fbpx

Συνέντευξη του Παναγιώτη Κυριακίδη, φοιτητή Γαστρονομικών Τεχνών στο American College!

Δες όσα είπε πρόσφατα αυτός ο φοιτητής Γαστρονομικών Τεχνών στο American College!

– Παναγιώτη, σπουδάζεις Γαστρονομικές Τέχνες στο AC. Πες μας λίγα πράγματα για εσένα.

Έχω αποφοιτήσει από το ΑΞΙΚ και πήρα την απόφαση να συνεχίσω τις σπουδές μου στο AC για να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου. Επίσης έχω εργαστεί σε αρκετά ξενοδοχεία στην περιοχή Αμμοχώστου. Αγαπώ το επάγγελμα του μάγειρα και θέλω να μάθω όσα πιο πολλά μπορώ για τη Γαστρονομία.

– Έχεις πλούσια επαγγελματική εμπειρία σε Ξενοδοχεία στην περιοχή Αμμοχώστου. Ποιες είναι οι συμβουλές σε νεότερους φοιτητές του προγράμματος;

Οι νεότεροι φοιτητές που θέλουν να ασχοληθούν με την μαγειρική θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τις δύσκολες συνθήκες που απαιτεί η ξενοδοχειακή βιομηχανία. Με τη μάθηση θα τους είναι πιο εύκολο να προσαρμοστούν στη βιομηχανία και στις ανάγκες που απαιτεί.

– Έχεις ανώτερο δίπλωμα στις Γαστρονομικές Τέχνες από το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ίδρυμα Κύπρου. Για ποιο λόγο προτίμησες να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο AC;

Ο λόγος που συνέχισα στο AC είναι γιατί το ΑΞΙΚ έχει τριετές πρόγραμμα σπουδών και τα υπόλοιπα ιδρύματα απαιτούσαν 2 χρόνια για να αποχτήσω πτυχίο. Στο AC είχα την ευκαιρία να κάνω μόνο ένα χρόνο για το πτυχίο. Επίσης είναι στα αγγλικά και αυτό θα με βοηθήσει στη συνέχεια.

– Ποιο είναι το αγαπημένο σου μάθημα και ποιο σε δυσκολεύει περισσότερο;

Το αγαπημένο μου μάθημα είναι το Principles of Management μιας και δεν έχω μαθήματα μαγειρικής. Το συγκεκριμένο μάθημα βοηθά στην κατανόηση μια επιχείρησης και θα με βοηθήσει στις μελλοντικές μου βλέψεις μιας και θέλω να ανοίξω το δικό μου εστιατόριο.

– Ποια είναι η γνώμη σου για τα εργαστήρια μαγειρικής του Κολεγίου;

Τα εργαστήρια είναι άνετα με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό.

– Αγαπημένο Φαγητό;

Όσο και να φαίνεται περίεργο μου αρέσουν τα φαγητά, τα οποία δεν έχουν πολλές σάλτσες, όπως grill κοτόπουλο.


– Πρόσφατα είχες την ευκαιρία να μαγειρέψεις μαζί με τον Τιμολέων Διαμαντή, τον νικητή του Masterchef. Πώς ήταν η όλη εμπειρία;

Η όλη εμπειρία ήταν καταπληκτική. Η οργάνωση από τους υπεύθυνους ήταν άψογη και βγήκε ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα.

– Τι θα συμβούλευες το American College;

Να συνεχίσει την άψογη δουλειά που κάνει στο να εμπλουτίζει τις γνώσεις των φοιτητών. Επίσης θα ήθελα να συνεχίσει τις προσπάθειες, ώστε να ενσωματώσει καινούριους φοιτητές.

– Ποια είναι τα πλάνα σου για το μέλλον;

Θέλω να ανοίξω ένα εστιατόριο που θα παρέχει νέες ιδέες και πιάτα. Προς το παρόν, εστιάζομαι στο να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου πάνω σε αυτό.

Ενδιαφέρεσαι να σπυδάσεις Γαστρονομικές Τέχνες ή κάποιο άλλο κλάδο στο American College; Δες εδώ όλα τα προγράμματα του American College!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending