx

5 διάσημες Κύπριες που δεν έγιναν τυχαία γνωστές στον κόσμο!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, καλό θα ήταν να φέρουμε στο μυαλό μας μερικές (από τις άπειρες) σπουδαίες Κύπριες γυναίκες που πέτυχαν πολλά!

Η γυναίκα από τη φύση της έχει ανεξάντλητη δύναμη και μπορεί να καταφέρει τα πάντα, όπως το απέδειξαν τόσες και τόσες γυναίκες παγκόσμια.

Ας τιμήσουμε, λοιπόν, τη γυναίκα με κάποια ηχηρά παραδείγματα:

1
Άννα Βίσση

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πασίγνωστη και ταλαντούχα με πολλές επιτυχίες στο βιογραφικό της η διεθνής μας τραγουδίστρια. Δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς τις συμμετοχές της Άννας Βίσση στη Eurovision, με καλύτερη την 5η θέση που πέτυχε με το τραγούδι “Μόνο η αγάπη” το 1982.

Η συνεργασία της με τον Νίκο Καρβέλα της χάρισε πολλές επιτυχίες, όπως η γνωστή μπαλάντα “Δώδεκα”. Μέχρι σήμερα συνεχίζει την πετυχημένη καριέρα της, κάνοντάς μας περήφανους!

2
Νεκταρία Παναγή

Facebook: @Nektaria Panayi

Αθλήτρια στο άλμα εις μήκος, η Νεκταρία Παναγή ασχολείται με το άθλημα από τα 9 της χρόνια.

Στα 17 της κέρδισε το χρυσό στους αγώνες μικρών κρατών Ευρώπης. Το 2013 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στη Μερσίνα της Τουρκίας.

Έχει πάρει το πτυχίο της στις Επιστήμες της Αγωγής (Δημοτική Εκπαίδευση) και το μεταπτυχιακό της στη Μαθηματική Παιδεία, συνεχίζοντας με διδακτορικές σπουδές. Η νεαρή αθλήτρια αποτελεί αναμφίβολα παράδειγμα προς μίμηση για τα νέα παιδιά και ελπίζουμε να ακολουθήσουν τη λαμπρή πορεία της!

3
 Άννα Μονογιού

gossip-tv.gr

Από τις Κύπριες ηθοποιούς ξεχωρίζουμε την Άννα Μονογιού, η οποία δεν αρκέστηκε στα κυπριακά δρώμενα, αλλά ακολούθησε λαμπρή πορεία και στην Ελλάδα με πλούσιο βιογραφικό, τόσο από την τηλεόραση όσο και από το θέατρο!

Ο ρόλος της ωςΠπινού” στο κυπριακό σίριαλ “Αίγια Φούξια” την καθιέρωσε στο κυπριακό κοινό, δείχνοντας τις υποκριτικές της ικανότητες και στο είδος της κωμωδίας.

4
Μύρια Γαλάζη

cityportal.gr

Έχει κερδίσει το βραβείο Παπανικολάου 2018, το οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου, για την έρευνά της γύρω από τον μεταστατικό καρκίνο του προστάτη.

Η Κύπρια γιατρός, Μύρια Γαλάζη, κλινική ερευνήτρια στο νοσοκομείο St Bartholomew’s του Λονδίνου, επέλεξε τον καρκίνο του προστάτη διότι, όπως λέει, είναι ο πιο συχνός στους άντρες και υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση ότι οι ασθενείς δεν πεθαίνουν από αυτόν.

Λαμπρό παράδειγμα Κύπριας γυναίκας που διαπρέπει και μας κάνει περήφανους στο εξωτερικό!

5
Ευρυδίκη

govastileto.gr

Την πεντάδα ολοκληρώνει άλλη μία επιτυχημένη Κύπρια τραγουδίστρια με λαμπρή πορεία στον χώρο του τραγουδιού.

Η Ευρυδίκη εκπροσώπησε 3 φορές την Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision, με καλύτερη θέση την 11η. Σήμερα συνεχίζει ακόμη να μαγεύει τους πάντες με τις δυνατότητες της φωνής της!

Σπουδαία παραδείγματα γυναικών που έχουν να μας διδάξουν να πιστεύουμε στον εαυτό μας, να θέτουμε καθημερινά στόχους και να παλεύουμε για την επίτευξή τους.

Χρόνια Πολλά, λοιπόν, σε όλες τις γυναίκες, διάσημες και μη, γιατί κάθε μία αξίζει πολλά!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending