fbpx

Instagram stories: Ήξερες γιατί εμφανίζονται πρώτα στη λίστα σου συγκεκριμένα άτομα;

Σίγουρα κι εσύ νομίζεις ότι οι followers που είδαν το story σου πρώτοι είναι εκείνοι που μπαίνουν συνέχεια στο profile σου. Ή ίσως νομίζεις πως είναι εκείνοι που βλέπουν πάνω από μια φορά τα stories σου!

Όμως…. Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Μάθε πιο κάτω τι συμβαίνει:

1
Πώς κινείται το Instagram;

canva.com @nelsonmandela

Το Instagram δεν ασχολείται με το ποιος μπαίνει συχνά στο profile σου ή ποιος σε κάνει “stalk”.

Σύμφωνα με τον Julian Gutman, product leader του Instagram Home, το Instagram εμφανίζει στην κορυφή τους followers με τους οποίους συνδέεσαι περισσότερο.

2
Πώς δουλεύει ο αλγόριθμος;

camva.com @paulrand

Συγκεκριμένα, ο Gutman δήλωσε σε μια συνέντευξη του, πως ο αλγόριθμος του Instagram είναι προγραμματισμένος να σου τοποθετεί/κατατάσσει στην κορυφή της λίστας του story σου τους followers με τους οποίους έχεις συχνή επαφή.

Γι’ αυτό εξάλλου βλέπεις στην κορυφή την κολλητή σου, με την οποία ανεβάζεις συνεχώς story μαζί της, γιατί το Instagram θεωρεί πως ενδιαφέρεσαι πολύ γι’ αυτό τον λογαριασμό!

3
Τι άλλο παίζει σημαντικό ρόλο;

wooyouapp.com/vivalavibes.com

Επίσης, το ποιοι εμφανίζονται στην κορυφή της λίστας των ατόμων που βλέπουν το story σου δεν εξαρτάται μόνο από την επαφή που έχεις με τους followers σου, αλλά και από το πόσο συχνά check-άρεις ποιοι είδαν το Story σου!

Πρέπει να ξέρεις πως όσο πιο συχνά ελέγχεις ποιος βλέπει το story σου, ο αλγόριθμος του Instagram αλλάζει την διάταξη των ατόμων στη λίστα σου για να σου δημιουργήσει νέες σχέσεις με τους followers σου.

4
Πώς ξέρει ο αλγόριθμος με ποια άτομα έχεις πιο συχνή επαφή;

canva.com @henrymattisen

Ελέγχει απλά σε ποιους βάζεις likes-καρδούλες, σχόλια, ποια stories βλέπεις και τα τοποθετεί  στην αρχή του feed των stories σου. Γι’ αυτό και βλέπεις πρώτα τα stories των κολλητών σου.

5
Bonus: Τι γίνεται με τα άτομα που δεν ξέρεις καλά;

canva.com @minhdtran

Ακόμα κάτι που μάλλον δεν ήξερες… Κάποιες φορές εμφανίζονται στην αρχική σου δημοσιεύσεις/posts ατόμων που δεν βλέπεις συχνά, γιατί ο αλγόριθμος θέλει να σου δείχνει τα πιο πρόσφατα posts.

Διερωτάσαι επίσης γιατί όταν ανεβάζεις πιο πολλά stories, τα βλέπει περισσότερος κόσμος; Ο λόγος είναι το ότι ο αλγόριθμος προσπαθεί να εμφανίζει στον κάθε χρήστη ότι πιο πρόσφατο υπάρχει!

Τι άλλο θα ήθελες να μάθεις για τα social media; Στείλε μας μήνυμα κι εμείς θα σου το απαντήσουμε! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending