Γιατί τα ζευγάρια τσακώνονται πιο εύκολα όταν πάνε διακοπές μαζί;

Student at Communication and Internet Studies, CUT
couple-fighting4
thrillist.com

Οι τσακωμοί και οι καβγάδες είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο στις σχέσεις και οι ειδικοί λένε ότι είναι σημάδι αγάπης, γιατί “απ’ αγαπά, παιδεύει“. Πόσο μάλλον στις διακοπές…

Οι διακοπές θεωρούνται μια mini-συγκατοίκηση. Αναγκάζεσαι να κοιμηθείς, να κάνεις μπάνιο, να φας και γενικά να μοιραστείς ένα χώρο με έναν άλλο άτομο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, υπάρχουν 12 λόγοι που εξηγούν γιατί τα ζευγάρια τσακώνονται πιο εύκολα όταν πάνε διακοπές μαζί. Εμείς επιλέξαμε τους 10 σημαντικότερους και σου τους παρουσιάζουμε.

Δες πιο κάτω τους λόγους:

1Περιβάλλον

br.freepik.com

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω η συμβίωση ανάλογα με το περιβάλλον μπορεί να αλλάξει.

Το περιβάλλον της πόλης, δηλαδή δουλειά, δουλειά και δουλειά, διαφέρει σε πολλά σημεία από το περιβάλλον των διακοπών, δηλαδή τη θάλασσα, τα ποτά και τη διασκέδαση.

2Εγωισμός

makehimleaveher.com

Μερικές φορές κάτω υπό συγκεκριμένες συνθήκες τα εγώ ενός ζευγαριού βρίσκονται σε ένα περιβάλλον συνεχών συγκρούσεων.

Αυτές είναι οι στιγμές που ένας από τους δύο αντιλαμβάνεται ότι ίσως το ταίρι του να μην είναι τελικά ο ένας ή η μία, με αποτέλεσμα να ξενοκοιτάνε.

3Συνύπαρξη

Ζευγάρια τα οποία δεν έχουν αρκετά συχνές επαφές στην καθημερινή τους ζωή, ξαφνικά βρίσκονται στη θέση που βλέπουν καθημερινά τον/την σύντροφό τους.

Αυτό δημιουργεί ένα είδος εντάσεων μεταξύ τους.

4Διασκέδαση

oprah.com

Η σύνδεση διακοπών και διασκέδασης στο μυαλό του κάθε ανθρώπου γίνεται αυτόματα. Οι ψηλές φιλοδοξίες ψυχαγωγίας κάνουν το ταίρι τους να φαίνεται λίγος/η.

Αν και κάλλιστα μπορούν να περάσουν και οι δύο μαζί ατελείωτες ώρες στα beach bars της περιοχής.

5Ρουτίνα

thebesttravelplaces.com

Τα ψυχοσωματικά προβλήματα και οι αλλαγές είναι συχνό φαινόμενο που πηγάζει μέσα από την απότομη αλλαγή της ρουτίνας των ζευγαριών.

6Διατροφή

theromantic.com

Το γνωστό “έρχεται καλοκαίρι, πρέπει να χάσω κιλά” εξακολουθεί να είναι μάστιγα και στα ζευγάρια. Οι δίαιτες, οι διατροφές και οι προπονήσεις,  προκαλούν άγχος και επιθετική συμπεριφορά.

7Σύνδρομο της Σταχτοπούτας

lafitness.wordpress.com

Κατά τη διάρκεια των διακοπών δημιουργείται ένα σύνδρομο το οποίο προκαλεί φθόνο και ζήλια για τους γύρω σου και για τον εαυτό σου, με επιπτώσεις στη σχέση σου.

Αυτά τα συναισθήματα προκαλούνται κυρίως βλέποντας ότι δεν είσαι ο/η πιο όμορφος/η π.χ. στην παραλία.

8Ελεύθερος χρόνος

iatronet.gr

Οι διακοπές σου προσφέρουν άπλετο ελεύθερο χρόνο οδηγώντας σε να σκέφτεσαι τι μπορεί να σου φέρει το μέλλον ή τις δουλειές που σε περιμένουν, επιστρέφοντας στη καθημερινή ζωή της πόλης.

9Τρίγωνο του διαβόλου

freedesignfile.com/shape.com

Αν δεν γνωρίζεις τι είναι, σε πληροφορούμε ότι το τρίγωνο του διαβόλου αναφέρεται στο στήθος (για γυναίκες) ή στέρνο (για άντρες), κοιλιακούς και οπίσθια. Οι παραλίες μετατρέπονται σε πασαρέλες και δημιουργούνται υπαρξιακά προβλήματα.

10Μέγεθος

goodfon.com

Το σύνδρομο του μεγέθους σχετίζεται αρκετά με το τρίγωνο του διαβόλου. Αναφέρεται σε καταστάσεις οι οποίες δημιουργούν στο άτομο προσωπικές ανησυχίες και ανασφάλειες.

Εσένα σου έτυχε κάτι από τα πιο πάνω με το ζευγάρι σου;