fbpx

10+1 παικταράδες που ήθελε αλλά δεν κατάφερε να αποκτήσει ο Arsene Wenger!

Από το 1996 μέχρι το 2018 ο Arsene Wenger έγραψε ιστορία στον πάγκο της Arsenal, αλλά και στο αγγλικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

Βέβαια, ειδικά προς το τέλος της θητείας του ως προπονητής των “κανονιέρηδων” στον Αλσατό τεχνικό κολλήθηκε η “ρετσινιά” του τσιγκούνη, αλλά και των… παραλίγο μεγάλων μεταγραφών.

Με άλλα λόγια, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Wenger, η Arsenal υπό τις οδηγίες του ενδιαφέρθηκε και … σχεδόν απέκτησε όλα τα μεγάλα ονόματα των τελευταίων 20 χρόνων.

Χαρακτηριστικά, συγκεντρώσαμε μια εντεκάδα που αν κατέληγε στην Arsenal θα μιλούσαμε για μια πραγματική υπερομάδα:

1
Gianluigi Buffon

Πότε ενδιαφέρθηκε ο Wenger: Το 1998 αφού έβλεπε στο πρόσωπο του 20χρονου, τότε, Buffon, τον αντικαταστάτη του David Seaman.

2
Vincent Kompany

Πότε ενδιαφέρθηκε ο Wenger: Το 2006 όταν έφυγε ο Sol Campbell από την Arsenal.

3
Gerard Pique

Πότε ενδιαφέρθηκε ο Wenger: Το 2003, όταν μαζί με τον Cesc Fabregas, ήθελε να πάρει στο Λονδίνο και τον Καταλανό αμυντικό, αλλά και ένα κοντούλη Αργεντινό που λίγα χρόνια μετά έγινε ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Τελικά, “κανονιέρης” έγινε μόνο ο Fabregas.

4
Raphael Varane

Πότε ενδιαφέρθηκε ο Wenger: Το 2011 όταν ακόμα ο Varane αγωνιζόταν στη Lens. Τελικά, ο Γάλλος αμυντικός κατέληξε το ίδιο καλοκαίρι στη Real Madrid.

5
N’golo Kante

Πότε ενδιαφέρθηκε ο Wenger: Δυο ήταν οι φορές που ενδιαφέρθηκε για τον συμπατριώτη του χαφ. Η μια ήταν όσο ακόμα ο Kante ήταν στην Caen και άγνωστος στο ευρύ κοινό.

Η άλλη ήταν το 2016, μετά την εκπληκτική του σεζόν με τη Leicester.

6
Yaya Toure

Πότε ενδιαφέρθηκε ο Wenger: Ο Yaya Toure φόρεσε τη φανέλα της Arsenal σε ένα φιλικό με την Barnet το καλοκαίρι του 2003 και με τον αδελφό του, Kolo, να ήταν ήδη μέλος των “κανονιέρηδων” η μεταγραφή έμοιαζε τελειωμένη.

Ο Yaya όμως ήταν και δεν ήταν 20 χρονών τότε, δεν ήταν διεθνής με τη χώρα του (όπως προβλέπεται από τους νόμους της Premier League) και δεν είχε άδεια εργασίας στην Αγγλία και προτίμησε να παίξει στη Metalurh Donetsk.

7
Paul Pogba

Πότε ενδιαφέρθηκε ο Wenger: Το 2012 όταν ο έφηβος ακόμα, Paul Pogba, ήθελε να φύγει από τη Manchester United η Arsenal ενδιαφέρθηκε πολύ ζεστά γι’ αυτόν, αλλά η Juventus κινήθηκε πιο γρήγορα και πήρε την υπογραφή του.

8
Lionel Messi

Πότε ενδιαφέρθηκε ο Wenger: Αυτός είναι, φυσικά, ο κοντούλης Αργεντινός στον οποίο αναφερθήκαμε πιο πάνω. Το 2003 ο Lionel Messi θα μπορούσε να μετακομίσει στο Λονδίνο, αλλά προτίμησε να μείνει στη Βαρκελώνη!

9
Cristiano Ronaldo

Πότε ενδιαφέρθηκε ο Wenger: Η μη μεταγραφή του Cristiano Ronaldo στην Arsenal είναι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αλσατού, η πιο μεγάλη του μεταγραφική αποτυχία!

Πίσω στο 2003, Arsenal και Sporting Lisbon είχαν συμφωνήσει τη μεταγραφή, με τους Πορτογάλους να τον παραχωρούν έναντι 5 εκατομμυρίων. Μάλιστα, ο Ronaldo ξεναγήθηκε στο Highbury και του δόθηκε φανέλα με το όνομα του.

Η παρέμβαση του Sir Alex Ferguson, όμως, ήταν αρκετή για να μην ολοκληρωθεί η μεταγραφή και ο Ronaldo να καταλήξει τελικά στη Manchester United.

10
Zlatan Ibrahimovic

Πότε ενδιαφέρθηκε ο Wenger: Η πιο γνωστή “μη μεταγραφή” του Arsene Wenger!

Το 2000, όταν ο Zlatan αγωνιζόταν ακόμα στη Malmo, ο Αλσατός τεχνικός κάλεσε τον Σουηδό να κάνει μερικές προπονήσεις με την Arsenal πριν τον αποκτήσει για να τον τσεκάρει καλύτερα.

Τότε είναι που βγήκε η θρυλική ατάκα “O Zlatan δεν κάνει δοκιμαστικά” και η μεταγραφή ναυάγησε.

11
Jadon Sancho

Πότε ενδιαφέρθηκε ο Wenger: Εδώ και 1,5 περίπου χρόνο ο Jadon Sancho θεωρείται ένας από τους πιο υποσχόμενους ποδοσφαιριστές του μέλλοντος και ένας από τους καλύτερους της γενιάς του, κάνοντας εκπληκτικά πράγματα με τη Dortmund.

Ο Wenger, αποκάλυψε τον Σεπτέμβρη του 2019, πως όσο ο Sancho ήταν στις ακαδημίες της Manchester City (2015-2017) προσπάθησε να τον πάρει στην Arsenal εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως ο νεαρός Άγγλος κατάγεται από το Λονδίνο.

Αν τα κατάφερε ή όχι, μάλλον το ξέρεις…

Ξέρεις κάποιον άλλο αστέρα που αποδεδειγμένα ήθελε, αλλά δεν κατάφερε να αποκτήσει ο Wenger όσο ήταν στην Arsenal;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending