fbpx

Φίλοι της Γης Κύπρου: Δες πώς λειτουργεί ο «Χάρτης των…σκουπιδιών»!

Οι Φίλοι της Γης Κύπρου, στα πλαίσια του προγράμματος «Stop the plastic flow», που επωφελείται από την υποστήριξη του Beyond Plastic Med, έχουν δημιουργήσει έναν διαδραστικό χάρτη στην ιστοσελίδα τους.

Εκεί καλούν το κοινό να σημειώνει τοποθεσίες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρύπανσης από πλαστικά ή σκουπίδια, ανεβάζοντας φωτογραφίες από όλη τη Κύπρο και κάνοντας σχόλια για αυτές. Οι φωτογραφίες αποτυπώνονται στο χάρτη ως κόκκινοι δείκτες!

Δες τι μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις τον πλανήτη μας!

facebook page: Friends of the Earth Cyprus – Φίλοι της Γης Κύπρου

Στόχος είναι να γίνει γεωγραφική αποτύπωση των τοποθεσιών που έχουν καταστεί παράνομες χωματερές ή χώροι ανεξέλεγκτης απόρριψης αποβλήτων και να καταγραφούν περιοχές που διαθέτουν ακατάλληλους ή ανύπαρκτους κάδους σε δάση, πεδιάδες, παραλίες, μονοπάτια της φύσης, ποταμούς, φράγματα, πόλεις και χωριά.

Facebook page: Friends of the Earth Cyprus – Φίλοι της Γης Κύπρου

Ο «Χάρτης των…σκουπιδιών» των Φίλων της Γης, επιδιώκει την ευαισθητοποίηση του κοινού για την έκταση του προβλήματος, καθώς και την ενθάρρυνση της συλλογικής δράσης, μέσω της άσκησης πίεσης προς τις τοπικές αρχές ή μέσω της κινητοποίησης των υπευθύνων φορέων για το πρόβλημα της ρύπανσης από πλαστικά και σκουπίδια στη Κύπρο.

Facebook page: Friends of the Earth Cyprus – Φίλοι της Γης Κύπρου

Έτσι, οργανώνονται καθαρισμοί (θα δημοσιεύονται τακτικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και καλείται το κοινό να βοηθάει τις προσπάθειες.

Παράλληλα, οι Φίλοι της γης ενθαρρύνουν τον κόσμο να δημιουργεί μικρές ομάδες εθελοντών για να καθαρίζει τις τοποθεσίες της επιλογής του.

Κάθε φορά που ένα σημείο καθαρίζεται, ο κόκκινος δείκτης θα μπορεί να αλλάζει κατηγορία και να σημειώνεται με πράσινη καρδιά ως καθαρισμένο (cleaned-up), κατόπιν επικοινωνίας με τους Φίλους της Γης!

Facebook page: Friends of the Earth Cyprus – Φίλοι της Γης Κύπρου

Για σκοπούς δικτύωσης του κοινού που συμμετέχει σε αυτή τη δράση, έχει δημιουργηθεί το hashtag #StopThePlasticFlow και ενθαρρύνεται η χρήση του κατά τη διάρκεια δράσεων που είναι σχετικές με το πρόγραμμα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending