fbpx

Diet Diaries: Πώς να τρώμε υγιεινά και να αντέχουμε κιόλας στο πανεπιστήμιο;

Όταν αρχίζει η φοιτητική μας ζωή, εγκαταλείπουμε τη σπιτική φροντίδα και πολλές από τις ανέσεις της. Μια από αυτές λοιπόν είναι φυσικά και το σπιτικό φαγητό!

Οι πίτσες, τα σουβλάκια και τα σάντουιτς αρχίζουν σιγά-σιγά να αντικαθιστούν τα υγιεινά σπιτικά φαγητά της μαμάς. Συνεπώς, το σώμα μας αρχίζει να αλλάζει, αφού παίρνουμε extra κιλά από αυτές τις τροφές, ενώ το δέρμα μας παύει να είναι λαμπερό και υγιές.

Τα έτοιμα φαγητά είναι η εύκολη λύση μιας και αφιερώνουμε πολύ χρόνο στο διάβασμα με αποτέλεσμα να μην προλαμβαίνουμε να ετοιμάσουμε στα γρήγορα κάτι νόστιμο και υγιεινό. Παρόλ’ αυτά, καιρός είναι να αρχίσουμε να δίνουμε έμφαση στην υγεία μας!

1
Ας δούμε 5 τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τρεφόμαστε υγιεινά και να αντέχουμε στο πανεπιστήμιο!

2
Πρωινό: το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας!

Το πρωινό είναι ένα γεύμα της ημέρας το οποίο πολλοί παραλείπουν, δυστυχώς. Και όμως, με το να φεύγεις νηστικός από το σπίτι και να τρώς στο πανεπιστήμιο κρουασάν και τυρόπιτες δεν είναι και ό,τι καλύτερο, τόσο για την υγεία σου όσο και για το σώμα σου!

Πάντα πριν φύγεις για το μάθημα πρέπει να πάρεις ένα δυναμωτικό πρωινό το οποίο θα σε τονώσει και θα σου δώσει δύναμη για να αντέξεις τις πολλές ώρες μαθημάτων που θα ακολουθήσουν.

Υπάρχουν πολλές επιλογές ενός καλού προγεύματος όπως: δημητριακά ολικής άλεσης, ένα βραστό αυγό ή ένα σάντουιτς. Ακόμα μια πολύ καλή επιλογή είναι το γιαούρτι σε συνδυασμό με φρούτα.

3
ΠΑΝΤΑ πρέπει να έχουμε μαζί μας ένα snack!

Πολλές φορές τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο είναι συνεχόμενα και κακά τα ψέματα, όλοι σε κάποια φάση αρχίζουμε να πεινούμε και να νιώθουμε την ανάγκη να θέλουμε να φάμε ένα σνακ.

Παρά να αγοράσουμε όμως μια σοκολάτα ή ένα κρουασάν είναι πολύ καλύτερα να έχουμε πάντοτε μαζί μας ένα σακουλάκι με ξηρούς καρπούς, ένα φρούτο ή μια μπάρα δημητριακών.

Τέτοιου είδους σνακ μας κόβουν την πείνα, ενώ παράλληλα μας δίνουν αρκετή ενέργεια για να μπορούμε να παρακολουθήσουμε συγκεντρωμένοι το μάθημα.

4
Πήγαινε στο supermarket

Ένας καλός τρόπος να προσέχουμε τη διατροφή μας είναι να πηγαίνουμε στο supermarket 1-2 φορές την εβδομάδα και να προμηθεύουμε τα ντουλάπια μας με φρούτα, λαχανικά και πολλές άλλες τροφές οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού μας και συνεπώς στο χάσιμο των περιττών κιλών.

Άλλωστε, μια βόλτα στην υπεραγορά με παρέα, είναι ένας καλός τρόπος να ξεφύγουμε λίγο από το διάβασμα του πανεπιστημίου και να κάνουμε ένα διάλειμμα.

5
Delivery: Η εύκολη λύση (όχι όμως και η καλύτερη)

Η ακαδημαϊκή περίοδος είναι μια που απαιτεί πολύ διάβασμα. Έτσι, ο χρόνος για να προετοιμάσουμε ένα φαγητό είναι πολύ λίγος μέχρι και μηδαμινός γι’ αυτό και πολλοί καταφεύγουν στην εύκολη λύση, η οποία δεν είναι άλλη από το να παραγγείλουν έτοιμο φαγητό απ’ έξω.

Παρόλ’ αυτά, τα fast-food δεν είναι και η καλύτερη επιλογή που μπορεί να κάνει κανείς αφού μακροπρόθεσμα θα παρατηρηθούν επιπτώσεις τόσο στην υγεία, αλλά και στο σώμα κάποιου. Μια καλή ιδέα είναι να έχουμε από πριν ένα πρόγραμμα με τα φαγητά όλης της εβδομάδας, έτσι ώστε να μην σκεφτόμαστε κάθε μέρα τι θα μαγειρέψουμε.

Ακόμη, για όσους συνηθίζουν να πηγαίνουν στην πόλη τους κάθε Σαββατοκύριακο, μια καλή ιδέα είναι να φέρνουν μερίδες φαγητού τις οποίες μπορεί να της μαγείρεψε από πριν κάποιος της οικογένειας τους και έτσι θα έχουν λυμένο το πρόβλημα του τι θα μαγειρέψουν!

6
Μην ξεχνάς να τρώς συχνά

Για να αντέχουμε και να έχουμε συνεχώς ενέργεια πρέπει να τρώμε περίπου κάθε 3 ώρες – με άλλα λόγια πρέπει να τρώμε συχνά. Όσο συχνότερα τρώμε, τόσο το λιγότερο έχουμε όρεξη να πηγαίνουμε στο ψυγείο και να τρώμε διάφορες τροφές με πολλά λιπαρά.

Πέραν των 3 κύριων γευμάτων, πρέπει να τρώμε και ενδιάμεσα σνακ όπως:

  • φρούτα
  • ξηρούς καρπούς
  • μπάρες δημητριακών
  • γιαούρτι

Έτσι, δεν θα πεινούμε και παράλληλα θα  καταναλώνουμε τρόφιμα που μας δίνουν ενέργεια και είναι υγιεινά. Άλλωστε, για να δουλεύει σωστά ο μεταβολισμός μας πρέπει να τρώμε συχνά έτσι ώστε ο οργανισμός μας να μπορεί να κάνει σωστά τις καύσεις που χρειάζονται και έτσι να χάνουμε λίπος.

Εκτός από την υγιεινή και προσεγμένη διατροφή, πρέπει να εντάξουμε στη ζωή μας και τη γυμναστική, γιατί το σώμα μας πρέπει να βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση, και φυσικά να μην είναι αδρανές.

Εσύ πόσες από τις πιο πάνω προτάσεις εφαρμόζεις στην καθημερινή σου ρουτίνα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending