fbpx

Οι νέοι της Κύπρου διαδήλωσαν για ακόμη μια φορά ενάντια στην κλιματική κρίση!

Σήμερα, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου η νεολαία της Κύπρου ένωσε τη φωνή της με χιλιάδες μαθητές από όλο τον κόσμο οι οποίοι διαδηλώνουν ενάντια στην τρέχουσα απειλή της κλιματικής αλλαγής. Αυτό το πρωί 1,500+ μαθητές, παιδιά και ενήλικες απ’ όλο το νησί μαζεύτηκαν έξω από την Βουλή των Αντιπροσώπων στη Λευκωσία και περπάτησαν προς το Υπουργείο Ενέργειας, καλώντας τους πολιτικούς ηγέτες και τις αρμόδιες αρχές της χώρας μας να αφυπνιστούν και να λάβουν μέτρα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η διοργανώτρια ομάδα, Youth for Climate Cyprus (Νέοι για το κλίμα Κύπρου), είναι ένα ανεξάρτητο, μη κομματικό σώμα το οποίο από τη μέρα υλοποίησης της έχει διοργανώσει ακόμη τρεις διαμαρτυρίες και τρεις άλλες διαδηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι οποίες έλαβαν μέρος τον περασμένο Μάρτη, Απρίλη και Μάη του 2019. Από την πρώτη διαδήλωση η ομάδα του Youth for Climate Cyprus προωθεί πέντε βασικά αιτήματα, από τα οποία σύμφωνα με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής ένωσης κανένα δεν έχει υλοποιηθεί επαρκώς.

Τα αιτήματα, είναι εξ’ολοκλήρου βασισμένα σε ουσιαστικές επιστημονικές αποδείξεις και Ευρωπαϊκές οδηγίες. Τα αιτήματα του Youth For Climate Cyprus υπογράφηκαν από 50 επαγγελματίες οι οποίοι σχετίζονται με τον τομέα της κλιματικής αλλαγής, συνεπώς με βάση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής η υλοποίηση τους καθίσταται αναγκαία. Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδήλωσης, διαδηλωτές κρατούσαν πινακίδες με συνθήματα όπως “ο πλανήτης μας- το μέλλον μας”, “το κλίμα αλλάζει, γιατί όχι κι εμείς”, “δεν υπάρχει πλανήτης Β” καθώς και “ ασφάλεια για gas και όχι για εμάς.

Το Youth for Climate Cyprus έχει ως πρώτιστο στόχο να αφυπνίσει την κυβέρνηση, τη βουλή και την πολιτεία όσον αφορά το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Ταυτόχρονα, μαζί με 110 χώρες και πάνω από 2 εκατομμύρια νέους, ακολουθώντας την Σουηδή δεκαεξάχρονη υποψήφια για Νόμπελ Γκρέτα Τούνμπεργκ, οι οποίοι διαμαρτυρόταν για εβδομάδες κάθε Παρασκευή έξω από την το Σουηδικό Κοινοβούλιο. Ξεκινώντας απ’ εκεί, μια σειρά από διαμαρτυρίες ξεκίνησαν με το όνομα ‘Παρασκευές για το μέλλον’ οι οποίες έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Γιατί διαδηλώνουν;

Σκοπός της σημερινής διαδήλωσης ήταν να αναδείξει την απογοήτευση της νεολαίας και του Κυπριακού λαού όσον αφορά τη μειωμένη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τις αλόγιστες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, την ατμοσφαιρική ρύπανση και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ποιό είναι το νόημα στο να συζητάμε για την εξαγωγή φυσικού αεριου και την οικονομική ανάπτυξη όταν το μέλλον της νέας γενιάς θυσιάζεται ως παράπλευρη απώλεια;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending